Подута долна устна на коте

• 632
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Някой да се е сблъсквал с този проблем - подута долна устна на коте? Взимане му е биопсия, открито е само струпване на стафилококи, и му е даван антибиотик за 2 седмици. Уж се подобрява, но няколко дни след спиране на антибиотика, отново се подува.

# 1
# 2
Колко е голямо гова коте? Еозинофилен гранулом да не е?

# 3
8-9 години.
Какво е това, не са го споменавали от вет клиниката. Може би трябва да го заведем в някоя друга, по-добра, коя?

Погледнах го сега в гугъл, не прилича много на това сякаш..

Колко е голямо гова коте? Еозинофилен гранулом да не е?

# 4
Здравейте! Някой да се е сблъсквал с този проблем - подута долна устна на коте? Взимане му е биопсия, открито е само струпване на стафилококи, и му е даван антибиотик за 2 седмици. Уж се подобрява, но няколко дни след спиране на антибиотика, отново се подува.

Миналата година аз бях изпаднала в ужас с този проблем с моето  Изи. Тя беше на 8,5г тогава. Заведохме я на вет, било автоимунно заболяване. Като давахме кортикостероиди, оправяше се, после пак подута. Тъй като аз съм с две автоимунни, реших, че няма да я стресирам. Спрях всичко. Добре е, само устната е подута, но иначе е една щастлива котка.

# 5
Ох дано да е така нещо безобидно! ❤️ Радвам се, че твоето е добре!
Явно трябва да го заведем някъде за второ мнение!

Миналата година аз бях изпаднала в ужас с този проблем с моето  Изи. Тя беше на 8,5г тогава. Заведохме я на вет, било автоимунно заболяване. Като давахме кортикостероиди, оправяше се, после пак подута. Тъй като аз съм с две автоимунни, реших, че няма да я стресирам. Спрях всичко. Добре е, само устната е подута, но иначе е една щастлива котка.

# 6
Моето коте беше с подута долна устна преди няколко години. Тогава беше на 4-5 г.Казаха, че вероятно е алергия, да сменим храната с висок клас и да не давам от различни марки, а само една. Бяха й сложили инжекция и давах някакви хапчета, не антибиотик. Оправи се. Преди две години бях сменила храната и беше цялата в пъпки. Пак казаха, че вероятно е алергия. Но това трудно се доказвало при котки. Отказах се да установявам причината и върнах старата храна. Сега е добре.

# 7
Питайте в темата Любители на котки в същия раздел. Желателно е да напишете от кой град сте и снимки на проблема.
Уверявам ви, че ще получите доста адекватни отговори. Някой от тях може да ни ви харесат ...

Но в тая тема се помага всякак!

# 8
  • Варна
Колко подута е точно? На една от моите котки се е случвало, но не се подува много, просто на върх на устничката се се вижда розова кожа, а в нормално състояние е покрита с козинка. Мина сама след седмица някъде, дори не съм я водила на лекар.

# 9
# 10
  • Варна
На Кетя беше по-нагоре, буквално точно под цепката на горната, на самия ръб на долната, точно в средата. Но горе-долу толкова подута беше. Може би наистина второ мнение? За кой град става дума? В темата Любители на котки на първа страница има списък на препоръчвани ветеринари.

# 11
София.
Ще погледна там.

На Кетя беше по-нагоре, буквално точно под цепката на горната, на самия ръб на долната, точно в средата. Но горе-долу толкова подута беше. Може би наистина второ мнение? За кой град става дума? В темата Любители на котки на първа страница има списък на препоръчвани ветеринари.

Общи условия

Активация на акаунт