Сътворение или еволюция? Дискусия за вярващи и невярващи.

• 21 357
  • 389
  •   1
Отговори
# 135
 Peace

За тези, които не са учили биология и Дарвин - количествените натрупвания (в случая на мозъчни клетки), водят до качествени изменения (по-висш разум).
Това не отхвърля мутациите (израждане или други вариации и пермутации). Именно, затова от гледна точка на еволюцията е възможна появата на по-висш разум.
При делфините и кучетата се наблюдава по-висша мозъчна дейност от останалите животински видове. И те ли са "сътворени" от божествена кал? А техните души отиват ли в Рая или Ада след физическата смърт? И как Бог определя кой делфин и кое куче са грешни?
Ако може някой, от вярващите да ми отговори на въпросите - ще бъда особено впечатлена. Flutter

# 136
Само ме прекъсва телефона... ще почна да казвам на клиентите да не ме притесняват. Бистрим появата си на Земята все пак! Twisted Evil

... там в Библията не се споменяват планети! Значи няма такива неща.
По времето когато е писана Библията хората толкова и са разбирали от звезди... Писали за нещата, които са могли да наблюдават (с просто око).
Да е споменато нещо, което с времето се е потвърдило?
Библията, върху която се гради християнството няма никаква научна стойност. За това не намесвайте науката с религията.

А така, Vache- ти ми продължи мисълта Simple Smile

В библята се споменава за "други слънца".По пътя на  4ове6ката логиката,има едно слънце(което ние знаем...но това не зна4и 4е  ние "познаваме" цялата Вселена)...значи в библията се говори или за далечни населявани звезди.../те светят..."слънца" може да е мeтафорично изразяване/...или за други планети.

# 137
Е тогава немога да разбера каква е била логиката на Дарвин?
Щом няма да ми проговори  защо аз  да съм маймуна?В крайна сметка нашия разум трябва да е дошъл отнякъде,по мойта скромна логика и след като маймуните ще си останат маймуни,които могат да се учат на някои неща,но няма да станат хора,тогава  newsm78  не си обяснявам от какво по-точно сме произлезли?
Права си...Бонбониера харесва ми как разсъждаваш Simple Smile  много умен и хубав въпрос  задава6... нашия разум трябва да е дошъл отнякъде и вси4ки тук си го задаваме Simple Smile

Чела сем че ние сме наи-низсшата раса притежаваща разум в Вселената.Явно иам  доста по развити цивилизации от нас.НЛО корабите които са намерени на места,са направени от такава сплавка на метал,коят нито се топи нито се гори...и лек метал,по-лек ат алуминия.Никои учен на нашаата планетка"Земя" с ограничените си знания похимия, не зане какви са съставките му...говори се за нова вид сплав,незивестна тук на земята.Понеже ние знем амо химическите елементи от тблицата на Менделеев...но се оказва че тя маи4е 4е не е  севсем пълна,след като тази сплав е неизвестна? Защо да не може  да се допусне например 4е може и да сме  дошли от  много развита цивилизация изънземни които са се възгордялаи по някъкъв начин и са като падналите англи,споменато в БИблията...наказани  да се преродят в наи-низша човешка форма(нас хората)...и така били  създадени Адм и Ева..... Thinking

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 21:49 от roza66

# 138
Е тогава немога да разбера каква е била логиката на Дарвин?
Щом няма да ми проговори  защо аз  да съм маймуна?В крайна сметка нашия разум трябва да е дошъл отнякъде,по мойта скромна логика и след като маймуните ще си останат маймуни,които могат да се учат на някои неща,но няма да станат хора,тогава  newsm78  не си обяснявам от какво по-точно сме произлезли?

Ти по биология не си ли учила теорията на Дарвин? Щото от задения въпрос имам усещането, че не си...
И имам въпрос... коя от теориите подкрепяш... за това всъщност е темата... Иска ми се да чуя най-после тезата на привържениците на Сътворението...

Чела сем че ние сме наи-низсшата раса притежаваща разум в Вселената.Явно иам  доста по развити цивилизации от нас.НЛО корабите които са намерени на места,са направени от такава сплавка на метал,коят нито се топи нито се гори...и лек метал,по-лек ат алуминия.Никои учен на нашаата планетка"Земя" с ограничените си знания похимия, не зане какви са съставките му...говори се за нова вид сплав,незивестна тук на земята.Понеже ние знем амо химическите елементи от тблицата на Менделеев...но се оказва че тя маи4е 4е не е  севсем пълна,след като тази сплав е неизвестна? Защо да не може  да се допусне например 4е може и да сме  дошли от  много развита цивилизация изънземни които са се възгордялаи по някъкъв начин и са като падналите англи,споменато в БИблията...наказани  да се преродят в наи-низша човешка форма(нас хората)...и така били  създадени Адм и Ева..... Thinking

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 20:27 от roza66

# 139
...OPS!! Без да искам го постнах два пъти...е късно да се разкайвам!
Sorry Peace

# 140
В Библията Сътворението спазва същата последователност, като при Еволюцията. Всичко до човека се появява за 5 дена. Не е уточнено колко е продължителността на един ден. Да, не е описано точно как. На 6 ден е сътворен човека. Лично мое мнение е, че тук има някаква загадка не ангажирам никой с това нито искам да засягам някой. Не е невъзможно да сме произлезли от двама човека - Адам и Ева.  Сътворението не е подробно описано в Библията, за разлика от други неща. Не е подробно описано и създаването на други "светове" преди нашия, които са разрушавани, но нещо от тях е оцеляло. Пише за други хора идвали на земята, но пак не е подробно, които са общували с земните хора.

Аз не разбирам защо се противопоставят нещата - еволюция и сътворение, като в крайна сметка и двете нямат достатъчно аргументи за категоричност. Напълно реално е да има трети, четвърти вариант за появата ни.

По времето когато е писана Библията хората толкова и са разбирали от звезди... Писали за нещата, които са могли да наблюдават (с просто око).
Да е споменато нещо, което с времето се е потвърдило?
Библията, върху която се гради християнството няма никаква научна стойност. За това не намесвайте науката с религията.

Това е от писмеността на шумерите. Цивилизация съществувала около  4 хил.год.пр.н.е, преди да бъде писана Библията.

Съдържанието на Енума Елиш е записано с клинопис на седем плочки, наречени "Седемте плочи на Сътворението". Историята която той разказва е невероятна - много отдавна планетите от Слънчевата система се подредили по особен начин, а Земята била разтърсена от космическа катастрофа. Богът на небето Ану се приземил на Земята със своята флотилия от космически кораби. Те дошли от планета намираща се в слънчевата система отвъд Плутон, с цикъл на въртене около Слънцето близо 3600 земни години. Пришълците създали човека първоначално като работници в мините, за да събира ресурси за тяхната планета. Постепенно човекът бил усъвършенстван, цивилизован, запознат със създадения строй на управление и оставен сам на съдбата си с обещанието, че в бъдеще те ще се върнат. Този разказ за сътворението изпреварва във времето легендите на повечето народи по света, включително и повечето текстове от глава Битие на Библията.

Ако прочетеш за маите може да им завидиш за познанията по астрономия без телескопи. Вярно, че те са били много по късна цивилизация, но разминаването им в изчисляването за продължителността на една година има разлика в четвъртия знак след десетичната зепетая с днешните изчисления.

# 141
Eто какво намерих... ooooh!

Светът със сичките тваари е създаден за 6 дена. Вас съм ви направил от кал и после съм духнал. Жената пък е от ребро. Толкоз. Който не верва на подобни лакърдии, прав му път.
 hahaha

Олеле мале.... Е само по на4ина как е написано...лъха доста "интелект"baby_neutral   doh   rotfImao

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 20:30 от roza66

# 142
Добре еволюция-тогава защо маймуните са си маймуни и нито една не  е еволюирала  до човек в наши дни?
Ето технологиите напредват-искам да видя как една маймуна ще проговори на човешки език и ще започне да мисли като нормален човек и тогава приемам еволюцията изцяло.
Дотогава си вярвам в Господ  Peace

Ако един ескимос го оставиш да живее в Сахара ще стане ли бушмен?

Господ не пречи.

В крайна сметка нашия разум трябва да е дошъл отнякъде ............

Виж това никой не го обясни. Способност да се мисли, да се разсъждава не идва само от количествени натрупвания.

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 20:40 от Mama_Nana

# 143
В Библията Сътворението спазва същата последователност, като при Еволюцията. Всичко до човека се появява за 5 дена. Не е уточнено колко е продължителността на един ден. Да, не е описано точно как. На 6 ден е сътворен човека. Лично мое мнение е, че тук има някаква загадка не ангажирам никой с това нито искам да засягам някой. Не е невъзможно да сме произлезли от двама човека - Адам и Ева.  Сътворението не е подробно описано в Библията, за разлика от други неща. Не е подробно описано и създаването на други "светове" преди нашия, които са разрушавани, но нещо от тях е оцеляло. Пише за други хора идвали на земята, но пак не е подробно, които са общували с земните хора. Аз не разбирам защо се противопоставят нещата - еволюция и сътворение, като в крайна сметка и двете нямат достатъчно аргументи за категоричност. Напълно реално е да има трети, четвърти вариант за появата ни.

И аз така мисля Mama_Nana... Peace
И аз писах по-долу една за  от  възможностите.....за6то не??Нека да по разъждажаме заедно все пак  Thinking
Има не6та които не са ни съвсем ракрити.Може би вси4ко това си има определена цел......?

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 20:41 от roza66

# 144
А какво разбирате под "еволюция" (не че думичката не го подсказва) -  нещо, свързано с усложняване или с приспособяване с цел оцеляване?

# 145
Приемам че целта може да  е експеримент.Може да сме екпериментална  ниско развита нация и се наблюдава до къде бихме могли да се развием технически и духовно?? Колко ни е капацитета..тоест какви са ни интелектуалните възможности.Не случаино Исус е "слезнал" от "Висшите нива  при нас в "4овешка форма" тоест форма приемлива за нас тогава преди 2000 година!..форма  която наподобява нас .... Тои е бил като Бог,нещата които е правил,нормален човек не би могъл да ги прави освен ако не е бил 100% съвършенство като Исус.  И ни е дадена свободната воля да бъдем Богове...и с нашето духовно ниво бихме могли да го постигнем...понеже сме родени като такива,ама ние сме съсипали всичко...и сме го "убили"...разпънали на кръста!!Може би затова сега и страдаме,и си носим кръста понеже сме посегнали на такав велика личност кето Исус...Изглежда  че  сме първите  човешки  същества и би могло да се разбира че сме интересен експеримент.Освн това сме с доста ограничен начин на мислене и ниско духовно съзнание...е да видим като я караме така да съсипваме планетата,и да се самоизбиваме...докъде ще я докараме.
Аз знам до къде...!!! ДО САМОУНИЩОЖЕНИЕ..... Sad

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 22:39 от roza66

# 146
А какво разбирате под "еволция" (не че думичката не го подсказва) -  нещо, свързано с усложняване или с приспособяване с цел оцеляване?

Ами това 4е ние от създаването си евюлираме...ама в овратна посока...вместо нагоре към по-съвършенни хора,ние  май евюлираме към жовотни...поне зъзнаниете ни е такова...

# 147
Холограма,маитап.Е разбира се 4е сме сме евюлирали се развили..Едно време кота"сме свздадени" сме били голи и живяли по горите /Адам и Ева/ не е имало ТВ,мобили,коли и т.н да не изброявам че са много...интелектуално евюлираме...

# 148
А какво разбирате под "еволюция" (не че думичката не го подсказва) -  нещо, свързано с усложняване или с приспособяване с цел оцеляване?

Процес на постепенно непрекъснато изменение, развитие. Прието е във възход т.е. усложняване, но това не значи, че по сложния ще оцелее. Според Дарвин оцелява най-приспособимия, но резултата в крайна сметка е усложнен и приспособен.

Нали така е обяснено развитие при едни условия, промяна на условията, оцелелия започва развитие в новите условия ............ та до днес.     
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Това също е интересно, по-различен прочит на Библията и не само   - Интервю със Захария Ситчин
http://ancientastro.hit.bg/shumer/zachariasitchin.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако някой мисли, че Бог е грънчар и си играе с глина е в грешна посока.

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 21:58 от Mama_Nana

# 149
уникално е, как хората вярват повече на   митове и легенди, приказки за лека нощ, градски легенди, древни писма и писмености , статии, конспирации, алхимии, астрологии, и какво ли още не , а не на учебниците по биология, химия, физика... мисля си, дали защото науката е част от задължителното , изпитват ни на нея , досаждат ни с нея и тн,
а статийки и слухове са  много по-интересни за интерпретиране....особено за жените. Wink
...на такива глупости се начетох в тази тема, че мисля, че съм в машината на времето и сме около казана и бъркаме жабешки очи, нокти , плюем през рамо и четем по кръвта на разрязано животно.  Sick

Общи условия

Активация на акаунт