Детективи

• 1 514
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Той излезе от затвора, затова Sunglasses
Виж, ако починалият съпруг на една от главните героини се върне, това вече ще бъде сензация.

# 16
Класическите си ги обичам и аз Simple Smile Поаро, мис Марпъл, Шерлок Холмс..
Харесвам книгите на Мери Хигинс Кларк, Патриша Корнуел и нейната героиня д-р Кей Скарпета, Джеймс Патерсън.

# 17
Всички криминални поредици е най-добре да се четат в последователността, в която са написани. Книгите на Агата Кристи не са от тях (не са истински поредици, нищо, че са за определен детектив), нито пък на Конан Дойл за Шерлок Холмс, но на Луиз Пени животът на героите се развива, затова е най-правилно да се поинтересувате каква е последователността и да четете книгите в правилния ред. Понякога първите книги се издават по-късно, така стана с поредицата за Хари Хуле на Несбьо, защото самият автор е пожелал така, но обикновено се издават поред.

# 18
Любими са ми детективите. Както една потребителка написа - абсолютно съм влюбена в Шерлок Холмс! Харесвам Поаро, мис Марпъл от Агата, много харесвам и поредиците на Антъни Хоровиц, а и Джеймс Патерсън, но и Лиса Гарднър.

Имам толкова много насъбрани книги, но … нямам почти никакво време.

# 19
Хора, моля ви, нека спойлерите са в скрит текст, защото някои сме едва в началото на поредицата.

# 20
Освен споменатите класики, Поаро, Марпл, Холмс и т.н. любими са ми и Лорд Питър Уимзи на Дороти Сейърс, както и  Арсен Люпен на Морис Льоблан, въпреки, че вторият е на границата на закона/даже отвъд/, което го прави и чаровен по някакъв начин.Освен това отец Браун на Честъртън, както и героят на Гастон Льору, аматьора Рултабий.
Има още много, но не съм на тази вълна в момента. О, забравих да спомена и  Дюпен на класика Едгар По.

# 21
  • София
Шерлок Холмс, Еркюл Поаро и мис Марпъл са ми любими. Класика в криминалния жанр. Харесвам също Робърт Хънтър, Чарли Паркър от поредицата на Джон Конъли и Пендъргаст.

# 22
Попадна ми Simple Smile
https://www.familium.bg/nacalo/28-golyama-kniga-na-kolednite-kri … 788088333562.html Не съм сигурна, че бих си я купила, но звучи добре за подарък Joy

# 23
Ще ги потърся в читанката, благодаря за информацията. Наистина е хубава за подарък.

ПС
Агата Кристи, Коледна трагедия е Смъртоносната подправка, има и малки разлики в началото, не зная на какво се дължат.
Уил Скот Коледният влак не намирам ( нито автор - не ми е познат, нито заглавие, нито герои).
Айзък Азимов - Тринадесетата нощ на Коледа - не намирам
Другите не съм търсила.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 23:43 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт