9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 438
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Не мисля,че правя лоша реклама на Ганис. А тя самата може би ще каже каква е успеваемостта на профил математика. Аз мога да кажа за успеваемостта на химико -биологичния, и тя е много висока,тъй като почти всеки от този профил влиза каквото и където иска,повечето медицина в МУ София. Говоря за набор 2005.

# 511
  • София
Аз мога да споделя как "решаваме" ние тези проблеми с късите клечки (за сълажение) - по БЕЛ сме оставили частният учител, но не защото госпожата ни е лоша, а преценихме, че ще по-добре така предвид ДЗИ. По математика видях, че младежа си е намерил някакви клипчета в нета как се решават задачи и сам ги решава. Госпожата по МАТ е добра, но явно от догодна ще е друг. По френският, там бяхме при страхотна уичтелка в подготве и после също при готин учител, но за съжаление от догодина ще е друг. Тук за щастие намерихме нейтив да ни помага, но и младежа има голямо желание за езика.
За вече 10 години челен сблъсък с образователната ни система, аз лично не залагам на това учителят да обясни на детето всичко на 100%. Преди помагахме ние с обяснения, от 6-7 клас насам гледам да го мотивирам той сам да се справя, когато не му е ясно....малко като поговорката "защо на вълка му бил дебел врата - защото си вършел работата сам" ...та така....

# 512
  • София
Някой знае ли кой е новият директор на гимназията?

# 513
Конкурсът не е финализиран. Мина само писмената част, предстоят интервютата.

# 514
За пореден път чух днес, че един от кандидатите е господина по латиснки. Та ми е инетересно, ако той стане директор евентуално, какво ли ще стане с латиснките паралелки като той е единствения преподавател по предмета.

# 515
Не е кандидат. Кандидатите ги има в сайта на руо.

# 516
  • София
В сайта на руо има доста обявени позиции за преподаватели по различни предмети , 2ма по фе се търсят също.

# 517
Може би гледате в друг раздел.
В РУО има списък с кандидатите за пост Директор на десетки столични училища.

https://ruo-sofia-grad.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA- … E%D0%B4%D0%B0-32/

Не е описано за кое училище кандидатстват… Предполага се, че преподавателите от ФЕГ кандидатстват за това училище. 😉

# 518
Може би гледате в друг раздел.
В РУО има списък с кандидатите за пост Директор на десетки столични училища.

https://ruo-sofia-grad.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA- … E%D0%B4%D0%B0-32/

Не е описано за кое училище кандидатстват… Предполага се, че преподавателите от ФЕГ кандидатстват за това училище. 😉
Тук се вижда какви учители се търсят.
https://ruo-sofia-grad.com/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0/ … 1%81%d1%82%d0%b0/

# 519
Момичета, детето има да прочете през ваканцията книга на френски език, но докато се усетя да го пратя до медиатеката във френския културен център, се оказа че той почива целия месец. Тръгнах по книжарници, но избор на книги на френски език, пък и адаптирани към а2 ( сама сложих това ниво) изобщо няма. Ще съм ви благодарна за идеи от къде да намеря книга на френски с момчешка тематика.

# 520
  • София
Момичета, детето има да прочете през ваканцията книга на френски език, но докато се усетя да го пратя до медиатеката във френския културен център, се оказа че той почива целия месец. Тръгнах по книжарници, но избор на книги на френски език, пък и адаптирани към а2 ( сама сложих това ниво) изобщо няма. Ще съм ви благодарна за идеи от къде да намеря книга на френски с момчешка тематика.

във Френския институт има малка книжарница, но там е доста скъпо. потърсете онлайн.

# 521

във Френския институт има малка книжарница, но там е доста скъпо. потърсете онлайн.
Лошото е, че онлайн не мога да се ориентирам за трудността на лексиката щом не е адаптирана…

# 522
  • София

Лошото е, че онлайн не мога да се ориентирам за трудността на лексиката щом не е адаптирана…

е, хайде сега...  само един-два примера:
https://www.amazon.fr/lire-fran%C3%A7ais-facile-a2-Livres/s?k=li … amp;rh=n%3A301061
https://www.hachettefle.com/livres-collections-lff-lire-en-francais-facile/

пишете в гугъл Lire en français facile или Livres niveau A2 и намирате...

# 523
# 524
Искаше ми се да  е на хартия, а не в електронен вариант с надеждата да не се използва гоогле преводача и chatgpt. Все пак благодаря за линковете, ще ги прегледам

Общи условия

Активация на акаунт