Любители на котки - Тема 199

• 28 189
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Mzmk ,
Относно въпросът "Успокоителните на Бакхус с натрупване ли действат?" - отговор от листовката "
Препоръчително е да използвате продукта минимум 2 месеца, или до постигане на желания резултат" . Споделям опит , който отговаря на втората част от препоръката - давала съм ги за не повече от 3 седмици на курс , защото горе-долу за толкова проблемът беше решен напълно - това при първото използване , а при следващите даже по-малко -около 10 дни .
Жалко че няма как да ви пратя при нашия доктор , защото има доста опит с тези таблетки (съдаржат предимно витамини и билкови екстракти ) и все-пак - непременно се консултирайте за тях и дозировката с ветеринар !

Наложи се да преоценя някои свои убеждения заради заболяването на Одисей , но ако има хора , които предполагат ,че определено поведение или дори физически симптоми на котките им , могат да се свържат с дисбаланс на нервната система , препоръчвам да прочетете това научно изследване (има и други подобни , но  сега то ми е под ръка ). Изследването е за болестта на Одисей , но може да се ползва като пример за подобряване и на други проблеми от  психологически характер .
Идиопатечен цистит - idiopathic cystitis ,  диагноза , която малко ветиринари ще поставят  (въпреки че всъщност не е рядко срещана) , също е свързана с нервната система . "A multimodal environmental modification provides a clear improvement of low urinary tract signs in cats with idiopathic cystitis" гугъл преводач - "Мултимодална модификация на околната среда осигурява ясно подобрение на признаците на ниски уринарен тракт при котки с идиопатичен цистит"  

Научната публикация -   https://www.frontiersin.org/journals/veterinary-science/articles … s.2018.00081/full

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 19:30 от oska

# 676
  • Между гори и планини
Аз пък ви слагам клипче с Лео 🥰
Бях забравила колко е хубаво да има малко коте у дома 😃

https://youtube.com/shorts/KC0jvOcE3i8?feature=share

# 677

Феро се е научил да спи на перваза до прозореца в стаята, в която сме. Снимки от сутринта

# 678
  • Между гори и планини
Само котешка майка като теб и мен, може да разбере що е то постоянно измазан прозорец 😂
Памук редовно маже с лапи, задтанал на задните крака, когато иска да влезе.

# 679
Идиопатичен цистит е често поставяна диагноза, тъй-като седимента при котките е неактивен и не може да се изолира бактерия от стерилна урина.

Mzmk, котката ви привлича вниманието, така ли? А вие защо предпочитате да я игнорирате? Защото знаете какво иска и не може да ѝ го разрешите ли?
Надраните стени, пердета и дивани според мен са най-малката драма в случая. По-голяма драма виждам аз и ме е жал за котката...

# 680
Относно хапането "от нищо", непредизвиканото. Наистина ли никой от вас не го е усещал? Ето пак - преди малко, аз просто си зяпам лаптопа, седнала на дивана, тя дойде, помилва ми се в ръчичката мъркайки, и ме захапа със злоба по ръката докато разглеждах из нета .... Имам само червено на китката, защото съм с дългия ръкав вкъщи Simple Smile

# 681
Мъжките ми котки са захапвали,когато съм ги галила Но не със злоба и не силно Знам,че е сексуално действие.Никога не са стискали,само маркират.

# 682
  • на брега на морето
Един от котараците ми се хвърляше върху крака на майка ми, когато тя минаваше край колибката му. Веднъж ме захапа между палеца и показалеца и се впи с четирите си лапи в дланта ми, просто висеше от ръката. Добре, че майка ми чу виковете ми за помощ и ме отърва. Ей така, от нищо скачаше. Предполагам, че е имал здравословен проблем, защото след време започна да се заваля, да повръща.

# 683
  • Варна
Леко ухапване прощавам само на Магито. Винаги предупреждаваме преди да я докоснем, защото се стряска.
Днес на люлката в двора Тигре си игра с чехлите, но в един момент скочи и на крака ми. Скарах се.
Женя като бебе гонеше крака под завивките.
Много се карам, ако някоя ни е захапвала някога. Дори и леко.

# 684
Нашата мама Черен нос от вчера е звездичка.
Мм я води за подсилване уикенда, но само палеативни грижи. Беше направила тумор, който отказаха да оперират.

# 685
  • София
Много съжалявам, Мариета. Cry
Добре че не е страдала.

# 686
  • Между гори и планини
Чери ми се мяташе на краката на игра. На голи или с чорапогащи. Първо идва изненада, подскок и скъсан чорапогащник 😂 Било е на игра, никога с злоба и да ми причини болка, но елементът на изненада+ зъбки+ ноктенца, не ми е бил приятен. После дойде зимата, панталоните и му мина. А като го кастрирахме - съвсем
Но с Точка и Памук понякога показва доминантност. Захапва ги отзад зад врата и стоят така. Точка се подчинява, на Памук не му е никак приятно. Реално той наистина е старши, отгледа ги и те са му верни и го подчитат. И в храненето имат йерархия. Първо винаги е Чери, плюс този който той реши да допусне до него.

П.п много съм за загубата на Черното носле... Поне вече не е болничка! А на вас, сили и прегръдки!

# 687
Съжалявам за котето:(

Моята Блеки понякога леко ни захапва.Мисля, че е като се уплаши или играе, може и и любов.Наистина рядко.

# 688
  • София
Много съжалявам, Мариета! Sad

# 689
  • Варна
Черното носле да тича на воля в небесните полета  Heart

Общи условия

Активация на акаунт