Бързи здравословни въпроси и отговори – 48

• 26 697
  • 753
  •   2
Отговори
# 555
Ако зъбът е лекуван, с извадени нерви, може да се е развил гранулом. Аз имах пулсиране и много неприятна болка особено в студени месеци, оказа се гранулом и след като го излекуваха не съм имала никаква чувствителност в зъба. За стоматологът беше загадка как умъртвен зъб има усещане, но ето, че си е имало причина.

# 556
  • до най-прекрасния мъж
От два дни и мен ме боли горен зъб. Лекуваха го преди 6 месеца, умъртвен, с извадени нерви. Преди това беше пломба, но в един момент просто се счупи от нищото, без болка, без нищо и последваха зверски болки. Обаче, аз от почти два месеца не мога да се отърва от някаква брутална хрема (гъст жълто-зелен секрет), която лекувах с два вида АБ капки. Ако не ми мине до другата седмица, отивам при доктора да види какво е. Хремата вече почти се изчисти. Но като цяло въпросната страна ми е по-чувствителна. При хрема ме боли и въпросното ухо и заглъхва. Синузит имам от години. Може би да е свързано. Този зъб ми създава проблеми.

# 557
След премахване на бенка, колко време не трябва да се мокри? забравих да попитам лекаря. Каза ми иначе да мажа с един крем и да слагам лепенка.
Бенката е на линията на сутиена, махнах я, защото веднъж я закачих жестоко, почти я бях отлепила, от там нататък все ме беше страх, защото е под гърдата. Трябва ли да я пазя и днес? Махнах я в сряда.

# 558
По принцип, ако можеш да изтраеш, най-добре е да не я мокриш около 10 дни.

# 559
По принцип, ако можеш да изтраеш, най-добре е да не я мокриш около 10 дни.
Ох, прочетох току що даже и до 14. Ама как да не я мокря, тя е под гърдата. В смисъл как да не си окъпя тялото .. ще проверя дали не съм взела някъде от водоустойчивите лепенки за рани, ама и да съм взела са доста големи, например като за разрез от секцио.

# 560
# 561
Не, нямам. Болката е в заден последен зъб.

# 562
Ох, прочетох току що даже и до 14. Ама как да не я мокря, тя е под гърдата.

Затова написах, "ако можеш да изтраеш". Simple Smile Примерно, миеш само долната част на тялото, а горната - с кърпички. Косата - на мивката. За това се сещам, като вариант.
Но сигурно и с водоустойчиви лепенки става, не съм пробвала лично. Май мъжът ми беше опитвал, но падаха под душа.

# 563
Възможно ли е нисък хемоглобин, нисък феритин/ въпреки, че е в норма,  пак е нисък/ ниско желязо и ниска фолиева киселина  да бъдат причина за затруднено дишане на моменти / трудно поемане на въздух/? А дали и за дискомфорта в гърдите и гръдната кост също, от които се оплаквах наскоро?

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 20:07 от maiamiii

# 564
Възможно е.

# 565
Здравейте! Не знам къде другаде да питам. Дали някой може да каже къде може да се занесе диск от компютърна томография за повторно разчитане? Става въпрос за областта на гърлото и началото на хранопровода.

# 566
Здравейте! Не знам къде другаде да питам. Дали някой може да каже къде може да се занесе диск от компютърна томография за повторно разчитане? Става въпрос за областта на гърлото и началото на хранопровода.
Обадете се и питайте в Спектър.

# 567
Ние бяхме там. Сега ще се върна, за да потвърдят написаното, защото лекарят не вижда подобно нещо. След Спектър ми се иска още едно мнение. Чудя се за Неоклиник д-р Чупетловски. Аз и не знам други.

# 568
Барбалена, за най-добрата за скенера се счита в България професор Кирова в Токуда. Аз давах й разни дискове от скенер винаги за повторно разчитане.

# 569
Татяна, благодаря. Успяхме да минем за второ мнение през Неоклиник. За съжаление потвърдиха диагнозата. Но все пак, можеш ли да кажеш как мога да се свържа с нея? На място ли трябва да отида?

Общи условия

Активация на акаунт