Течение😬

• 749
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте дами! Нямам към кого да се обърна затова се обръщам към вас! От година насам се боря с миризливо вагинално течение, чиито проблем не мога да открия. На 17 съм, а майка ми твърди, че било напълно нормално да се появява и не може да отдели време да присъства с мен на гинекологичен преглед заради работата ѝ, подари която не е близо до мен сега! Карах цистит два пъти точно след менструация, като лекарката ми каза, че е възможно да се появява всеки път в който настина( не знам дали това може да е фактор) Нямам никакви болки или други проблеми, но пустото течение не ме оставя намира, а знаете колко е дискомфортно! Бяло е, както когато сте здрави, но миризмата е гадна! Моля ви съдействайте ми, дали ще е пробиотик, билка или каквото и да е

# 1
На седемнайсет сте не на седем, отивайте сама на гинеколог.

# 2
  • София
Отиди сама на гинеколог и не се самолекувай.
Това, че няма болки, не е сигурен признак, че няма сериозен проблем.

# 3
  • София
Само отиди преди това до личния си лекар за направление.

# 4
А полов живот водиш ли?

# 5
Няма нужда да присъства родител. Личният лекар издава направление и с него в рамките на един месец след това се отива на гинеколог, който работи със Здравната каса. Може да бъде в поликлиниката, където е личнив лекар, може да бъде и другаде. Той ще ви вземе материал за микробиология, така че е удобно да има лаборатория в близост или в същия център.
Спешно работете върху самостоятелността си. Едно на ръка, че скоро и пред закона ще сте пълнолетен човек, ами и умението е едно от най-важните за качеството на живота Ви занапред.

# 6
Подкрепям съвета за посещение веднага при гинеколог, дори да не водиш полов живот. Не се притеснявай. Ще ти даде лекарства и съвети. Може да ти направи и коремна ехография, за да види и яйчниците (дали влиза по касата, не знам). Един плюс ще е за тебе.

Много време е да чакаш една година. Ако майка ти е далече и има такива разсъждения, не познаваш ли някоя по-голяма жена, с която да обсъждаш подобни проблеми, евентуално да те придружи за кураж.
Аз лично съветвам винаги младите момичета да имат доверена жена-приятелка, до която да се допитват, когато няма кого (по-голяма сестра, братовчедка, леля, дори добра съседка). Понеже съм виждала и некоректно предписване на лекарства от различни лекари, включително хормони, психолекарства или други, когато не е необходимо.

# 7
Майка ви не е права. Бяло течение не трябва да има. А ако мирише, това подсказва за бактериална вагиноза или гъбички. При тези две заболявания не е нужно жената да има сексуален контакт. По-гъсто като слуз, прозрачно до бледо бяло течение, жената има, когато е в овулация. Това е нормално течение и трае 4-5 дни. После не трябва да има течение, освен ако  жената не е възбудена.
Така че ако беше отговорна майка, щеше да заведе дъщеря си на гинеколог.

# 8
Тя няма 18 вео още и би трябвало да я придружава майка й. Нашата ЛЛ винаги се караше, когато пратех дъщеря си сама при нея, понеже и аз смятах, че на 17 е достатъчно голяма. Като навърши пълнолети и може сама да взема решения няма да има проблем. Сега ако ЛЛ си затвори очите и й даде направление, но за мен е такова безотговорно отношение на родител е недопустимо. Толкова да и е важна работата, че не може да си взем ден отпуск за детето си.

# 9
  • София
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/45630

Може да отиде сама.

Общи условия

Активация на акаунт