Миризма на канал от тоалетната в панелно жилище

• 1 236
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!

Живея в панелно жилище и имам проблем с миризма на канал от тоалетната. Тоалетната е отделена от банята, като кабинка, зад която тръбите на целия блок минават, май са отделени с гипсокартон, така че да бъдат "скрити". На някого случвало ли му се е да има постоянна неприятна миризма на канал в тоалетната и дали е възможно да идва от общите тръби? Другото, за което си мислех, е маншона на тоалетната, но не тече... Ще съм благодарна за идеи за решение на проблема!

# 1
Ако има сифон на пода и отдавна не е сипвано вода - сипете едно канче вода в него, възможно е да се е изпарила водата от него (т.нар. "водна тапа").

# 2
Ако има сифон на пода и отдавна не е сипвано вода - сипете едно канче вода в него, възможно е да се е изпарила водата от него (т.нар. "водна тапа").

Няма сифон на пода, за съжаление, това щеше да е лесно решение иначе 🥲

# 3
  • София
Панелното строителство не е виновно.
Преди години живях в тухлен, номенклатурен блок в Лозенец, на 3ти ет.
При смяна на времето и при рязко застудяване в тоалетните замирисваше така. Идваха и от ВиК, и частни майстори - според всички миризмата идвала от старите тръби под улиците и няма какво да се направи. След време се случи да работя пак в квартала - и в работата замирисваше така всяка есен.
Миналата зима и при нас/ЕПК/ се случи да замирише гадно.
Оказа се, че там, където са скритите общи тръби е прокапал мръсния канал и от 16 ет. капките се стичат надолу. С ходене по апартаментите домоуправителката намери къде е теча и извикаха човек да ремонтира тръбата. Понеже е обща живущите не сме плащали, мина като ремонт на блока.

# 4
Панелното строителство не е виновно.
Преди години живях в тухлен, номенклатурен блок в Лозенец, на 3ти ет.
При смяна на времето и при рязко застудяване в тоалетните замирисваше така. Идваха и от ВиК, и частни майстори - според всички миризмата идвала от старите тръби под улиците и няма какво да се направи. След време се случи да работя пак в квартала - и в работата замирисваше така всяка есен.
Миналата зима и при нас/ЕПК/ се случи да замирише гадно.
Оказа се, че там, където са скритите общи тръби е прокапал мръсния канал и от 16 ет. капките се стичат надолу. С ходене по апартаментите домоуправителката намери къде е теча и извикаха човек да ремонтира тръбата. Понеже е обща живущите не сме плащали, мина като ремонт на блока.

Това звучи като възможен вариант, но когато открия отвора, зад който са скрити тръбите, по самите тръби не виждам влага или някакъв теч. Струва ми се обаче, че когато се стича вода по тръбите (напр. когато някой се къпе), замирисва повече. Иначе миризмата си я има винаги, лятото също миришеше. Не знам дали не може да има проблем с отдушника.

# 5
  • София
Спукана вертикална тръба според мен. Особено, ако те лъхва по-силно миризмата като отвориш отвора към вертикалните тръби. Виж със съседите над теб и под теб дали и при тях мирише и се задействайте.

# 6
  • София

А мивка има ли.

# 7

А мивка има ли.
Не, само тоалетна. За момента установих, че миризмата идва от отдушника, но защо я има - все още не знам

Общи условия

Активация на акаунт