Войната в Украйна 3

• 881 419
  • 19 600
  •   4
Отговори
# 4 575
https://www.youtube.com/watch?v=yKjau5eTIRQ&t=77s&ab_channel=CNBCTelevision

Мин 1:15 Тръмп със семпли думи и без високопарни изрази казва как е протекла срещата със Зеленски,какво той предлага,какво Зеленски предлага и тн.
В прав текст си го казва,че той война още 10г (каквото иска Зеленски) няма да финансира и иска мир чрез дипломатически разговори.

И не е вярно,че Тръмп и Ванс са му направили клопка на Зеленски.
Целият разговор е 50 минути, първите 40 минути са бла бла, Зеленски прекъсва,прави физиономии,не му харесва това,което разбира или не разбира. Английския му е на лошо ниво.
Американците както винаги с его на световни миротворители и колко сме важни в политическата обстановка (което реално си е факт).

Зеленски започва конфликта като провокира Ванс,който пък можеше повече да се сдържа. Тръмп и той после захвана. Зеленски ги напсува и си замина с празни ръце.
В общи линии и тримата се изложиха.

Горе долу... Не съм сигурна обаче, дали не беше капан. Твърде режисирано се включи вицето....

Звленски сгреши с това, че с лудите не се разговаря като с нормален човек, няма смисъл да се опитваш, нито можеш да ги обориш, нито убедиш, Ванс пък е толкова фиксиран да се подмаже на шефа, че  е като бик на червено.

Друг е въпросът, че и метани да им беше правил и пълзял по килима, пак нямаше да има полза. Те са решили да предадат Украйна.

# 4 576
Русия ли не е била равностоен партньор за Европа? Русия??? Същата русия, която беше в Г8? Същата русия, на която Меркел всячески угаждаше? Русия, която стана монополист в осигуряването на газ за Европа? Вие, русофилите, къде сте живели последните 30 години???
Не в измисления ви неолиберален свят сме живели неангажираните емоционално, това е явно. Русия бе търпяна в Г8, защото така им бе изгодно на 7-те. Само един миг им трябваше за да я изхвърлят, когато решиха, че им е по-изгодно да я унищожат.

Меркел верно угаждаше, ама на украинците и в интерес на американските демократи. Постоянно претендираше, че Русия не изпълнява някакви свои ангажименти по Минските съглашения, а после си призна за какво било всичко това. За да се осигури време на Украйна да въоръжи и подготви армията си за война.

Европа допусна монопола на Газпром, защото просто нямаше по-изгодно предложение за доставка на нефт и газ. Няма го и днес, няма да го има и никога повече. Няма алтернатива тръбопроводния газ и туй то.

# 4 577
Зеленски не  иска само оръжие.  Така само отстрани изглежда, дори и комик все пак за тези години се е обиграл, а и това го умее. Колкото повече пари се хвърлят , толкова повече се ангажираш с нечия кауза и участваш . Никой не иска да губи, а това са милиарди вече хвърлени там. Накрая какво, да оставят всичко да  потъне и грам да се не облажат и  върнат загубеното и даденото. Защото това ще стане, те вече нямат хора  за мобилизация,  ще трябва млади момчета-деца почти да пращат курбан да стават. Какво ще  прави тогава Европа ,  ще преглътне парите, какво ще обясни на народите си и избирателите си. Заложихме на това-онова, ама загубихме,   писах вече, че много страни хората не искат да дават  повече оръжие на украинците, не искат повече смърт, не искат да затъват с пари за загубена битка. Зеленски се надява , че европейците няма да преглътнат загубите си финансови и ще вкарат войски , това  и Радев го обясни днес, гледайте новините, това и Тръмп го каза, че се надява НАТО да влезе и се бие,  реално Зеленски  провокира така трета световна война.  За какво да го уважавам такъв човек. Пропусна  да подпише в Истанбул, подготвяше си армията и мислеше, че всички са му зад гърба (така са му обещали,  ама се вижда, че...) Веднъж го използваха, втори път го преметнаха, сега  ...дайте всички да се бием и  мрем, как си го мисли?

# 4 578
Да направя и аз коментар.
Никога не съм харесвала Зеленски, но след вчера вече ми е противен!
И не, не съм фенка на Путин.
Отдавна у мен се зароди усещането, че този човек е опасен и не е искрен. Ако щете ми вярвайте съдейки по това, което говори, как се държи вече съм убедена, че този човек или е агент на Путин, или няма връзка с реалността.
Няма никаква логика да отидеш в Белия дом на среща с Тръмп и да се държиш по този безобразен начин. И ми писна да ми се прави на интересен с начина, по който се облича. Аз също бих го изгонила от дома си. Не си в позиция да обвиняваш, да укоряваш, да даваш акъли.
Но той там бе, за да саботира всичко и то съвсем умишлено.
Чудя се и на европейските лидери не го ли виждат що за стока е. ЕС е в много кофти ситуация. Колко милиарда наляхме и ние и САЩ. И кво? Некъв палячо си играе на война. Сега чета пък за некви имоти на съпругата му из чужбина. Ами евала.
Дали целта на Зеленски и компания не е да се отслаби ЕС, а? Намерих това инфо за парите
"Досегашната американска помощ за Украйна $120 милиарда. С помощ равняваща се на 0.527% от БВП, щатите са на 14-то място по този показател, далеч след балтийските републики даряващи по над 2%. Предвидената в момента помощ от САЩ за Украйна е от $5 милиарда която очевидно те няма да получат.
Досега Европа е помогнала на Украйна със $137 милиарда и предвижда допълнителна помощ от $251 милиарда. Нека всеки сам си направи изводите кой какво печели и кой какво губи."
Хора, след тези три години и милиарди, като се тегли чертата какво се е постигнало?

# 4 579
Цял свят знае защо Зеленски се облича по този начин - още един жест, още един символ с достатъчно силно значение. И както отговори снощи на един журналист, костюм ще облече след края на войната. Срамота е, че някои “неразбрали” не спират да изтъкват облеклото му като проява на неуважение. С тези коментари те проявяват неуважение към украинците.

# 4 580
# 4 581
Уолц е казал, че след съвещание на целият екип на Тръмп са решили никакви преговори повече със Зеленски.
В същото време Рюте казва на Зеленски да се помири с Тръмп.
Интересно коя клика ще клекне първо, тая на войнолюбците или тази на искащите мир.

# 4 582
Скрит текст:
Сърдим се на смотания Байдън. Трябваше да смачкат руснаците в първите два месеца, докато беше лесно. И допусна тръмпистите да вземат властта.

И я взеха по допломатичен и логичен начин.

Ама Байдън не искаше да смачка руснаците в първите месеци (а можеше) Laughing
Той искаше конфликта да се точи с години,за да може Хънтър и аверчета да вземат едни милиони от далавери с оръжието за Украйна.
 И пак казвам,който не е потопен в американската обстановка тук,наистина не може да си обясни много неща.
Едва ли е заради Хънтър. Според мен беше комбинация от страх и грешно допускане, че така ще отслабят Русия с постепенно изтощаване. Изключително лоша стратегическа преценка. Тогава Зеленски ходеше от врата на врата и буквално плачеше да помогнат, а отсреща се ослушваха и се "опасяваха". Никой на вярваше, че Украйна ще устои толкова дълго при такова преимущество на противника.
Затова смятам за страшна перспектива, ако Русия погълне Украйна и тези войници бъдат хвърлени срещу нас. Няма кой да ги спре.
Как си представяш тези същите украинци, които са на фронта сега да се бият за Русия? След няколко десетилетия може би, но надали.
По същия начин, както тези от ДЛНР.

# 4 583
  • София
Зеленски ходи облечен така от 3 години. Сега се сетихте, че било проблем Grinning

# 4 584
Цитат
 Spensa: Е, само не бяхме чели, че е проблем как Зелвнски се облича.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Разбира се, че е проблем!
Да отидеш на официално посещение в БЕЛИЯ ДОМ, да говориш с президента и вицепрезидента САЩ и да си облечен като прошляк е недопустимо. Това показва неуважение и прави много лошо впечатление. Всички други бяха с костюми и вратовръзки.  Американците държат на тези неща. (Dress for Success)
Не ми се рови да намеря критики относно облеклото му от последните месеци, а със сигурност има и от преди това.

Ами Фидел Кастро? Сталин? Мао?

# 4 585
  • София
Да облекат Мъск първо, после да предирят за Зеленски.

На Ванс нещо му се е провалила ваканцията във Върмонт, жителите по улиците скандират да въври в Русия на ски.

# 4 586
Тези как са? Уважителни ли са, че ми се губят костюмчетата?

# 4 587
  • Paris, France
Франция се милитаризира. Макрон се срещна с лидерите на всички партии. Вдигат военния бюджет от 2% от БВП на близо 5%, колкото е бил през периода 1960-1990г. Обясни, че държавите да външни граници отделят 4-5% в момента.

"Освен увеличаването на военните бюджети, Макрон също е посочил намерението си да разположи, заедно с Великобритания, сухопътни сили в Украйна. Въпреки че отрече да иска да „изпрати бойци в Украйна“ на фронтовата линия, той не изключи изпращането на „сили“ „в планирана рамка с нашите съюзници“, което, след като мирът бъде договорен, може да помогне да се гарантира сигурността на Украйна.

Докато европейците се опитват да повлияят на преговорите за Украйна, за да сложат ръка върху стратегическите метали и минни ресурси, които Тръмп иска да монополизира, Макрон и Стармър всъщност предложиха на Зеленски да създаде „умиротворителни сили“: „Вместо това обмисляме да изпратим сили, които да гарантират мира, след като бъде договорен“. Както беше потвърдено от The Guardian и Le Monde, това включва разполагане на 30 000 военни на украинска земя, близо до границата, подкрепени от големи военновъздушни сили, под егидата на британците."

Засега нямало да има задължителна военна служба за младежи.

# 4 588
Положението е с шапка, без шапка.
Може би проблемът е, че Зеленски беше в овалния офис без шапка?

# 4 589
  • София
Да видят модните експерти в цял ръст, какво е неуважение.

Общи условия

Активация на акаунт