Имам рецепта,пробвах,но не ми се получава.
За карамела
5с.л.захар,1 с.л.вода
За крем карамела
200 гр. захар
6 бр. (300 гр.) яйца
900 мл. прясно мляко
1 чаена лъжица екстракт от ванилия
За шоколадовия слой:
1 бр.(50 гр.) яйца
100 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 мл. (88 гр.) олио
11-12 гр. (2 супени лъжици) какао
100 гр. брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица ванилова захар
Приготвих карамел,сипах го на дъното на кексова форма,
Разбърках продуктите за крем карамела,сипах сместа във формата.
Приготвих шоколадовата смес и я изсипах на струя в центъра на формата.
Формата сложих на водна баня в загрята на 180 градуса фурна.
30 минути пекох,после покрих с фолио и пекох още 20 минути.
Когато извадих десерта от фурната,изглеждаше добре.Изчаках да изстине и когато го обърнах част от него се разпадна и се оказа,че не всичката шоколадова смес е изплувала отгоре,а една малка част е залепнала на дъното.
Предполагам,че съм сбъркала при печенето.
Обръщам се към тези,които са го правили-моля,дайте ми съвет,споделете вашия начин на приготвяне,ваша рецепта.