Войната в Украйна 3

• 883 460
  • 19 614
  •   1
Отговори
# 4 515
Нито от мен, нито от пишещите тук , зависи нещо ...
Аз и да искам и да не искам, нито ще мога да му отпусна милиард, нито 5, нито 50 милиарда за да си финансира войната...
Тези които можеха го изгониха.

# 4 516
  • Русе
Зеленски наруши етикета. Това е така. Но пак ще повторя - преговорите спряха не заради това. Зеленски не може да подпише без гаранции. Тръмп има още да мери от кого повече да завлече без да дава . За да се докопа до ресурсите на Украйна има още да дава за да се изхвърли Русия. Това са още пари. А той има да си оправя инфлацията. Освен това големия залък ресурсите на Русия, които му се развяват под носа ще потекат към Китай и това не е добре за сметката на щатите.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 09:01 от bubanka

# 4 517
На Тръмп му е работата да гледа интереса на американците и той точно това прави. При това със замах и без емоции, в прав текст , директно. Хич не му пука за чувствата на този или  онзи. Има цена, плащаш, имаш сделка. Точка. Ако си мислиш на помощи да се биеш...не неговите. Кое не се разбра и кое не каза с точните думи.

# 4 518
Ами да взима руските ресурси, нали му ги предлагат?

# 4 519
Е добре де, ами тези дето не се чувстват много украинци, даже и изобщо не са такива освен евентуално по паспорт? Те са принудени да се бият за Ес, НАТО, и държава в която примерно не искат да живеят и не я харесват.
Да кажем че някоя съседна или по-далечна държава иска да позавземе България. И сега ще има българи които ще се бият с цената на всичко.  Но имаме и малцинства на които не им пука за българите и България, и ние ще им кажем хайде на фронта да умирате за нашата държава и българщината да пребъде и да я има. Даже ще търсим голямата победа.
Българите воюваха много. И Освобождението, и Сръбско-Българската сме се доказали. Но след това идва Междусъюзническата в която поискахме да се изкараме най-големите, и след това регионалните сили, нашите комшии се съюзиха и ни смазаха. А Великите Сили ни размахаха пръст. И ни донаказаха.
Имат избор,как да нямат. Могат да дезертират при руската армия и Русия. Същото се отнася и за българите и примерите които даваш...

# 4 520
Проблема е че ЕС още си мисли, че може да се пребори с Путин. Обаче не може, санкциите не успяха защото половината свят не ги спазват, майдана в Грузия не успя, не можаха да отворят 2-ри фронт срещу Русия. В същото време Европа продължава да затъва, сега трябва да спасяваме Франция, скоро и Германия.

И нещо друго много важно, повечето от вас което пропускат. Зеленски няма никакво бъдеще с Тръмп. А защо ли, защото вече му е забивал нож в гърба! Реално Тръмп през първият си мандат подпомогна Зеленски да стане президент, има ли са уговорка Зеленски да му даде мърсотии за Хънтър Байдън и като цяло за клана Байдън. Е Зеленски го изпорти и това костваше процедурата по импийчмътн на Тръмп. Та Тръмп никак не долюбва този дребен надъхан актьор.

# 4 521
Зеленски наруши етикета. Това е така. Дори Мъск, който си е социопат му лиже на Тръмп ,каквото му подаде.Но пак ще повторя - преговорите спряха не заради това. Зеленски не може да подпише без гаранции. Тръмп има още да мери от кого повече да завлече без да дава . За да се докопа до ресурсите на Украйна има още да дава за да се изхвърли Русия. Това са още пари. А той има да си оправя инфлацията. Освен това големия залък ресурсите на Русия, които му се развяват под носа ще потекат към Китай и това не е добре за сметката на щатите.

Зеленски и да подпише, това не значи нищо без ратификация от Радата. Всъщност прословутият Меморандум с уверенията е в сходно положение. Никой не го е ратифицирал.

В случая по-скоро той е този, който искаше да получи /и е получавал/  нещо срещу нищо, а и не е ясно на кого какво е обещавал от прословутите ресурси, нито май има точна картина на това колко са и доколко е изгодна разработката им.

# 4 522
А, пак мантрата, че от малкия нищожен чонек не зависи нищо... не знам дали е съветско изобретение, но успешно го прилагат и до днес.
Напротив, от нас зависят много неща, но разбира се, ако действаме, а не само да говорим.
И аз така си мислех преди, но откакто видях едни юнаци как действат, вместо да се жалват, че държавата не работи и нищо не зависи от тях, запрегнах и аз ръкави и почнаха да се случват някои неща. Даже на среща с представители на една държавна институция, единият има наглостта да ми каже, че ако не правим нещата по техния начин няма да работят с нас.  Отговорих му, че въпросът е дали ние ще работим с тях, защото все пак работата я вършим ние, а не те.
Войната не можем да спрем за 24 часа, разбира се, но може да помагаме на нападнатата страна, доколкото ни е по силите.

# 4 523
  • Русе

А и не е ясно на кого какво е обещавал от прословутите ресурси, нито май има точна картина на това колко са и доколко е изгодна разработката им.
Вече писах, че не е много изгодна. Пак ще повторя.Редките метали - графит, титан и там какво имаше друго, се добиват трудно и няма разработени технологии. Там са добри китайците. А повечето ресурси на Украйна са в окупираните територии - около 40%.

# 4 524
Проблема е че ЕС още си мисли, че може да се пребори с Путин.
Скрит текст:
Обаче не може, санкциите не успяха защото половината свят не ги спазват, майдана в Грузия не успя, не можаха да отворят 2-ри фронт срещу Русия. В същото време Европа продължава да затъва, сега трябва да спасяваме Франция, скоро и Германия.

И нещо друго много важно, повечето от вас което пропускат. Зеленски няма никакво бъдеще с Тръмп. А защо ли, защото вече му е забивал нож в гърба! Реално Тръмп през първият си мандат подпомогна Зеленски да стане президент, има ли са уговорка Зеленски да му даде мърсотии за Хънтър Байдън и като цяло за клана Байдън. Е Зеленски го изпорти и това костваше процедурата по импийчмътн на Тръмп. Та Тръмп никак не долюбва този дребен надъхан актьор.
Крайно време да се промени това мислене, защото без САЩ, ЕС си е една по-голяма Украйна. Докато се преструктурира във военно отношение, Русия ще е пет крачки напред. Това е същото като санкциите - ще чакаме Русия да се срине икономически, но Европа ще я изпревари.
Неща, които нито бяха премислени, нито имаше допускане, че може Европа да остане сама.

Яд ме е на Тръмп, но повече ме е яд на Байдън, човекът в дъното на провокациите към Путин и всички се хванаха на безакълните му приказки.

# 4 525
Тръмп няколко пъти публично намекна на Зеленски какво е отношението му към Украйна,но той нямаше уши да го чуе. Американският президент каза,че Украйна е Русия,тоест руското влияние там е толкова силно,че тя в миналото е била част от Русия и че и в бъдеще може да се очаква това. Че членството на Украйна в НАТО "не е практично". Пак по същата причина. И т.н. Но Зеленски кой знае защо априори смяташе,че Тръмп и САЩ са длъжни да помагат на Украйна...

# 4 526
А, пак мантрата, че от малкия нищожен чонек не зависи нищо... не знам дали е съветско изобретение, но успешно го прилагат и до днес.
Напротив, от нас зависят много неща, но разбира се, ако действаме, а не само да говорим.
И аз така си мислех преди, но откакто видях едни юнаци как действат, вместо да се жалват, че държавата не работи и нищо не зависи от тях, запрегнах и аз ръкави и почнаха да се случват някои неща. Даже на среща с представители на една държавна институция, единият има наглостта да ми каже, че ако не правим нещата по техния начин няма да работят с нас.  Отговорих му, че въпросът е дали ние ще работим с тях, защото все пак работата я вършим ние, а не те.
Войната не можем да спрем за 24 часа, разбира се, но може да помагаме на нападнатата страна, доколкото ни е по силите.
За да ти стане малко по ясно на теб и останалите ще ви напиша само две изречение.

Десетки години САЩ отделят за оръжия, въоръжение, армия огромни средства.
886 милиарда долара е бюджетът на САЩ за отбрана за 2024 година.
България отделя около 2.5 милиарда долара за 2024 година

Станаха ли ви ясни мащабите и защо е важно дали имаш подкрепата на САЩ или не

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:43 от 0001

# 4 527
Аз съм била на посещение в Пентагона и затова ми е много по-ясно, отколкото на теб, какви са мащабите.
Но ако САЩ ни отказва подкрепа, да легнем и да мрем в отчаяние ли?

# 4 528
Аз съм била на посещение в Пентагона и затова ми е много по-ясно, отколкото на теб, какви са мащабите.
Но ако САЩ ни отказва подкрепа, да легнем и да мрем в отчаяние ли?

Пак крайни варианти - а може просто да не мрем в отчаяние, но да работим върху европейската отбрана, без да се кълнем, че ще поемаме пълната издръжка на Украйна или да влизаме в конфликт със САЩ заради страна, която нито е в ЕС, нито е в НАТО.

# 4 529
https://www.facebook.com/dnevnik/videos/839541681650580
Зеленски много пъти говореше едновременно с Тръмп и вицепрезидента  Ванс, това би подразнило всеки, който е в по-горна позиция.

И , както някой тук беше написал , голяма грешка е, че не използваше преводач, ама наистина много голяма грешка.

И само между другото да спомена, че е неуважително и  прави лошо впечатлиние да отиде в БД и да е облечен по този начин.  Всички останали са с костюми и вратовръзки, а Зеленски реши ,че е ОК да говори с президента и вицепрезидента на САЩ, облечен като че ли отива на пазар -- показва неуважение, американците обръщат внимание на тези неща.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 17:09 от ellll

Общи условия

Активация на акаунт