🎁 Коледни подаръци 2024/2025 🎁

• 139 750
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Момичета, правите ли си адвент подаръци през декември?
Аз обикновено нямам сили да правя за всички от семейството, но тази година съпругът ми има много работа, натоварен е, а и покрай малки и големи деца, внучката и цялото домочадие, остава някъде назад 2 центъра на вниманието и реших да го изненадвам всеки ден с по нещо дребно. Някои неща са си само за него, а други ще са общи, за да се забавляваме заедно. Въпросът е да му повиша настроението и да го зарадвам.
Вчера му подарих зимен пъзел, понеже напоследък се запалихме да редим и двамата.
Днес му занесох коледна звезда за бюрото в кантората.
Утре ще получи коледни чорапи.
В сряда - в чантата му ще сложа малък коледен щолен.
В четвъртък - новоиздадената книга на Тери Пратчет (големи фенове сме и двамата).
В петък - малка бутилка от любимо негово питие.
В събота - ""Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада". Когато големите ни дъщери бяха малки, той им я четеше постоянно и книгата се скъса. Сега ще може да я чете на момчетата.
В неделя - 30 млн парфюм.
И сега събирам идеи за следващите дни.
Мисля за дезодорант, шоколад, вино, няколко дни ще са малки сладкиши. Не съм измислила още.
Евентуално следващата седмица за 5 от дните ще получи 1 общ подарък, понеже ще отсъства по работа.
Дайте идеи за практични и хубави подаръци, пък и аз ще пиша какво още съм измислила.

# 901
  • Бургас
Fever Ray,  много мил жест от твоя страна.
Аз правя само за децата, като досега все имаха задачка, а след това и малка наградка. Тази година зациклих и за задача ще получават по някой въпрос/задача от учебниците, а за награда ще си отварят готови адвент календари- тип Лего за малкия и календар от Дъглас за кака му.
Много се чудих и на един адвент календар от Дъглас за татко им, но не всичко щеше да му влезе в употреба. То и при дъщеря ми ще е така, но там аз съм насреща Simple Smile

# 902
Аз обикновено нямам сили да правя за всички от семейството, но тази година съпругът ми има много работа, натоварен е, а и покрай малки и големи деца, внучката и цялото домочадие, остава някъде назад 2 центъра на вниманието и реших да го изненадвам всеки ден с по нещо дребно. Някои неща са си само за него, а други ще са общи, за да се забавляваме заедно. Въпросът е да му повиша настроението и да го зарадвам.
Вчера му подарих зимен пъзел, понеже напоследък се запалихме да редим и двамата.
Днес му занесох коледна звезда за бюрото в кантората.
Утре ще получи коледни чорапи.
В сряда - в чантата му ще сложа малък коледен щолен.
В четвъртък - новоиздадената книга на Тери Пратчет (големи фенове сме и двамата).
В петък - малка бутилка от любимо негово питие.
В събота - ""Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада". Когато големите ни дъщери бяха малки, той им я четеше постоянно и книгата се скъса. Сега ще може да я чете на момчетата.
В неделя - 30 млн парфюм.
И сега събирам идеи за следващите дни.
Мисля за дезодорант, шоколад, вино, няколко дни ще са малки сладкиши. Не съм измислила още.
Евентуално следващата седмица за 5 от дните ще получи 1 общ подарък, понеже ще отсъства по работа.
Дайте идеи за практични и хубави подаръци, пък и аз ще пиша какво още съм измислила.

Бих предложила интересна запалка, ако е пушач. Щом работи в офис хубава химикалка, може би чифт хубави зимни ръкавици, интересна коледна играчка за елхата с вашите имена или нещо подобно.

# 903
  • София
Благодаря за идеите!
Не е пушач, но може би хубава отварачка за бира, някоя Крафт бира.
Химикалки и писалки му подаряват клиентите често, но от ръкавици наистина има нужда.
Играчка със снимка на малкия син или на внучката също е добра идея. Защо не и с неговото име, щом той ще е център на вниманието.
Благодаря още веднъж.

# 904
Може надписана лазерно лично за него химикалка Паркър, аз такава съм подарявала на моя любим и много я ползва, още билети за кино/театър, сет чаши за бира с различни видове бира.

# 905

Откровено, аз не зная какво е "адвент". Познавам отблизо само едно семейство адвентисти, но не зная обичаите им. Имам близки протестанти, вкл и състудентка, която се омъжи за син на протестантски пастор, но пак са ми далечни тези традиции.
Ние сме източноправославни също не следвам сляпо традициите, а ги приспособявам някак. Не правя коледни календари, не правя 4 свещи. Иначе,за деня на християнското семейство, без да има подобна традиция, от няколко години правя някакви малки подаръчета за "подгряване" на Коледното настроение и за да имаме всички като семейство нещо подобно . Миналата година подарих на всички от семейството топли цветни чорапи от камилска вълна, а тази година купих коледни чаши за кафе (синът ми не пие кафе, но за чай или мляко). За Андреев ден приготвих (за първи път аз, след баба ми и майка ми, след като и майка ми вече за жалост, си тръгна) варена царевица с орехчета и ароматни бонбони. Вече нямам малко дете, но на св. Варвара отново ще раздам меденки,за всеки от семейството ще има, но и за приятели.
За Никулден ще правя ритуална трапеза,макар да сме на гости, но ще занеса подаръци на празнуващи те.

Иначе, в коледните подаръци винаги слагам нещо сладко, някакво питие за мъжа ми и кумците, книжки или арт материали за деца, красиви свещи за приятелки.
Интересни дребни неща видях в Софарма, напр душ гел +отварачка, душ гел +два шота, кремове и сапуни с коледен мотив и др.

# 906
Може вратовръзка/папионка, тиранти. От онези копчета за ризата... Забравих как се казва или щипка за вратовръзка ако носи.
Нещо свързано с пътуване - органайзер за паспорт/документи, тефтер/планер.
Кутия за очила ако носи.
Включете по-малките деца да му нарисуват нещо, или да му направят коледна украса, коледен разделител за книги ...

# 907
Fever Ray, за офиса - антистрес играчка, има най-различни, напр. кубчета fidget и др. Също може от гумите за стискане, магнитни топчета..
За вкъщи с послание да разпуска повече - шейкър, ако пиете коктейли или закачлив тирбушон.. Ако е любител на уискито - сетове за опушване, камъни вместо лед.. Ако обича бира - сет да си направи домашна.
А ако се завърта в кухнята - престилка, може да му поръчаш с надпис.  Или дъска, точило за ножове..
За спалнята - зарчета, белезници и пр. Simple Smile Ароматна свещ, която става и за масаж..

От стилните кожени ключодържатели, които сме показвали много пъти тук.. Колан.. Шал.. Buff..

# 908
А някой ден може да получи писъмце в сакото с обяснение колко е ценен, обичан и важен за вас.

# 909
  • София
Лазерно гравиран Паркер не ми се струва добра идея за 1 от 24 подаръка. Той спокойно може да замести всички. Ако беше само 1 подарък, бих взела с удоволствие.

Светкавица, ние сме православни също. В семейството имаме и католици. Адвентисти и протестанти нямаме.
Адвентите (радостното очакване на празник) няма общо с адвентистите. Това са малки подаръчета всеки ден от 01.12. до Коледа. Нещо като коледните календари.
Искам нещата да са малки, да не са скъпи (сумарно да не излязат няколкостотин) и да не са прахосъбирачки, а любими неща, сладости и нещо практично.

Тооо, това с рисунките е страхотно. Третокласникът вероятно ще се включи с удоволствие. Тодлърът е малък още, но може да ги пратя двамата на куклен театър.

50..., масажната свещ я бях забравила, хем се обсъждаше в темата. И престилка или ръкохватки са добра идея. Имаше разни коледни тези дни по магазините.

100% ще има още поне 2 пъзела и поне 1 книга. Поръчах "Готварските рецепти на Леля Ог", защото сме болни фенове на Света на диска (май се повтарям).

Рея, това също е прекрасна идея. Имам даже подходяща коледна картичка.

Прекрасни сте!!!

# 910
А някой ден може да получи писъмце в сакото с обяснение колко е ценен, обичан и важен за вас.
това  с бележките ме подсети в студентските години срещам позната бесарабска българка тръгнала си по празниците при майка си и баща си, разказва ми как оставила на мъжа си бележки какво да свърши като - бележка на саксиите - полей ни, а в сакото на един от любимите му костюми - за къде си се издокарал

# 911
Отметнах още два подаръка. За мъжа ми и вълците за брат му. Пак майка ми излезе на дневен ред. На 70, много притенциозна...

# 912
Ръкавиците може да са за тъч скрийн. Най - добрата ми зимна покупка!
Изглеждат си като нормална ръкавица, но няма нужда всеки път да си ги сваляш в студа за да вдигнеш телефона или да отговориш на съобщение.

# 913
Аз правя адвент календар за дъщеря ми. Тази година е със скреч карти с коледни предизвикателства. Получи се супер изненада. От всички календари в къщи този е първият, към който посяга сутрин. Simple Smile

Скрит текст:
Част от картите

От готовите съм взела на Yogi tea, Bonne Maman и един адвент пъзел с  коледни кученца.
Скрит текст:

# 914
Този последният Снежко направо ме срази - толкова е мил, толкова ми идва да го гушна...само да не го разтопя!

Общи условия

Активация на акаунт