Войната в Украйна 3

• 876 125
  • 19 487
  •   11
Отговори
# 5 160
Рубио ако ми каже добро утро, ще погледна къде е слънцето.

# 5 161
Рубио ще признае всичко, което му диктуват от Кремъл. Управлението на САЩ е компрометирано за съжаление.

# 5 162
Французите въобще нямат възможностите на американците.
Никой ги няма.

Французите си правят ПР и те са се наредили на опашката за изкопаеми минерали и не го крият

https://boulevardbulgaria.bg/articles/i-frantsiya-e-v-pregovori- … -s-ukrayna?page=2

Окупатори на територия и окупатори на природните им богатства или и двете

Иначе помощта им може да се сведе, до бягайте бързо , че идват.
Нито могат да насочват високоточните оръжия изстрелвани с хаймърс системите, нито атакамс

# 5 163
ей колко умно красиви с опорката, че САЩ са на повода на Путин. Обаче в тоя живот, най-аиктивните са крадците дето викат дръжте крадеца, или казано иначе тия дето са на повод, обясняват как другите били така, щото могат да гледат само от собствената си камбанария.
И относно политиците от умно-красивият лагер, може и да са добре образовани, но са без топки и на каишка.

# 5 164
То хубаво ще се въоръжим до зъби и станем сила световна ЕС. Ще се  спрат социални, пенсии,  заплати, инфлация и т.н. Нали отнякъде трябва да се вземат тези пари, да се връщат заеми или...как го мислите, печатим пари и купуваме.
Проблемът е , че сме в силно развиващо се време откъм технологии. След няма и 5-6 години тези оръжия ще са остарели, нови по-мощни и ефикасни ще се създадат, това като компютрите и телефоните, виждате вече с дронове се воюва , кога това се е мислело...И..какво ще ги правим тези стари вече оръжия, ще трябва или да се бракуват и запълнат с нови по-модерни или...да се използват някъде (разбирай нова война някъде и да се пласират, това, което сега стана с Украйна) И това докога? Кой ще плаща този разход? Ама иначе не ставало и това е вярно, но...и това не е начин според мен.

# 5 165
  • София
То хубаво ще се въоръжим до зъби и станем сила световна ЕС. Ще се  спрат социални, пенсии,  заплати, инфлация и т.н. Нали отнякъде трябва да се вземат тези пари, да се връщат заеми или...как го мислите, печатим пари и купуваме.

Нали за това е зорът да влезем в еврозоната, да няма вече валутен борд и ЕЦБ да ни напечата пари колкото си ще, например така необходимите 800 милиарда. Ще има и за Украйна, ще има и за нас да се въоръжим. Е, после някои първи ще изпищят от инфлация, ама... пак Путин ще е виновен и готово.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 11:45 от jasmin tisane

# 5 166
То хубаво ще се въоръжим до зъби и станем сила световна ЕС. Ще се  спрат социални, пенсии,  заплати, инфлация и т.н. Нали отнякъде трябва да се вземат тези пари, да се връщат заеми или...как го мислите, печатим пари и купуваме.
Проблемът е , че сме в силно развиващо се време откъм технологии. След няма и 5-6 години тези оръжия ще са остарели, нови по-мощни и ефикасни ще се създадат, това като компютрите и телефоните, виждате вече с дронове се воюва , кога това се е мислело...И..какво ще ги правим тези стари вече оръжия, ще трябва или да се бракуват и запълнат с нови по-модерни или...да се използват някъде (разбирай нова война някъде и да се пласират, това, което сега стана с Украйна) И това докога? Кой ще плаща този разход? Ама иначе не ставало и това е вярно, но...и това не е начин според мен.

Явно завинаги. Мислехме, че ще живеем в мир, то се оказа друго.

Както казахте, винаги било така, откакто свят светува, силните нападали слабите. Какво ви притеснява. Бабите и прабабите ви са изкарали две войни, какво ви кара да мислите, че ще сте по-щастливи.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:50 от Не се сърди, човече

# 5 167
Не остаряват толкова бързо оръжията. Русия води война с оръжия на възраст 50 години и повече. Ако Западът не беше повярвал, че вече сме приключили с войните, нямаше да си унищожи арсенала от Студената война. Оказа се, че Русия никога не и мислила да спира с войните. И сега се готвят за нещо голямо - три милиона армия, половината от държавния бюджет, индоктриниране на децата и младите...това не са стъпки към мира.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 00:51 от Не се сърди, човече

# 5 168
Не помня за баба си да съм писала и подобни глупости. Някои тук се изказват за спорта и вярно вече думата опорка си има значение , но за тези, които през пост я използват. Несериозна работа направо, то и на митинг има повече мисъл и различни лозунги.
Щастието е в мира, здравето и близките хора. Това, което сега се прави и става не води към щастие, опорка или не, това е истината. Странно ми е диванчето , като по ковид времето , оказа се трагедия за много семейства, но пак нямаше трогнати. Сега същото бой,бой, смърт, смърт...докога, като всички ще бъдем замесени, ако това не спре. Кой викаше до последен украинец ще се бием? Не съм аз, нито баба ми (бог да я прости, че и петнят паметта тук)

# 5 169
Мен не ме е страх нито от съкращаване на разходи за друго, нито че бг политици ще се набълбукат с кредити. Може всякакви да са политиците ни, но за това им имам доверие.
Е, инфлацията ще продължи да е висока, но това си е тенденция покрай войната.

Обаче ми е интересно французите, германците и останалите как ще реагират.
Шарий пусна пост, че министъра на отбраната на Франция иска да мобилизира "доброволно" спестяванията на гражданите за финансиране на отбраната „за френски жени и мъже, които искат да инвестират пари по патриотичен или дори възнаграждаващ начин“.

# 5 170
Не остаряват толкова бързо оръжията. Русия води война с оръжия на възраст 50 години и повече. Ако Западът не беше повярвал, че вече сме приключили с войните, нямаше да си унищожи арсенала от Студената война. Оказа се, че Русия никога не и мислила да спира с войните. И сега се готвят за нещо голямо - три милиона армия, половината от държавния бюджет, индоктриниране на децата и младите...това не са стъпки към мира.

А Тръмп очевидно е на повода на Путин. Даже отрочето на Мъск, ГРОК, дава вероятност от 75-85%.

Нали искахте Реална политика? Явно само когато става дума диктатори като Тръмп и Путин да си взимат, каквото им се хареса.

Ако Тръмп беше на повода на Путин, щеше да спре доставките на оръжие за Украйна и да остави руснаците да ги довършат, без да има опция за примирие.
Всички се готвят за нещо голямо, което ще дойде от Китай. Там е сблъсъкът на САЩ и на Тръмп Путин му трябва да е на негова страна, защото иначе балансът става много лош.
Исторически досега, когато САЩ и Русия са заедно печелят.

# 5 171
Мхм, той точно това направи. И разузнавателните данни спря.

# 5 172
Въоръжаването носи печалби, войната също. Ние добре знаем това, дето цели градове благоденстваха с военни заводи и изнасяхме оръжие за Африка.
Путин защо успя да запуши устата и на слабия глас на разума в страната си, освен с репресии. Защото създаде прослойка, която печели кинти от смъртта. В мизерията на глубинката войнишката заплата, реабилитацията за различни провинения, компенсациите за роднините на убитите... все са си пари. Военните заводи бълват снаряди, заплатите инфлационни, ама капят.

И  Европа ще се намести. Е, няма да даваме кинти за култура,  образование, пътувания, развлечения, наука - освен такава, която има военно предназначение, но нали трябвало да се примирим с реалната политика. Ще се въоръжаваме като бесни и кой докогато издържи.

Миналия път издържа западния свят,  дано и сега да е така и да,  тоя път да сме от правилната страна.

# 5 173
Мхм, той точно това направи. И разузнавателните данни спря.

Временно, докато Зеленски признае, че играе с картите на САЩ и да не му застава на пътя.

# 5 174
Обединена Европа е сила, даже само обединен ЕС пак може да е сила и фактор. Но засега не виждам обединението. Разни хора, разни идеали. Всеки дърпа чергата. Това е и слабостта на Европа. То ние тук на Балканите ще се изтрепем ако имаме възможност...
Тези големи световни фактори са всъщност големи, самостоятелни държави, горе-долу централизирани като управление и със значителни ресурси. Фактически сами по себе си са нещо като империи.
За да им се противостои, трябва нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт