Войната в Украйна 3

• 874 371
  • 19 457
  •   5
Отговори
# 5 280
Ако има две враждуващи страни и на едната помагат с оръжие и разузнаване , помощниците почват да се въоръжават усилено, обещават още помощи и т.н., то...другата страна дали би искала примирие докато си запълнят запасите и станат по-силни. Да приемем хипотетично други страни някакви. Какво би направила тази, която вижда какво става, говори се за мир, но се ще въоръжават, събират се и дават ясни знаци, че помощите ще продължават и няма да оставят техния противник сам в борбата. Ще чакат да се организират, въоръжат, доставят още мощно оръжие, а ти ще люпиш семки и чакаш. Ми и така не става, може и да ни се иска , но винаги се гледа какво мисли и каква цел и изгода има другата страна. На руснаците не им е изгодно спиране на огъня, особено след тези совалки, врътки, сбирки и вдигане на въоръженията, пряка заплаха от Макрон, изобщо...аз не виждам воля за мир, защо руснаците да го виждат не ви разбирам, вие бихте ли постъпили така на тяхно място, трябва да си пълен глупак.

# 5 281
Предложението беше не за спиране на огъня, а за спиране на въздушните удари и морско примирие.
Морското специално няма никакъв шанс докато няма мирно споразумение, защото се отваря възможността Турция да отвори Босфора.

# 5 282
Сега изстрелват ракети от Крим, скоро и от Донецка и Луганска области, ако им ги харижат.

Украинска делегация представи доказателства за системни нарушения на Конвенцията за забрана на химическите оръжия от страна на Русия.
Близо 7000 случая за две години
По данни на Министерството на отбраната на Украйна - за период от две години, от февруари 2023 г. до февруари 2025 г., са регистрирани повече от 6900 случая на използване на боеприпаси с химически вещества.

Само за периода от 24 декември 2024 г. до 24 януари 2025 г., т.е. за един месец, са регистрирани 844 такива случая.

Отчетени са и повече от 2100 случая, в които военнослужещи се обръщат за помощ към медицински заведения със симптоми на химическо увреждане. В това число влизат и три смъртни случая, обяви украинската делегация
.
https://www.actualno.com/europe/rusija-e-izpolzvala-himichesko-o … news_2406894.html

# 5 283
Аз не виждам бъдещ мир.
САЩ ще си измият ръцете, че са искали  да помогнат, да спре това убийство, но не е имало воля нито от двете страни , нито от ЕС и се оттеглят от конфликта по всякакъв начин. Започват да си гонят други цели и приоритети. Разбира се сметката за Украйна стои и в даден момент пак ще я извадят. Те не губят нищо, просто си затварят парите, оръжията, търсят си или вече са видели друга по-апетитна хапка. Не са от тези дето години ще наливат нещо и да чакат дивиденти от това (което остане ) Може и да не виждат нещо да остане, ако войната продължи и да имат какво да вземат, това да сте се замислили. Има ли право всяка страна да си гледа интересите -има, ама не било честно, не било демократично, ама..някой да говори кой подпали конфликта и защо. Дали ще вземе това към което се стремеше и подпали войната-няма да може. Ще вземе трохи, ако останат. Гледат друга апетитна хапка, това е.
ЕС обратното, много се ангажира, много раздаде, хвана се на въдицата и сега топката е в тях. Но вместо да се обединят и настъпят двете страни за примирие и мир, те почват видно и демонстративно да огласяват планове за въоръжение, да успокояват и дават уверения за помощ на Зеленски, еми...че дори и ядрените запаси излезнаха на преден план. Това е непряко обявяване на война и влизане в бойните действия. И ще го направят според мен. ЕС ще участва във войната си мисля. Просто сега се чудят как да запълнят запасите, пари да се вземат, да купят, да се подготвят, те си го и казват. Путин не само гледа, то и глупак разбира какво се готви.
Аз не съм съгласна Европа да участва във войната. Никой не го е грижа за моето мнение ,но....да си го напиша.
Не защото съм на страната на Путин, а защото и много европейци ще си отидат без време, защото тила на Европа се оголва, а мигрантите и клетките ислямски хич не са малко, изобщо...това е Троянски кон за мен. Ни един политик не е на ниво да бъде такъв за съжаление. Мое виждане.

# 5 284
  • София

Руснаците няма да приемат никакво примирие докато не се спазарят със САЩ и няма план как ще вървят мирните преговори с Украйна.
Да, при това го казаха нееднократно.
Аз не знам какво си представят в ЕС - Зеленски и Макрон като предложат примирие през медиите и Путин веднага да се подчини ли? Докога ще късаме с реалността?
Примирията се договарят между страните в конфликта, а не на срещи в Брюксел.
Това Тръмп го знае, но европейските лидери май не са запознати.

# 5 285
Скрит текст:
Не знам, с аудиторията ли се подиграваш? Като стрелят по теб, какъв избор имаш?
Подигравка е да говориш за прекратяване на войната, да демонстрираш загриженост за Украйна, да хвърчиш от точка в точка на света, а да не тръгнаш от това да се спре огъня поне за някакъв период от време, през който да се реши как ще се продължи.
Петилетния план на ЕС е по важен от живота на хората, които са под обстрел.
На мен пък ми е подигравка че ти се парвиш на недоразбрала и увърташ само и само да изкараш всичко виновни всички други, но не и Путин. Путин има оръжие и стреля, и да, той прави каквото си иска, защото никой за сега не го приска силово да спре. А Тръмп сънува примирие и ни убеждава, че Украйна и Европа искат война.  Сямо че, Нана, много от нас мислят за децата си и бъдещето което ги очаква, та различаваме черно от бяло...но наистина устието ти до използваш евфемизми и овъртания за да изкараш черното бяло е впечатляващо.
И като толкова много мислите за бъдещето и за децата си, различавате черното от бялото какво постигате? Добре, ще мислим как да се въоръжаваме занапред с цел да се защитаваме от евентуално нападение на Русия, ще се организираме и ще създадем европейска армия, ще произвеждаме предимно оръжие и ще се готвим за война, докато не сме в състояние да спрем една локална война, защото има един човек, който си прави каквото реши и успява да принуди всички да му се въртят на пета.
Три години не са достатъчни да се разбере, че въоръжаване на Украйна и всякаква подкрепа без "пряка намеса" от наша страна не води до нищо, но това трябва да продължи, докато Украйна победи /каквото и да значи това в представите ви/.
Това няма как да го проумея.

# 5 286
  • София
Скрит текст:
Подигравка е да говориш за прекратяване на войната, да демонстрираш загриженост за Украйна, да хвърчиш от точка в точка на света, а да не тръгнаш от това да се спре огъня поне за някакъв период от време, през който да се реши как ще се продължи.
На мен пък ми е подигравка че ти се парвиш на недоразбрала и увърташ само и само да изкараш всичко виновни всички други, но не и Путин. Путин има оръжие и стреля, и да, той прави каквото си иска, защото никой за сега не го приска силово да спре. А Тръмп сънува примирие и ни убеждава, че Украйна и Европа искат война.  Сямо че, Нана, много от нас мислят за децата си и бъдещето което ги очаква, та различаваме черно от бяло...но наистина устието ти до използваш евфемизми и овъртания за да изкараш черното бяло е впечатляващо.
И като толкова много мислите за бъдещето и за децата си, различавате черното от бялото какво постигате? Добре, ще мислим как да се въоръжаваме занапред с цел да се защитаваме от евентуално нападение на Русия, ще се организираме и ще създадем европейска армия, ще произвеждаме предимно оръжие и ще се готвим за война, докато не сме в състояние да спрем една локална война, защото има един човек, който си прави каквото реши и успява да принуди всички да му се въртят на пета.
Три години не са достатъчни да се разбере, че въоръжаване на Украйна и всякаква подкрепа без "пряка намеса" от наша страна не води до нищо, но това трябва да продължи, докато Украйна победи /каквото и да значи това в представите ви/.
Да разбирам ли че според теб решението е пряка намеса?
Това е ново...

# 5 287
Скрит текст:
Аз не виждам бъдещ мир.
САЩ ще си измият ръцете, че са искали  да помогнат, да спре това убийство, но не е имало воля нито от двете страни , нито от ЕС и се оттеглят от конфликта по всякакъв начин. Започват да си гонят други цели и приоритети. Разбира се сметката за Украйна стои и в даден момент пак ще я извадят. Те не губят нищо, просто си затварят парите, оръжията, търсят си или вече са видели друга по-апетитна хапка. Не са от тези дето години ще наливат нещо и да чакат дивиденти от това (което остане ) Може и да не виждат нещо да остане, ако войната продължи и да имат какво да вземат, това да сте се замислили. Има ли право всяка страна да си гледа интересите -има, ама не било честно, не било демократично, ама..някой да говори кой подпали конфликта и защо. Дали ще вземе това към което се стремеше и подпали войната-няма да може. Ще вземе трохи, ако останат. Гледат друга апетитна хапка, това е.
ЕС обратното, много се ангажира, много раздаде, хвана се на въдицата и сега топката е в тях. Но вместо да се обединят и настъпят двете страни за примирие и мир, т
Скрит текст:
е почват видно и демонстративно да огласяват планове за въоръжение, да успокояват и дават уверения за помощ на Зеленски, еми...че дори и ядрените запаси излезнаха на преден план. Това е непряко обявяване на война и влизане в бойните действия. И ще го направят според мен. ЕС ще участва във войната си мисля. Просто сега се чудят как да запълнят запасите, пари да се вземат, да купят, да се подготвят, те си го и казват. Путин не само гледа, то и глупак разбира какво се готви.
Аз не съм съгласна Европа да участва във войната. Никой не го е грижа за моето мнение ,но....да си го напиша.
Не защото съм на страната на Путин, а защото и много европейци ще си отидат без време, защото тила на Европа се оголва, а мигрантите и клетките ислямски хич не са малко, изобщо...това е Троянски кон за мен. Ни един политик не е на ниво да бъде такъв за съжаление. Мое виждане.

Как точно да настъпят русия за примирие и мир, айде Зеленски разбрахме как се настъпва. Кажи как да настъпят русия.

# 5 288
Скрит текст:
Скрит текст:
Това е ново...
Виждаш друго решение за победа на Украйна на бойното поле и печелене на по добри позиции за преговори между Украйна и Русия?

# 5 289
Ах, горките руснаци, цял свят ги заплашва и те превантивно убиват жени и деца, защото искат мир. Изроди.

# 5 290
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Това е ново...
Виждаш друго решение за победа на Украйна на бойното поле и печелене на по добри позиции за преговори между Украйна и Русия?
Аз какво виждам не е важно, важно е какво виждат всички, които твърдят че ако се помогне на Украйна ще бъдем въвлечени във война, целия този хор из цяла Европа, вече и САЩ, който пречи да и се помогне ефективно на Украйна, до скоро например не можеше да обстрелва цели в Русия...
Та вятъра да не си сменя посоката???🤔

# 5 291
Пропуснала си. Зеленски предложи спиране на огъня. И тук писаха.
Какво има да обсъждат яйцата, да гледат кокошки, каза им се.
Вероято е бил "глас в пустиня" и се преминава към следваща точка, докато стигнат до кафето.

Путин не иска спиране на огъня, ОК?
Казваш, че се прави това, което казва и иска Путин?
Да, Тръмп точно това прави. А когато от Европа идват сигнали за нещо различно, всичките "национално заинтересовани" подскачат като ужилени.

# 5 292
Хиляди коментари в темите за войната тук и едно и също си дъвчете...
С военна сила няма да има край на войната, най много да се стигне до много по-голяма.
Ако днес не се съгласят на преговори, не знам как ще се съгласят ако ескалира войната и се разпростре извън Украйна.

Как Русия с бюджет много пъти по-малък от този на НАТО продължава да е сочена за опасност.
Как най бедните , дето нямали какво да ядат имали милионна войска. Говоря за Северна Корея, ами като налагат дисциплина, като имат задължителна военна подготовка.
Дали Русия може да си позволи милион , два войска от наемници.
Не може и затова карат казарми по година , две...

# 5 293
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Това е ново...
Аз какво виждам не е важно, важно е какво виждат всички, които твърдят че ако се помогне на Украйна ще бъдем въвлечени във война, целия този хор из цяла Европа, вече и САЩ, който пречи да и се помогне ефективно на Украйна, до скоро например не можеше да обстрелва цели в Русия...
Та вятъра да не си сменя посоката???🤔
Защо САЩ по времето на Байдън, който подкрепяше тази война, помощта не беше ефективна, не само за ограничението на обстрел от страна на Украйна?
Защо държава с която имаме общи евроатлантически ценности си би шута и каза спасявайте се, ние не даваме повече, защото цената на яйцата е твърде висока?
Защо си дадохме "тенекиите" и си биех ме в гърдите, че помагаме?
Мога да напиша още много, за всички, които "плачете" за Украйна, веете украински знамена и т.н. и когато някой ви каже, че това не дава резултат, го определяте като русофил ...........
Това се нарича лицемерие.

# 5 294
Може би донякъде реализъмът и цинизъмът се припокриват. По-добре ли е да сложиш розовите очили, или да си заровиш главата в пясъка. Реалностите са такива каквито са, а реалността е че там на фронта загиналите от двете страни са над милион, още 2-3 милиона осакатени има.
Отделно сигурно 20 милиона са напуснали Украйна, та тя вече наполовина се е обезлюдила. А на корпорации като Вангард, Блекрок и прочее им е през ... Не помня кои политици бяха, но те са щастливи, че славяни/православни се избиват едни други.

Общи условия

Активация на акаунт