Гранули

• 635
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Предлагам ти да пишеш в темата Любители на кучета в същия раздел. Там напиши порода, кг, проблем и всичко останало. Вярвам че ще ти помогнат!

# 16
https://www.bg-mamma.com/?topic=881320 Тук също за информация.Acana е много добра марка храна и Орижен!

# 17
  • София
Taste of the wild също съм давала, предимно сьомга, добри са. Обръщам само внимание, ако кучето е по-възрастно. Правете редовно (ежегодно) проверка на бъбречни и чернодробни показатели. Тези болести се проявяват видимо на късен етап, а при тях беззърнените храни са неподходящи.

Защо? Какво точно влияе глутенът на бъбреците и черния дроб? Беззърнените просто нямат зърна с глутен, иначе си имат достатъчно въглехидрати от тиква, грах, картоф, батат и т.н. Не са само протеин.

Авторката, в този сайт има класация на храните. https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/1797/wolf-of- … derness-dry-adult

П.п. В някои насекоми има много повече протеин отколко в телешко. За усвояване - не знам. Все пак, насекомите са естествена храна на дивите животни.

# 18
  • София
Високопротеиновите диети товарят бъбреците за преработката на протеина. Ако животното има проблем с тях, се преминава на друг тип хранене.

# 19
  • София
Високопротеиновите диети товарят бъбреците за преработката на протеина. Ако животното има проблем с тях, се преминава на друг тип хранене.

Да, но това, че една гранула е беззърнена, не означава и че е високопротеинова. Това искам да обясня. В гранулата на фирма Х има царевица и ориз и протеиновото съдържание е 30%. В гранулата на фирма У има също 30% протеин, но въглехидратите идват от картоф и грах.

# 20
Днес поръчвах гранули от зооплюс и докато търсех моя вид, изчетох един куп други... само дето с трюфели и шафран нямаше. Тези хора си правят майтап с нас. Ние че сме глупаци и им купуваме боклуците, направени от трупна пепел, смлени перушини и прочие говна, едно на ръка. Ама и в повече ми идват рекламните думички. Горките кучета. Бабите на село по-добре си хранят кучетата от нас, модерните кучкари с гранулите с иберийски глиган, холандска патица и червени боровинки, брани по изгрев слънце, мхм. Grinning

# 21
  • Варна
Няма такова нещо като най-добра храна. За  моето куче най-скъпата и висок клас храна на пазара може да е супер, а вашето - да се подриска от нея. Всяко куче е различно. Пробвайте различни гранули, като сменяте постепенно, никога изведнъж. Водете се по акото - трябва да е твърдо, добре оформено и да не мирише. Така ще разберете коя храна е най-добрата за вашето куче.

# 22
  • София
Моят лабрадор е на Taste of the Wild, варианта с бизонско и пробиотици, за който и други писаха. Пробвала съм няколко пъти постепенно да сменя храната с други видове висок клас (уж да разнообрази диетата), но не става. Или получава разстройство, или газове, или запек, или въобще отказва да яде... Та се отказах вече и си стоим на тази. Важното е да е здрав.

Общи условия

Активация на акаунт