Прееклампсия

• 443
  • 2
  •   1
Отговори
Моля за съвет. Сестра ми е настанена в болница в 36та седмица с диагноза прееклампсия- кръвно което в момента на приема беше 180х130, но са овладяли и постоянно е на системи. Вече е в болницата 5 дни и искат да изчакат до 38 седмица. Редно ли е да се чака, опасно ли е за бебето това чакане. В болницата грижите които полагат за нея са минимални и не и обясняват нищо, следящата докторка имала лични проблеми и почти не се мярка, или е припряна и забързана. Единствено и сменят системата с нова, веднага щом свърши- магнезий.
Изключително много се притеснявам, дали е в добри ръце и дали лекарите в тази болница ще се справят ако възникне спешност и предвид неоткриваемата докторка.
В Майчин дом или Токуда биха ли приели по спешност родилка, която не е проследявала бременноста си там? Има ли лекар, който да направи консултация от външна болница?

# 1
Опасно е. Според мен трябва да извадят бебето.

# 2
Ако кръвното се повлиява от лекарствата, могат да изчакат. Аз бях пет дни на системи заради високо кръвно, индуцираха раждането когато влязох в 38 г.с., всичко беше наред. В болницата би трябвало да следят състоянието на бебето стриктно, при мен правиха запис на тоновете два пъти на ден. Ако има проблем, ще реагират.

Няма значение, че не е следила бременността си в Майчин дом или Токуда, ако иска да се прехвърли там. Ще я приемат.

Общи условия

Активация на акаунт