Любители на котки - Тема 199

• 28 578
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Няма нищо, с което да мога да излъжа моя, за да му дам хапче. Ако веднъж го излъжа, дотам е, не хапва вече и от любимото.
Та тия котенца като са болни и не искат да ядат, ще изплюят и лакомството с хапчето.
Вече даваме чисто хапче, като аз отварям отстрани устата и уж пъхам навътре, ама го изплюва. А мъжът ми успява фронтално да му го навре в гърлото и веднага го гълта.
Два пъти му намазах витаминен крем на лапичката. Първият път си я облиза с погнуса, вторият път си остави намацана лапата.

# 556
"Гелът" (от Нутригел) е най-обикновена витаминна паста. Кафявата спринцовка.
Белите са Панакюр.
Котето има корона, но най-вероятно няма фип. Гиардия обаче има. И това може да е  причината за диария/повръщане, ако не е вирусът.
На малки котета хапче в устата е трудно да пъхнеш. Най-лесно е да стриеш антибиотика на прах и да го добавиш в течно лакомство, което да предложиш за близкане. Ако котето не близне, тогава го взимаш в спринцовка и го даваш на глътки принудително.
Котетата трябва да са на топло. Със сегашната нощна температура на открито ще им е трудно.
Гиардията е заразна, което означава, че трябва да пазиш отново домашните (плюс себе си).
Послушай ме за РК Гастроинтестинал киттен. Можеш да вземеш и пробиотик Пурина за овкусяване на храната.
Аз точно РК Гастроинтестинал им предлогам,но от 4те тази вечер две отказаха да ядът изобщо.Едното след спринцовката с водата и хапчето,не искаше и пастата с витамините.Мръщят се на почти всичко,не знам какво ще ги правя.За съжаление предвид ситуацията ми,няма и как да ги прибера.Скрила съм им едно пухено тип легло и 4те се сгушват в него.Лошото е,че преминават постоянно транзитно котки през двора,контактни са.Има още 3 котака,които храня и те също са….Просто вече съм отчаяна.
Наистина се уморих психически със загубата на толкова много животни на които се мъчих да помогна.Моля се за тези да успея…
Страх ме е и за моите,а и също сега се притесних с тази гиардия,защот от два дни съм направо с разбит стомах и тоалетни преживявания……
Ще се мъча утре в нещо течно да стрия хапчето и бавно със спринцовката да дам.Това с даването в устата в гърлото съм сигурна,че няма да се справя.Аз докато им давам бялата паста рева,то е фъчкане и мяукане…😕

cotton_sky , съчувствам ти , настина ужасна ситуация ! Да помагаш не винаги е благодарно занимание . Ето , има и други , които са преминавали през подобни изпитания , включително аз .

Какави са тези доктори , които се отнасят така грубо към човек , който проявява благородство и опитва да помага на безащитни животинки ?! Не са в София , нали ? Иначе бих искала да знам за да ги избягвам !

Относно даването на лекарства - моите котаци реагираха различно . Пробвала съм това с набутването на малка част  от хапчето в парченце от пауча , като се усетят и не минава номерът - в пастет , дори в кашкавал ,още- стриване на прах и смесване с пауч - пак се усещат бързо до степен въпреки глада да отказват изобщо да ядат , в спринцовка , разтворени доколкото може с вода ....... Ща не ща , накрая пак опирам до пастата за даване на лекарства , но и с нея си иска майсторлък да го излъжа .
Скъпа е , в комбинация с цялостното лечение е направо лукс , но купувам и това използвам и в момента :
https://zoocenter.bg/product/royal-canin-pill-assist-cat-lakomst … I_vk-tH9D2cjqGLx_
За първи път в точно тази клиника в Търново.Разрева ме още с влизането ми.Бях помолила баба ми да дойде с мен,за да не съм самичка,много се вбеси тя на начина по който ми говореше лекаря.Какво съм искала,колко часа било,какво да направел сега,тест ли да му вземел ,да го прегледал ли ,да съм казвала…но през цялото време троснат и нападателен….Сто пъти се извиних и просто обясних,че искам да им помогна.Майката изчезна,вероятно е убита и едвам ги добутах до тук….С този ужас след панлевкопенията в същият двор и с това куче и баща ми с който водя ежедневни скандали..изобщо не ми е била лесно…

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:33 от AnMary

# 557
  • Между гори и планини
За съжаление не можем да помогнем на всички. За това има естествен подбор. В нашето село само аз се грижа толкова много за моите котки. Другите само базово - храна, вода и да оцеляват.

# 558
  • София
Навсякъде ме "надушват" 😹
Седнах на пейката и тя веднага скочи в скута ми (гальовна и мъркаща) 😻

# 559
Това май е в Истанбул?

# 560
  • София
Това май е в Истанбул?

Там е 😊
Има и още...и всички искат да се гушкат

Скрит текст:

# 561
Слава Богу днес всички имат апетит.Едното от което тръгна съмнението ми,че нещо става  все едно ми се кара,да му давам да яде вече.
Днес ходих да търся да купя от РК гастро,харесват я и си хапват.Но идва направо безбожно скъпо.Тук едно пакетче е 3,60, а на мен на ден ми трябват поне 5,и отново ми се струват гладни…
Ходих при вет тук,попита ме дали са им правили кръвна картина.Може би днес ще заведа едно за да види.
Стрих хапчето и с малко пастет от DM за котки го смесвам и го давам със спринцовка.Хич не им си нрави,ама няма как…
Само се надявам ,че скоро ще се оправят и ще мога да увардя моите вътре.♥

# 562
  • До хладилника, който обичам
Много са сладки, дано имат късмет.

# 563
  • До морето...
Големи сладурковци са😻Да са живи и здрави.Браво и на теб за грижите!

# 564

а малката има сърце на главата

# 565
Много са сладки.

# 566
  • Между гори и планини
Прекрасни са! Браво на теб 🌹
Последната, трицветна красавица ще стане пух и половина 🥰 Като моята Кети ❤️
У нас пада игра на двора в слънчевото време

# 567
А освен паучовете РК ,мога ли да им давам пилешко месце или рискувам да обостри проблема?

# 568
Cotton-sky, много са сладки мъничетата, дано се оправят и оздравеят.
Лео също е сладур!
Нашата Оливия замечтано гледа какво може да счупи и събори от бюфета

# 569
  • София
Гледам снимки на котета на двора и търся съвет:
Как опазвате котетата от това да хукнат из съседните дворове и да не се върнат?
Как сте сигурни, че ако се покатерят на високо място (дърво, покрив), ще могат да слязат?

Все се страхуваме да пуснем нашата Олив съвсем свободно из двора...

Общи условия

Активация на акаунт