Любители на котки - Тема 199

• 28 534
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
То космите ясно, аз имах предвид само вода да повръщат...случвало се е 2 пъти досега и то в рамките на 2 месеца, ама е странно.
При мен се е случвало. Когато не могат да изкарат космите, а им пречат, обикновено повръщат само течност. Примерно повръща 2 пъти "вода", а на третия път успява да изхвърли и топката косми. Всъщност ако "водата" се събере с моп, се вижда как се събират и косми, които не са се виждали преди това. 

Случвало се е и при глад да повръщат само стомашни сокове. Simple Smile

# 631
  • До хладилника, който обичам
Бу,каишки,масла и дифузер слагах,когато ги запознавах.Бяха на по година и половина големи.Сега си спят заедно,понякога Зак я ближе,често Сакура го ближе,търсят се,но Зак изтерясва по-често в последно време и я гони да я напада
Изменя им се динамиката. Аз бях спряла да слагам всякакви успокояващи средства, но скоро пак сложих дифузера, защото Минка стана на йота по-нахална, ако това въобще е възможно, а не искам Цура да страда. И аз като теб се чудя защо ѝ се оставя, вместо да установи йерархията, но тя си е по-кротка и неконфликтна поначало. Минка не търси конфликт, а е просто досадно контактна. Ей сега отиде в леглото и седна на главата на Цура - не, че нямат още таман 4 места за спане. Цура се раздразни, разкрещя се и си тръгна.

# 632
# 633
Да,и Закари нарочно ляга ВЪРХУ Сакура в легълцето им и тя се маха.
Гледам да им давам еднакво внимание,ко винаги,когато викам Сакура,идва и Закари.Той си е ужасно ревнив и мисля,че когато останат сами и отмъщава за всяко внимание,което тя е получила от нас.Но аз нямам намерение да я игнорирам,за да е щастлив Закари

# 634
  • София
Кити от днес, в един от редките моменти, в които благоволи да застане мирно, за да я снимам Smiley

# 635
  • на брега на морето
С удоволствие бих прочела книжка със заглавие "Приключенията на мустакатата Минка" Joy

# 636
  • Между гори и планини
Ах, какви зелени очи има тази пантера! 🥰
ФБ ми даде спомен на бебе Чери. Открийте разликите 😂

И Лео Меси, батко му му донесе топка, голяма игра пада

За десерт - един прекрасен Памук. Лятото изглежда слаб и проскубан, но застудее ли, става разкошен пух! Толкова е кротък, че на възел мога да го вържа 😂

# 637
# 638
  • тук и там
На мен точно на разгонена ми прилича котката от клипчето.Като дете имах котка,женска,точно по този начин мяукаше като беше разгонена.То е специфично според мен това мяукане и се разпознава.Също когато търсят децата си мяукат по подобен начин-общо взето при търсене на друга котка е това мяукане.От мен една Мая при тиквите.Играе с тях,но не мога да я хвана за снимка как ги награбва.

# 639
Разгонените котки исвен да мяукат особено,имат и друго специфично поведение.А тази котка просто драска по стената
Моята Сакура от както е дошла е драска на една бамбукова оградка Винаги,когато се качи в спалнята вечер и когато всички станем и ше слизаме долу сутрин Традиция

# 640
  • тук и там
Тя и моята драска по вратите на спалнята или тоалетната,когато ни търси и иска да я пуснем,също и мяука, но не и по този специфичен начин.

# 641
  • Между гори и планини
Кети мяукаше така понякога. Към края си, вероятно от дискомфорт и болка . Понякога отиваше в банята да маука така на ехо.
Не съм имала котка която така да драска, освен на специално място да точи нокти. Играели са като малки. С възрастта всички са се кротвали.

# 642
  • До морето...
Какъв по-обратен ефект да има? Simple Smile
За епилепсията - не е задължително котката да се премята и гърчи. А може и да го прави и вие да не знаете. През нощта - докато спите, през деня - докато е сама... Една камерка си сложете, за да видите какво прави 24 часа.
Можеш да качиш клипчето в ютуб и да копираш линка тук, може пък някой да открие някакви сходства...

Разбирам, но често сме при нея по цял ден и я наблюдаваме. Идеята с камера е добра, за да видим мяука ли в тези часове и когато ни няма, но не знам това дали ще помогне с нещо.

Мисля, че с този линк трябва да се види.
https://youtube.com/shorts/fa3s6pRSpss?si=Bmnzas-PDKfeiVdi
Много е индивидуално,но на мен не ми прилича на разгонено поведение,нито че нещо я боли или не й е добре.По-скоро иска нещо да покаже или "каже".Все едно се опитва да даде някакъв сигнал.Иначе е сладуранка🙂

# 643
Моите са заедно от три години. Тя е първа но много страхлива. Половин година се криеше и излизаше нощем за храна. Майка ми казваше оставете я, ще свикне. Започна да дава да я гушкаме макар и за малко. Давахме й всичко което можем. Тя се промени и започна да ни вярва.
И дойде брат й. Майка ми го обгрижваше защото беше на два месеца. Тя се влюби в него, а аз просто исках да го спася от старата си работа и да отиде в нейната. Не го исках!

Мина време ... Често през деня останаха сами. Той имаше проблем със зъбите и лежеше често на пода. Бяха сами през деня. Махнахме ги и той стана жизнен. А и с майка ми четохме много за сближаването. Тя започна да й обръща внимание.

Майка ми обича него но се грижи и за нея. Аз обратното - нея обичам повече. И те го усещат. Моята стая е нейна и спи върху мен. Той се чувства господар на дома и е където си реши.

Лошото е че започва да я гони и бие. Кастрирани са и двамата. Не че и тя не му плясва по някоя лапа докато той си лежи а тя минава. Често битката за територия протича по следния начин - тя си намира нещо ново и го души. Или просто си лежи.
Той идва, тя го усеща и започва да ръмжи. Той успява да я изгони - тя се отказва и се качва на високо.

Той на високо рядко се качва. А и не ръмжи. Почти ням е - говори само ако е изгубен. И звука е нещо като Маоо, гърлен. Няма зъби а и явно не е научен как да мяука.

Тук можеш ли разбра кой мъж, кой жена, кой е по - голям?

# 644
Моите драскат като искат да ми привлекат вниманието, един вид като ми се молят за нещо

Общи условия

Активация на акаунт