Любители на котки - Тема 199

• 28 521
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте любителки на котки! Simple Smile

МНОГО БЛАГОДАРЯ на всички, които споделиха мнение и опит за проблема на Жужа! Simple Smile  Какво винаги , в тази тема цари дух на съпричастност, позитивизъм и любов!

Ще предам всичко на жената, даже ще й го прочета директно, всичко, написано от Вас за проблема на Жужа! Simple Smile
Миналата седмица я е водила на друг лекар. Той е казал, че с ушите всичко е наред. Взел е пак проба от козината, като излезе резултата, ще ми каже
И е отрекъл алергията - след като е било проведено 1-месечното лечение по схема от другия лекар,..

Надявам се, че тук, във вашите постове, е решението!

Благодаря Ви още веднъж! Бъдете здрави и все така грижовни за животните! Така показваме, че обичаме и хората!

# 661
Леле, какви изписани очи има Лео Китката Heart Eyes Joy

# 662
Благодаря на всички за мненията! След като ги прочетох, си направих някои изводи, които ще обобщя тук.
Най-вероятно наистина това поведение е за привличане на внимание.
Смятам, че е така, понеже вижда кое ни дразни най-много и прави точно това - драска по диваните, по пердетата и стените. Когато прави тези неща ѝ правим забележка, а другото опитваме да игнорираме. Също така ни гледа в очите докато го прави, а след като направим забележка се маха за малко и след една минута продължава сякаш нарочно.
Ще напиша и някои неща, които ни помагат, за да сме в помощ и на други с нашия проблем - пердетата са вдигнати нагоре с щипки, а освен всичките играчки, с които си играем, пускаме и клипчета в youtube с игри за котки, които успяват да привлекат вниманието ѝ за известно време. Успокояващата музика също понякога успява да помогне.

amy_nka Имаме я от бебе, никога не е живяла навън. Само веднъж я водихме с нас на село и я пуснахме за малко на двора, за да видим ще ѝ хареса ли, но беше много стресирана, не обърна внимание на другите котки, просто се скри и затова не сме я пускали повече. А най-странното е, че преди първото ѝ разгонване и кастрацията беше много спокойно коте, спеше си сама в другата стая и не мяукаше така. Другото, което го прави още от малка е, че съска и не приема никой друг човек освен мен и мъжа ми.

oska
Благодаря, много добра идея да го пуснете на Леополд.
Успокоителните на Бакхус с натрупване ли действат? И след като се спрат продължава ли действието? Защото ние мислехме, че след дифузера ще продължи да бъде по-спокойна, но не. Вие заради какво поведение ги давахте?
В Пловдив сме. Ветеринарите не успяха да ни помогнат, мисля да пробвам и с психолог за котки.

Стейси Грей
Много подобно на нашето поведение. И при вас ли се случва абсолютно всеки ден?

А вие как храните котките си? Ние сме различни смени с мъжа ми и пауча го даваме по различно време. Достъп до гранули има винаги, но яде малко от тях. Около пауч, пауч и половина даваме на ден като е доста капризна към храната. Апетит си има голям, стига да е каквото обича. Напоследък яде само gourmet с късчета месо. Ако ѝ дадем нещо, което не хареса, седи гладна, но напук не го изяжда. Не знам, но може да има общо с другото поведение.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 13:02 от Mzmk

# 663
  • на брега на морето
Смятам, че е така, понеже вижда кое ни дразни най-много и прави точно това - драска по диваните, по пердетата и стените. Когато прави тези неща ѝ правим забележка, а другото опитваме да игнорираме. Също така ни гледа в очите докато го прави, а след като направим забележка се маха за малко и след една минута продължава сякаш нарочно.
Абсолютно същото поведение имаше Рафаела в началото и аз много се сърдех, защото разсипа списания и книги. Дереше ги с нокти и ме гледаше право в очите. И събаряше разни дреболии. Дъщеря ми го тълкуваше като привличане на внимание. И май е била права.

# 664
  • Между гори и планини
Суха храна винаги има 2 купички за 4 котки, за вода е излишно да казвам. Паучове сутрин и вечер на всяка котка по един. В момента заедно се хранят Чери и Лео, после идва Точка и накрая Памук.

# 665
Като говорим за поведенчески проблеми да споделя за нашия проблем. Много, много любвеобвилно коте, но хапе ужасно.
Гали се, мърка и в един момент впива зъби до кръв. Продължавайки да мърка. Чистихме зъбен камък и възпалени венци. Мислех си, че има някакво дразнене там, но не. Абсурд е да спим в една стая. Понякога ми се е хвърлял и върху лицето докато спя. Със зъби и нокти. Предполагам, че като много малко бебе е отделено от котилото и не е придобил социалните умения, които се придобиват когато растат с други себеподобни, да контролират захапка, да разграничават игра от лов. А вече си е голям котарак.
За него всичко е игра. Лошото е, че и с кучето така се отнася. Хвърля се и го захапва примерно за ухото или опашката и увисва. То горкото куче е търпеливо, ама.. Иначе като го погледнеш котето, направо си е малко невинно ангелче. Може би, ако му взема другарче ще се реши този проблем, ама не съм сигурна дали няма да стане по-зле.

# 666
Абсолютно същото поведение имаше Рафаела в началото и аз много се сърдех, защото разсипа списания и книги. Дереше ги с нокти и ме гледаше право в очите. И събаряше разни дреболии. Дъщеря ми го тълкуваше като привличане на внимание. И май е била права.

При вас как се оправи? С времето ли мина и след колко време?

# 667
  • Между гори и планини
Никога не съм имала котка която да хапе и дере. При толкова котки, нямам едно издрано на ръцете. Някои котки съм отгледала от току що прогледнали, други от големи . Според мен трябва да се покаже ясно и със строг тон, че тази грубост е неприемлива. Чери се научи. Научени са и да не дерат мебели, да не се качват по маси и върху кухнята.
Лео играе и хапе, но с меки лапички и много нежно.

# 668
  • София

Сутрешна йога.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 14:51 от hali4ka85

# 669
Хапането е вид целувка - техният израз на чувства. Въпросът е за мярката. Тери има по-силна връзка с дъщеря ми. Именно тя изтърпява най-много от "любовта" й - често има надрано по ръцете. При мен,  като се отърка в краката, приключва с гризване по прасеца - стряскащо, но неразкъсващо кожата.

Веднъж се случи както се гушкахме и тя мъркаше, обхвана с предните си лапи ръката ми, а със задните започна да рита по начина, по който разкъсват плячката си. Зениците й бяха разширени. Нямам обяснение за този случай. Изплаши ме, сякаш не беше същото коте.
Иначе спи в леглото ми и се подчинява на команди и забрани.

# 670
  • на брега на морето

При вас как се оправи? С времето ли мина и след колко време?
От само себе си мина. Но за колко време не съм следила, може би след като дойде Нала, която отвличаше вниманието й. Рафаела е била някъде към двегодишна, когато задържахме Нала, сега Рафа е 8 годишна. Според мен въпрос на характер. Рафа направи много бели, Нала по-малко, но от сърце - 3 раздрани нови чанти. И не гледа в очите. Тя никога не търси внимание, защото е постоянно обсипвана с него и с възхищение, а и е малко надменна. Но като цяло е много послушна и разбира; внучки за чудо и приказ имам.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 15:04 от Котьо

# 671
Мими си ме гушка, хапе и дере редовно до кръв. Най-мощната и захапка е сутрин. Когато види, че се събудим, идва с мъркане и угалване в тялото и като се изправя на леглото скача към ръката и захапва стабилно ръката/китката и не пуска Grinning Колкото и да и крещя всеки път като ме одере и нахапе не помага. Смисъл, отстъпва назад, маха се. Но отново го прави. Не се отучва. Еми ... явно си е такава.
Често го прави без да я провокирам, а просто така от нищото.
Макар, че вече толкова съм и свикнала и просто си играя с нея като я дразня, да ми се ядосва, ида ми скача Grinning но се увивам здраво в ръкавите си, че става лошо Grinning

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 15:38 от AniNe

# 672
Ох, хапането "от нищото" ми напомня един виц, реплики от който често използваме вкъщи. Отива пациент от северозапада при лекар (тук е важно да се спази диалекта, но няма да мога).
"- Докторе, уапа ме змия. - Къде те уапа? - Зад трафопосто. - Не, бе - за какво те уапа? - Е те така - за нема нищо!"

# 673
Привет, момичета! Снощи се превърнах на маймуна с Линошка. Една съученичка на кака вчера и днес ни е на гости с преспиване. С кака сме много щастливи, че от както имаме Линош не е оставало детенце в къщи освен за гости, пък аз много обичам така. Да ама Линче подивя 😂, трябваше да си покаже всички магарийки на куп, така де, до сега не е имала публика за дълго. Още докато разпъвах дивана за да му е комфортно на детето, Линошката полудя, скача, дивее, дращи на дивана. Кротна се към 22.30ч и решихме да лягаме. Божеее, ми то чудо, навря се под възглавницата на детето, извиках я, легна за малко при мен, помърка и беж Линче да изследва какво се случва. До 2.30ч. в кукер се превърнах. Като усетя, че дращи на дивана където спи детето дрънкам леко една кутийка с лакомства. Идва, гальотим се, говоря ѝ да остави каките да се наспят - да ама не! В 4ч пак се събудих, гризеше на детето едно пакетче носни кърпи. Укротих я, в 5ч.ме вдигна да яде, в 6ч станаха децата. Питам ги как спаха, Линош много ли ги тормози, нищо не разбрали душичките, и ме напуши як смях, то беше пълна лудница, ама май само аз се притеснявах. Нищо де тая нощ ще повторим... да видим какво ще го играя днес. 😁
Ей ви калпазанка, винаги готова за игра.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 17:30 от lusia

# 674
  • Между гори и планини
На тази красота лесно ѝ се прощават тези магарии 🥰 Закачлива и контактна е явно и е търсила вниманието на госта 😂😜

Общи условия

Активация на акаунт