Любители на котки - Тема 199

• 28 526
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Mzmk ,Такива звуци , даже още по-гърлени , силни и страховити , нещо като "маоуууууу"  ,издаваше Одисей  .Котките имат различни гласове , съответно предизвикателното мяукяне звучи също съвсем различно - както при моите два  котарака - нищо общо един с друг .Не че съм го разгадала напълно , но от опита за 11 години , мисля ,че е призив за битка , по-точно за игра на бой , предизвикване на друг "играч" .Дописвам - пуснах клипчето на Леополд два пъти през час време за да съм сигурна - реагира и веднага се заоглежда напрегнато , даже отговори с въпросително мяукане - очевидно разпознава точно призив и се опитва да се отзове !

Психологически проблеми или проблеми с нервната система изобщо , се оказа ,че могат да предизвикат  сериозни физически симптоми . Единственото  ,което ги заличи напълно беше Бакхус
 .  https://petsandyou.bg/bachus-calm-brave-60-tab-uspokojavasch-efekt-spomagasch-za-preodoljavane-na-bezpokojstvoto                      Така-че , бих предложила да ги пробвате , но дозата трябва да се определи от ветеринар ! Също бих препоръчала нашия ветеринар  ,ако сте в София .

BundleOfLove , Случвало се е моите да повръщат пенеста прозрачна течност   понякога , даже честичко -имат неуспешни опити да изкарат топките косми и се получава така .Но все-пак наблюдавайте дали пие вода и се храни редовно !

Постоянно надничам дали Lady-B не е писала отново . Като знам ,че мога да помогна на това коте Жужа , пък нямам връзка към стопанката и ми е малко криво , но пък може да са оправили проблема . Дано !

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 10:14 от oska

# 646
  • Варна
Моята Мила има периоди, в които мяука силно.
Надвечер, обикновено.
И рано сутрин, към 4 и 30 до 6 в този период милчето диктува кога ще ядат.
Тъкмо си легна и задрямам, пак мау, мааау, мааааау. И истерични нотки вкарва. Този път иска вода, ама да пусна струйка на чешмата.
Тъкмо пак задремя, мяу, мяяяу
Иска под завивката. Но влиза да спи там слвд няколко влизанки, мяу, вдигни завивката, мяу...
Мила ми е за три котки.
Женя и Мага са разкош и не мрънкат и не се гевезят така.

# 647
  • София
О, Стейси, аз съм "автобуса" на Кити. Страх я е да минава през прагове и мяука някой да отиде и да я пренесе. На отиване и на връщане. Има си спирки и ни вика. Напоследък все по-често минава сама де, но пак сме в ролята на ГТ.

# 648
  • Варна
Забравих да похваля Магито. Днес имахме работа в горната част на двора и я взехме при нас на слънце и да се разхожда.
Бавно, полека, през стълби стигна до вратата на нейния етаж.
Спъва се, души, поседи, пак тръгне. Мине ли едни стълби, после се оправя по-добре

# 649
Мерси, момичета, и аз подозирам, че се опитва да изкара косми, ама не успява. Яде и пие нормално, слав Богу, даже едни витамини за козина пие, много съм доволна. Има себорея на козината в долната част на гърба и често се омазнява и има пърхот, сякаш витамините помагат малко.

# 650
  • Варна
Тео се обажда всяка вечер по това време. Много е досадно но ние знаем каква е причината - иска да излезе на стълбището. И като казвам досаден, такъв е. Идва, побутва те с лапа ако не си го погледнал преди това, като го погледнеш следва Мяууу.
Simple Smile
И докато пиша, той е при ММ, мяучи му упорито и се опитва да го заведе до входната врата. Успява защото не мирясва, изтърпявали сме по половин час, няма отказване. Simple Smile
хаха ММ играе табла и не го поглежда, Теодор не спира да му 'пее'. След малко ще дойде да пробва с мен.

По стени не съм го виждала да драска с лапи. Понякога рови по пода, така познавам, че дупето е изцапано, мацнал е с него и се опитва да зарови миризмата Simple Smile)

# 651
Току-що гледах клипчето. Точно това щях да напиша - тази котка търси от къде да излезе. И с лапа даже го показва.
Как се сдобихте с нея?

# 652
  • София

В торбичката супер се лежи.

# 653
  • Между гори и планини
Чудя се как да го приспя и да му сложа капките срещу външни и вътрешни паразити. Кърлежите плъзнаха здраво. Днес сложих и на Памук, но той в толкова заспал, дава да го пощят, да му слагат капки, лежи и мърка. Докато Чери само видя кутийката и капките под формата на инжекция и избяга.

# 654
Докато яде?

# 655
Аз не давам никога вътрешни и външни заедно- така са ми казвали лекарите.Чакам в моята хубавица да заспи и започвам да я чешкам по врата, каля, чешкам и така, докато нашата се усети.Много ги мрази капките.Или докато яде я капя.

# 656
  • Между гори и планини
Успях! Заспа и с галене и милване не усети 😂 Умничък ми е той!
Утре ще издебна Точка, а на Лео само половин хапче за вътрешни паразити, той още не броди вън и кърлежите не са го нападнали.

# 657
Бу,каишки,масла и дифузер слагах,когато ги запознавах.Бяха на по година и половина големи.Сега си спят заедно,понякога Зак я ближе,често Сакура го ближе,търсят се,но Зак изтерясва по-често в последно време и я гони да я напада
Изменя им се динамиката. Аз бях спряла да слагам всякакви успокояващи средства, но скоро пак сложих дифузера, защото Минка стана на йота по-нахална, ако това въобще е възможно, а не искам Цура да страда. И аз като теб се чудя защо ѝ се оставя, вместо да установи йерархията, но тя си е по-кротка и неконфликтна поначало. Минка не търси конфликт, а е просто досадно контактна. Ей сега отиде в леглото и седна на главата на Цура - не, че нямат още таман 4 места за спане. Цура се раздразни, разкрещя се и си тръгна.
Какъв дифузер използвате?

# 658
Зара на баща ми,спомен от 2018🥰

# 659
  • Между гори и планини
Имам нов вид цвете!

Лео Китката, нищо не прави на цветята, ходи и ляга на припек, защото прозореца е южен, а от там гледа улицата и разни птички.

Общи условия

Активация на акаунт