Любители на котки - Тема 199

• 28 586
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Привет от хърчо - мърчо Линка. 😁

И момента, в който си дръпнах ръката. 😂 Все едно пита само толкова ли? 😁

# 541
Да чукам на дърво - моите говеда отдавна не са ходили на доктор. Кастрирани мъжко и женско в апартамент, здрави, но идва време за годишната ваксина - средата на ноември.

Записах час в неделя за кръв. Няма причина, здрави са но с дядо Бегинс проблемите след разранено око се хванаха от кръв - чернодробна и бъбречна недостатъчност. И исках да е при докторката която ни следи. Четири пъти звънях и накрая тая от рецепция попита дали се шегувам. Исках си моята докторка и да излезе по - евтино и качествено.

Майка ми беше записала профилактично преглед за днес при друг доктор. 40 лв е за една котка, а даване на кръв е 35 лв.
Клиниката е Свети Антим. Докторката е Стефка Георгиева, а днешния - Димитров. Той махна зъбите на Кокорчо.

Дали не сбърках?
Ще пиша другата неделя.

Ще е страшно отсега си знам ...
Кокорчо ще е на каишка и ще се кефи да излезе. Феликс ще е мъка. Свалих транспортната клетка да свикнат но тя и сега не влиза в нея. Ще я вкарам с мъка и по пътя всички ще й чуят пясъците. Толкова мрази да излиза ...

# 542
Това за спрей за привличане и отблъскване го чета за първи път 🙄Мога да похваля Хари,знаете на 35 дни беше като го взех-започна веднага да я ползва и нито веднъж,ама нито веднъж не се е изхождал в другите помещения на 3-стаен апартамент!
Имаме две бани с тоалетна,неговата е в малката баня,която обитава дъщеря ми.Тя я чисти предимно,3 пъти се е изхождал на плочките вътре,но никога извън тази баня!
Надявам се и като възмъжее да не ми маркира ъгли и дивани,и легла.

# 543
# 544
Това ми е 4та котка.
На първата където й сложех тоалетната, там ходеше.
Втората котка е инат. За голямата работа не влиза в тоалетна.
Третата е котарак. Влезе в къщата. Показах му тоалетна и готово.
Сегашното мъниче трябва да свикне. Но докато ме няма си е свършила работата където не трябва.
Ще потърся и спрейове и ще споделя.

# 545
Кафеникавата паста ми каза да я давам,ако някое не се храни.Но не знам какво е.
Имам проблем с даването на хапчетата.Трябва да е два пъти по половинка на всяко.Но е мъка…Те са много мънички,а и като отказват ядене,как да стане даването на тези хапчета не знам…😕
Имате ли опит и съвет как се дават хапчета на толкова малки котета,които отказват да ги ядът в пауча или да хапват попринцип.
Отварям 1 пауч. Взимам 1 късче от "месото" 😁 и в него старателно набутвам хапчето и така го гълта без да усети. Ако го изипя просто върху пауча, остава цяло целеничко на дъното на купичката. Така почнах сама да си я обезпаразитявам и залъгвам. Ама това е решение, ако е лакомо котето и му се хапва пауч. Вземи му на РК. Не са читави като състав, но все 1 ги пристрастяват поне да хапне хапчето.

# 546
Хапче се пъха насилствено в устата отстрани на зъбите и дълбоко в гърлото, за да няма шанс да го изплюят.

# 547
  • Между гори и планини
Хапчета ги стривам и смесвам с малко гел за изтощени животни и мацвам на носа. Дразни ги и го облизват . Такъв гел е хубаво да има, особено когато животни е болно и не яде. Вътре има глюкоза, гъст бульон и витамини. Всички животни са ми ставали с него.
Друг вариант, който действа при малки - пастет разтворен с вода да стане на боза и вътре стрито хапче. Хващам ги за врата от зад , и отстрани към бузата с спринцовка изливам всичко във гърлото. И не ги пускам докато не глътнат .

# 548
  • In the land of Never Never
Добро утро, мами, мога ли да се включа във вашата прекрасна тема с едно (малко неудобно) питане? От известно време в хола в апартамента сложихме меко килимче и забелязвам, че след тоалетна (основно, а може би само след голяма нужда), нашата маца тича натам и се бърше, влачейки дупенце по пода. Това нормално поведение ли е при котките, според вас, и... Някой наблюдавал ли е подобно?
Аз пък си помислих за глисти. За кучетата знам точно, че правят така, та по аналогия.
Поздрави от Васко, нямам актуална снимка, но е все така красив и годинките не му личат.

# 549
Хапче се пъха насилствено в устата отстрани на зъбите и дълбоко в гърлото, за да няма шанс да го изплюят.
+1

С Бегинс така беше. Но техниката я владее майка ми.
Взимаш го седнала удобно. Или му пъхаш лапите между твоите крака или друг човек го държи да не те дере. С едната ръка отваряш устата между зъбите, слагаш хапчето в гърлото и затваряш устата да го преглъщане. Стискаш да не си отвори устата. Понякога плюе и пак отначало.
Така е най - сигурно.

Началото е трудно и за двамата. То докато свикне ти защо го мъчиш.

Засега не ми се налага с Кокорчо и Феликс да го играя но като ги знам какви са - по стария метод ще е.

# 550
Кафеникавата паста ми каза да я давам,ако някое не се храни.Но не знам какво е.
Имам проблем с даването на хапчетата.Трябва да е два пъти по половинка на всяко.Но е мъка…Те са много мънички,а и като отказват ядене,как да стане даването на тези хапчета не знам…😕
Имате ли опит и съвет как се дават хапчета на толкова малки котета,които отказват да ги ядът в пауча или да хапват попринцип.
Отварям 1 пауч. Взимам 1 късче от "месото" 😁 и в него старателно набутвам хапчето и така го гълта без да усети. Ако го изипя просто върху пауча, остава цяло целеничко на дъното на купичката. Така почнах сама да си я обезпаразитявам и залъгвам. Ама това е решение, ако е лакомо котето и му се хапва пауч. Вземи му на РК. Не са читави като състав, но все 1 ги пристрастяват поне да хапне хапчето.
Аз така правих и с моите две разбойничета вкъщи,но те и този номер научиха…
А на малките се опитах днес със спринцовка стрито на прах с малко вода,щях да удавя едното…изобщо няма да стане така😕.Лошото е,че вероятно това с кафявата консистенция е точно този гел за изтощени животни,но същото коте отказа и него тази вечер.Дадоха ми и 4 пакетчета на роял канин гастро,и него отказа,а на обяд малко хапна.Първата доза опитах да стрия в пауча ,усетиха и облизваха около самото хапче 🙄.
Имам чувството че точно тази част с хапчетата ще ми е най-трудната…

# 551
cotton_sky , съчувствам ти , настина ужасна ситуация ! Да помагаш не винаги е благодарно занимание . Ето , има и други , които са преминавали през подобни изпитания , включително аз .

Какави са тези доктори , които се отнасят така грубо към човек , който проявява благородство и опитва да помага на безащитни животинки ?! Не са в София , нали ? Иначе бих искала да знам за да ги избягвам !

Относно даването на лекарства - моите котаци реагираха различно . Пробвала съм това с набутването на малка част  от хапчето в парченце от пауча , като се усетят и не минава номерът - в пастет , дори в кашкавал ,още- стриване на прах и смесване с пауч - пак се усещат бързо до степен въпреки глада да отказват изобщо да ядат , в спринцовка , разтворени доколкото може с вода ....... Ща не ща , накрая пак опирам до пастата за даване на лекарства , но и с нея си иска майсторлък да го излъжа .
Скъпа е , в комбинация с цялостното лечение е направо лукс , но купувам и това използвам и в момента :
https://zoocenter.bg/product/royal-canin-pill-assist-cat-lakomst … I_vk-tH9D2cjqGLx_

# 552
Доня, дай малко повече инфо за този гел, моля.

# 553
"Гелът" (от Нутригел) е най-обикновена витаминна паста. Кафявата спринцовка.
Белите са Панакюр.
Котето има корона, но най-вероятно няма фип. Гиардия обаче има. И това може да е  причината за диария/повръщане, ако не е вирусът.
На малки котета хапче в устата е трудно да пъхнеш. Най-лесно е да стриеш антибиотика на прах и да го добавиш в течно лакомство, което да предложиш за близкане. Ако котето не близне, тогава го взимаш в спринцовка и го даваш на глътки принудително.
Котетата трябва да са на топло. Със сегашната нощна температура на открито ще им е трудно.
Гиардията е заразна, което означава, че трябва да пазиш отново домашните (плюс себе си).
Послушай ме за РК Гастроинтестинал киттен мус. Можеш да вземеш и пробиотик Пурина за овкусяване на храната.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 09:36 от amy_nka

# 554
На Блеки стривам хубаво хапчето на ситен прах и го смесвам с любим пауч- изяжда го, без да се усети.Преди същото нещо правех, но в малко пастет и омазвах муцунката- ще-не ще, го облизваше .😃

Общи условия

Активация на акаунт