Войната в Украйна 3

• 769 904
  • 17 587
  •   6
Отговори
# 465
Съюзниците Брикс, които водят титанична битка с долара, докато го използват за разплащателно средство помежду си

# 466
За този БРИКС дето банката му обяви, че спира инвестициите в Русия ли говориш?

# 467
Планът за новите бели роби май се е провалил.
https://blitz.bg/ikonomika/bild-proval-na-integratsiyata-ukraint … _news1048292.html

# 468
  • Paris, France
Руснаците отдавна са загубили интерес към Европа и съюзът БРИКС го доказва. И не може на цял свят медиите да тръбят, че това е война на Запада срещу Русия,  само в бг мама да не го  разбират.

На кой цял свят медиите? На руския? Живея във Франция и следя медиите на околните и съседни държави и таквоз нещо не съм прочела. Чета и бразилска, преса на ЮАР, кубинска, а не само западна.

Даже и Лула, който гледа да се държи неутрален, осъди действията на Русия в ООН, макар и да не наложи санкции за да не църка агробизнесът.

# 469
Като говорим за френски медии.
Западните държави вече не мечтаят за никаква „победа“ над Русия, пише Le Figaro. Разговорът вече е за мир.

# 470
По-скоро, мечтаят някак да се разминат нещата ако може с най-малко загуби, жертви и най-малко усилия (техни ).
Не че руснаците не могат да бъдат победени някак, но цената ще е много голяма. Поне това показват досегашните големи конфликти. Тегава и мъчителна работа.

# 471
Руснаците отдавна са загубили интерес към Европа и съюзът БРИКС го доказва. И не може на цял свят медиите да тръбят, че това е война на Запада срещу Русия,  само в бг мама да не го  разбират.

Само руските медии го тръбят това

# 472
Като са загубили интерес към Европа, какво търсят танковете им в европейска държава?

# 473
Че защо трябва да мечтаят за победа, при положение, че има още малко време до пълния разгром на руснаците. Хората започват да мислят какво трябва да се прави с една разбита Русия, когато почне имплозията и фрагментирането. Това хич не е лесно, може да се окаже и по-трудно от самата война

# 474
Какво се случва - крайно несправедливо , тиранично ,жестоко ,престъпно нахлуване в суверенна държава ,която си признал и си решил да не признаваш. Ако светът допусне  Украйна да бъде превзета ,защото се услажда и отстъпки  ще породят лавина от мераци за същото, ако предаде готова ,силна, най-добрата с опит  армия в света , въоръжена и допусне да я ползват  върху дарителите, жалко. Как си го представяте не си обясняваме, не само аз, намеци , мини , гранати да избухнат са думите ви.
 Какво да отстъпи Украйна , колко, какви гаранции ще получи за Донбас и  още там, 20% от територията си? Подробен план, моля? Наистина сме в паралелни вселени.
 И ако вие  имате носталгия по соц времето ,под руско крило, ние не го искаме да ни закриля. Мерси ви. Елате си  и го живейте каквото мечтаете , ама стоите далеч. Не ми е интересно какво ще прави Тръмп, тук, при нас какво ще стане заради Путин. Не искаме русофилите, скрити комунисти ,нищо ,че не е имало комунизъм, те са такива  и в червата ,за чуждите пари ламтят и като свършат чуждите пари - фалират.  Не ги искаме, никакво руско влияние не искаме. България  е суверенна държава все още. Съзнавате ли какво мечтаете? Големи хора ,на запад, дето е гнило ,но стоят, не се връщат и децата си устройват там.

# 475

А може би войната е на Русия срещу Запада? Западът няма какво да иска от Русия, докато Русия иска да изплува от ниското положение, където е изпаднала.  Та кой има интерес от война? Западът предложи бизнес, Русия нападна. И после западът бил виновен, а те чиста вода ненапита...

# 476
Ето в мрежата как обобщават нещата. Слагам тук, защото засяга и темата за Украйна. Мисля, че е много кратък и точен разбор на нещата.

Тръмп спечели и - повече държава в икономиката, повече национализъм, емигрантите са зло, трансджендърите са глупости; Израел печели,а Украйна губи подкрепа; Китай е основния враг, а не Русия; средната класа масово гласува за него, държавите могат да си позволят повече национализъм в политиката. Това са обобщения на анализаторите, които изслушах.
 И съм ЗА. В този опасен свят трябват действащи мъже.
Хутите обявили прекратяване на терора два часа след като разбрали за избора му, това пък е новина.

ПП Последното не знам дали е вярно, надявам се да е. Има наши хора в плен при хутите и дано да се приберат скоро, стига да е вярно.

# 477
Не Тръмп спечели, а демократите загубиха. Има разлика.
Американците гласуваха с хладилниците си.
Да ни е честито.
Сега чакам да видя действащият мъж как ще си изпълни предизборните думи да спре войната.
И дали все още е приятел с кремълското джудже или ще се разсъхнат нещата като опре до реалния живот.
Сърцето и мислите ми са все още с Украйна. На нас с американците най-важно ни е коя диета да почнем и как да върнем скъпите обувки, които не ни стават. Над украинците продължават да летят ракети и шахеди. Нямаме право да се оплакваме.

# 478
И защо толкова минорно звучиш, след като има огромна вероятност на украинския ужас да се сложи вече край? Аз съм доволна, че Тръмп спечели, защото се надявам скоро да няма вече война в Европа. Три години стигат.

# 479
И защо толкова минорно звучиш, след като има огромна вероятност на украинския ужас да се сложи вече край? Аз съм доволна, че Тръмп спечели, защото се надявам скоро да няма вече война в Европа. Три години стигат.
Защото съм учила история и чела исторически книги.
След Освобождението в Източна Румелия са продължили да мислят откъде да вземат оръжие.
Паметникът при Гургулят знаеш ли го?
Тш си мислиш, че ще се съберат путин и тръмп, ще си стиснат ръцете о всичко ще свърши.
Ами не стават така нещата.
Понякога дори малките народи не действат според плановете на Великите сили. Ние сме живото доказателство, касво остава за в пъти по-голямата Украйна.
И дори нищо такова да няма, мога ли да се радвам на фона на това, че ще има украинци под чуждо владичество, че майките на отвлечените деца няма да ги прегърнат никога, че българските деца в анексираните области няма да изучават български език?
Да, минорно ми е настроението, защото съм чела достатъчно и какво следва след мирния договор, а за теб всичко е една хубава приказка, която ще свърши с близък план на ухилените тръмп и путин и пълния ти хладилник.
Не се радвам на мир, който носи робство за хора, нации и деца.
Ти както искаш...

Общи условия

Активация на акаунт