Как да напълнея, за да ме одобрят за химиотерапия

• 1 576
  • 6
  •   1
Отговори
Болна съм от рак на дебелото черво 4 стадий. Оперирана съм, но не може да мина на химиотерапията, защото съм 30 кг., а трябвало да бъда поне 40кг.спред лекарската ми. По точно окололожката. На практика не

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 22:12 от Не се сърди, човече

# 1
Какъв е въпросът?

# 2
Как да качи 10 килограма, за да започне химиотерапия.

# 3
Вашият онколог не ви ли даде съвети или предложи помощ?
Не съм сигурна, но мисля, че може да се приемат протеинови шейкове.
Онкологично болните трябва да намалят приема на въглехидрати и не трябва да приемат витамини от група В.
Но мисля, че протеин би имал добър ефект за възстановяване на теглото.
Има и венозно хранене, но се прави само в болница. За това попитах онкологът не ви ли предложи нещо?

# 4
Мит е, че раково болните не могат да приемат Витамини от Б групата. Тази заблуда  беше опровергана отдавна, напротив, даже е препоръчително в определени случаи.
 Говорете с онколога си, но мисля че може да започнете с прием на протеинови шейкове, избягайте захарни изделия -пакетирани, защото са вредни като цяло. Въглехидрати ви трябват, яжте от тях, но ако може пълнозърнести храни, те са доказано полезни. Избягвайте салами, и всякакви обработени меса. Мога да ви кажа аз как се храня, но съм с рак на гърдата и не съм запозната със спецификата на вашата диагноза. Ям пълнозърнест хляб, като гледам навсякъде тестените да са пълнозърнести, протеин има в яйцата, млякото знаете и много растителен протеин в нахут, който консумирам постоянно, сирене котидж и скир, също са източници на много протеин, пилешко, риба, за мазнина използвам зехтин само.
Говорете с онколога си или се консултирайте със специалист по хранене, защото вашата диагноза има специфики. Успех ви пожелавам.

# 5
  • София
Има специална серия протеинови храни за хора с проблемна храносмилателна система. Купувала съм ги от аптеки ремедиум. Там има специализирани храни за хора без стомах или без дебело черво, Има протеинови шейкове, протеин на прах и подобни. Проучете.

# 6
Ох, мила Фанка, съжалявам да прочета това.
Храната за онкоболни от аптеки Ремедиум, а и не само, е Фрезубин.
Купи си бирена мая и започвай да я пиеш в максимална препоръчителна доза. Яж черен дроб, яйца, месо.
Ако искаш сподели от колко време си с тази диагноза, има ли метастази и къде.
Майка също се водеше 4 стадии, защото още при поставяне на диагнозата имаше далечни разсейки в белия дроб, но живя 8 години.

Общи условия

Активация на акаунт