Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 282
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
А кой е бонбона от изброените?
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Fiori-D-Amore-64738.html

Кокосът във Ангел Фантазм се усеща силно и самостоятелно. Кремообразен, сладък и много добър. Парфюмът става за носене целогодишно. Той излезе това лято, сега е чудесен, предполагам, че и пролетта ще е така.

Благодаря много!

# 616
  • София
Вчера бях в Нотино използвах възможността да тествам арабските парфюми, които са наредени там.

Истината е, че нищо не ми допадна. Само  Khamra ми хареса, но общото е, че бяха силни, синтетични и душливи по един много неприятен начин.

После ходих да пробвам Нишани. Знам, че имат много фенки, но дори един от най- харесваните им аромати ме удари е носа. Разносвах го цял ден и ми мирише на Аддикт, към който са добавили уд и подправки. На харем.

# 617
Не си единствената. Нищо от арабчетата, които съм душила не ми харесва. Или са прекалено сладки или прекалено задушаващи. Единственият, който ми харесва що-годе е Club de Nuit Intense Armaf който прилича на Noir de Noir на Tom Ford, но оригиналът е в пъти по-добър.

# 618
  • София
Аз имам единствено Junoon Rose, който по едно време исках да разменя.

# 619
Този и аз го имам. Не е лош, макар че не ме впечатлява особено. Другият му проблем е, че сокът е червен и цапа. Стои си в шкафа, може би ще го изпръскам като освежител за въздух. В него поне има нещо свежо.

# 620
  • Sofia
За мен тези бутилки са красиви. Харесвам изчистената графичната форма на Либре и как са вградени златните букви. А Шалимар с пухчето ми изглежда романтичен старовремски лукс.

# 621
  • София
Денси, благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Някой получи ли  от новите гурмета на Калотинис да сподели впечатления? Pistachio Latte, Cinnamon Rolls и Bubble Gum Factory? Deetron, разчитам на теб Blush
cutesmallcat ,заинтригува ме с този Лалик. Имам първообраза. Поръчах една 3-чка от Нотино, в момента цената му е супер и с безплатна доставка.
Относно бутилките на парфюмите може да се направят много класации. Най- : елегантни, красиви, странни/изчанчени/необичайни, с интересна форма, шарени, кичозни, грозни и т.н.
За елегантни намирам изчистена форма и качествен материал. Правоъгълните бутилки на Фенди,  масивни, тежки, с обков, символ на лукс и класа. На живо са много по-красиви, на снимка не може да се улови това усещане. Тънките изящни Идоли на Ланком, кубчетата и правоъгълните на Нарцисо, Либре, Пантерата, бутилките от серията Maison Lancome, Живанши Далия Дивин, Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire, някои на Серж Лутенс, Chanel Bleu De и др.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 19:12 от Vesika

# 622
Бутилчетата на Libre са ми любими. Имам 3 празни (EdP, EdT, Le Parfum), освен втора пълна бутилка ЕдТ. Не мисля да ги пазя вечно, интересно ми е през колко Libre-та ще мина.
Platinum никак не ми хареса с този свиреп бергамот, но Flowers and Flames май ще се взема. С кокосите удрям на камък нещо.
Сега е време за Камрите, и двете. Сдобих се с Кahwa и Qasamat Rasana (размяна), страшно много ги харесах.
Kahwa не е универсалка, много е пищна, вкусна и гъста. Стели се на талази в студа и прави чуден облак.
При мен е силно подсладена, с много сушени плодове напоени с ликьор и кафе с кардамон. Тематично коледна я усещам, и много по-дамска от първообраза.
Според мен са достатъчно различни за да си заслужават притежанието, но само от любители на жанра и парфюмното разнообразие. Глезотийки са, за понякога. И са декадентно "вкусни".
Пренесох се в Истанбул с едно фъс.

# 623
  • Sunshine state
Qasamat много ми харесва и на мен, но в момента имам прекалено много парфюми и е на изчакване. ❤

# 624
И аз се обзаведох с този Lalique заради красивата бутилка на първо място. Второ, ароматът е свеж, но не цитрусов - не съм голям фен на цитрусите. Малко парфюмест прфюм, ако ме разбирате какво искам да кажа. Идва ми леко ретро в добрия смсъл на думата. Навява ми асоциации с това как миришеха популярните парфюми когато бях млада Smile. не буквално миризмата, а усещането. Трето нямам нищо подобно в колекцията, а цената беше доста добра.

# 625
# 626
Qasamat много ми харесва и на мен, но в момента имам прекалено много парфюми и е на изчакване. ❤
Кой от Qasamat-ите, Расана ли?
Много ме зарадва тази Расана с несладкия си лимон и ябълка на дървесна подложка.
Пробвах и Morhaf, силно лекарствен, с едва надничащ пухкав маршмелоу под йода. Собственичката му каза, че и носи страшно много комплименти, и че при нея не вади такава горчилка.
Любимият ми Qasamat e Ebhar, след него Rasana.
Bareeq размених, вади много амброксан, и не можах да се разбера с него след.първоначалната еуфория.

Декември ще нося много "арабки", в това число и тамяните на Amouage.

# 627
Глас и от мен за бутилките на Libre 🤍 и на мен може би те са ми най-красиви. Като изпръскам моето ще го направя на ароматизатор 😁

Аз пробвах Tonka cola при мен този парфюм в началото е желирани бонбони с кола и канела, а в последствие се разви в нещо много ретро 🤷🏼♀ изобщо не стои на моята кожа.

Много се впечатлих обаче от The house of oud just before това е перфектния ориенталски вечерен аромат ❤ поне на първа проба. Ако някой може да сподели нещо за него ще бъда благодарна. За трайността също.

# 628
  • Sunshine state
По-близкият до Казабланка, Ебхар.

Казабланка я харесвам, но вече имам подобни -Kayali Vanilla Candy Rock Sugar ми е много близък до нея, но вместо ябълка има круша в пирамидата. Всичко с ДНКто на Ла бел ми харесва. Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 20:05 от Pupitka

# 629
  • Бургас
Обожавам бутилчетата на Герлен и Либре.Жалко, защото вече не понасям нито едно от производните на Либре върху себе си.До болка ми е омръзнал този аромат.

Общи условия

Активация на акаунт