Войната в Украйна 3

• 874 845
  • 19 467
  •   8
Отговори
# 5 295
Хиляди коментари в темите за войната тук и едно и също си дъвчете...
С военна сила няма да има край на войната, най много да се стигне до много по-голяма.
Ако днес не се съгласят на преговори, не знам как ще се съгласят ако ескалира войната и се разпростре извън Украйна.

Как Русия с бюджет много пъти по-малък от този на НАТО продължава да е сочена за опасност.
Как най бедните , дето нямали какво да ядат имали милионна войска. Говоря за Северна Корея, ами като налагат дисциплина, като имат задължителна военна подготовка.
Дали Русия може да си позволи милион , два войска от наемници.
Не може и затова карат казарми по година , две...

Събираха пари за гащи. Виж сайта на рускито посолство, ако не вярваш. Гащи няма, бомби има. Това е положението.

# 5 296
Хиляди коментари в темите за войната тук и едно и също си дъвчете...
С военна сила няма да има край на войната, най много да се стигне до много по-голяма.
Ако днес не се съгласят на преговори, не знам как ще се съгласят ако ескалира войната и се разпростре извън Украйна.

Как Русия с бюджет много пъти по-малък от този на НАТО продължава да е сочена за опасност.
Как най бедните , дето нямали какво да ядат имали милионна войска. Говоря за Северна Корея, ами като налагат дисциплина, като имат задължителна военна подготовка.
Дали Русия може да си позволи милион , два войска от наемници.
Не може и затова карат казарми по година , две...

Айде пак, как как. Ами така, като преди, народът ходи със съдрани гащи, а страната  - най-въоръжената в света. Вместо автомобилни изложения, паради на военна техника на червения площад.  Една кафеварка не можеха да произведат, но оръжие за целия революционен свят бол. Не помните, или се правите, че не помните вицовете...

Скрит текст:
Семьон Семьонич работел в съветски завод за самовари*. Цели 40 години. Дошло време да се пенсионира. Колегите му го попитали:
- Товарищ Семьонич, какво искаш да ти подарим по случай пенсионирането?"
- "Ми... аз съм скромен човек, нямам нужда от почти нищо... но... много ми се иска да имам един хубав самовар."
- "Но, Семьон Семьонич, та ние работим в завод за самовари. Нима не си си откраднал части през тези 40 години, да си сглобиш поне един за себе си? - учудено го попитали колегите му.
-Бе, открадвал съм си аз, неведнъж. Ама всеки път, като ги сглобя се получаваше автомат "Калашников"...

И сега е същото. И явно така ще си я карат. Ами и нас ще повлекат в тая въртележка, вместо да живеем нормално и да си даваме парите за живот, ще трупаме смърт.

# 5 297
Амаразбирасе! Какъв по-подходящ подарък от месомелачка за 8. март на майка на умрял в чужда държава за тоя дето духа! И те щастливи, щастливи...
Превъртяха играта.
Подариха месомелачки на майките на загинали руски войници
Повдига ми се

# 5 298
Какви съдрани гащи и какви 5 лева ...
Аз все пак от първо лице съм видял как стоят нещата при нас и не съм скатавал от казарма, за разлика от почти всички мои набори, защото съм бил в казармата последната година преди да я премахнат и съм служил в натовската ни армия.
В момента в България ако хванете младежи и мъже между 20 и 35 години е по вероятно да са запознати как се използва епилатор, отколкото автомат.
Същото е и в Европа.
Ако не дай си боже спешно се наложи, кой да мобилизират ...
В същото време поне десетина милиона от руснаците на тази възраст ако се наложи биха си припомнили бързо , какво са ги учили в казармите и знаят какво са окопи, как се копаят, как се зареждат оръжия и много други неща.
В същото време в европейската армия кои ще привлекат...
Не случайно и украинците с помощта и оръжията на останалите, бързо събраха стотици хиляди които са преминали през казармата.

# 5 299
Може би донякъде реализъмът и цинизъмът се припокриват. По-добре ли е да сложиш розовите очили, или да си заровиш главата в пясъка. Реалностите са такива каквито са, а реалността е че там на фронта загиналите от двете страни са над милион, още 2-3 милиона осакатени има.
Отделно сигурно 20 милиона са напуснали Украйна, та тя вече наполовина се е обезлюдила. А на корпорации като Вангард, Блекрок и прочее им е през ... Не помня кои политици бяха, но те са щастливи, че славяни/православни се избиват едни други.

Колко да се припокриват?  Реалността е, че на Украйна можеше и все още може да се помогне и Русия да се измете навън, циничното е да се подканя Украйна вече четвърта година да капитулира и да се разпределят парчета от нея. Украинците заслужават да са свободни.
Ти не си корпорация, човек си, би трявало да ти пука. Би трябвало.

# 5 300
Цитат
Реалността е, че на Украйна можеше и все още може да се помогне и Русия да се измете навън....
Може ли да конкретизираш вида помощ, която ще доведе до "измитането на Русия" от територията на Украйна и война ще спре.

# 5 301
Цитат
Реалността е, че на Украйна можеше и все още може да се помогне и Русия да се измете навън....
Може ли да конкретизираш вида помощ, която ще доведе до "измитането на Русия" от територията на Украйна и война ще спре.
Авиация и далекобойни ракети. Около 3 милиона боеприпаси годишно. Украйна удържа фронта при трикратно и петкратно превъзходство спрямо Русия. Велики са, няма спор.

# 5 302
  • София
Цитат
Ти я конкретизира много точно. Разполагане на военна сила в Украйна, защита на небето и и показване на Путин, че тая няма да я бъде.
Русия е страшна, защото няма морал, уважение и граници, а не защото е армията и не може да бъде спряна. За Путин не е проблем, че хората му умират, за цивилизовани свят, да ти трепят хората като пушечно месо е проблем и не се допуска.

# 5 303
  • София
Какви съдрани гащи и какви 5 лева ...
Аз все пак от първо лице съм видял как стоят нещата при нас и не съм скатавал от казарма, за разлика от почти всички мои набори, защото съм бил в казармата последната година преди да я премахнат и съм служил в натовската ни армия.
В момента в България ако хванете младежи и мъже между 20 и 35 години е по вероятно да са запознати как се използва епилатор, отколкото автомат.
Същото е и в Европа.
Ако не дай си боже спешно се наложи, кой да мобилизират ...
В същото време поне десетина милиона от руснаците на тази възраст ако се наложи биха си припомнили бързо , какво са ги учили в казармите и знаят какво са окопи, как се копаят, как се зареждат оръжия и много други неща.
В същото време в европейската армия кои ще привлекат...
Не случайно и украинците с помощта и оръжията на останалите, бързо събраха стотици хиляди които са преминали през казармата.
Буряти ли ще мобилизира Русия или може би корейци. Виж турските, полските и френските войски и ми кажи колко са.

# 5 304

Авиация и далекобойни ракети. Около 3 милиона боеприпаси годишно. Украйна удържа фронта при трикратно и петкратно превъзходство спрямо Русия. Велики са, няма спор.
О, да, разбира се. А как предлагаш да се произведат боеприпасите, ракетите и другото там? С енергия от вятърните перки? Ми тя стига само колкото евролидерите да си стоплят вода да си сгреят краката в студа. За превъоръжаване трябва енергия. Или не? Всичкия тоя цирк с европейските помощи и оръжия е да се прикрие потъването на икономиката. Ние плащаме масрафа всеки ден в магазина.

# 5 305
Освен това и за увеличаване на военното производство трябват хора,само че няма такива.Никой не иска,а и не може да работи.IT и инфлуенсъри няма да произвеждат ракети.90 % не знаят какво е струг.

# 5 306
https://boulevardbulgaria.bg/articles/zhenata-izgonila-mitrofano … 25I9JYsW5QsWO9BTg

Жената, изгонила митрофанова от галерията била блъскана и заплашвана от мъжа управителката. А управителката се оказва родена и учила в руzzия.
На друго място четох, че митрофанова се хвалила, че е поканена лично от управителката.

# 5 307
Ако ЕС искаше мир, то щеше на срещите да покани и представители на Русия, не само Зеленски. Това е лампичка, която свети и в Русия, недоверието расте за мир истински. А отделно това въоръжаване, което по  всички медии се отразява, говори за бюджет и т.н. , като  прибавим  и потупването на Зеленски и показването на ядрените запаси във Франция за какъв мир говорите, че можел, ама не искали да се подпише. Вие бихте ли подписали  след изказването на Меркел как бавели и разтакавали нещата да бъде  подготвена Украйна военно, защо се наля там толкова оръжие, защо се обучаваха масово дори деца в боравенето с военна техника, кой наливаше пари, кой даваше модерно оръжие там и защо??? Е, хубаво руснаците стояха и гледаха, предупреждаваха и ...нападнаха. Но защо Меркел се издаде, нима сега ще се вярва пак на този мир и временно примирие, като се говори да се въоръжава ЕС, че е твърдо зад Зеленски, че ще продължават с помощите. Какво да си мислят руснаците, да ги оставят пак да се подготвят и отново да се почне войната или как си го мислите? Ми няма да се съгласят, вие дали щяхте да сте съгласни помислете, поставете се на тяхно място , не само бой, бой, ама имало смърт, умират деца, жени,   млади момчета, всякакви..
Пълна грешка е политиката за мен в момента на ЕС. Дори да се правят такива сметки и да преметнат отново , ако може  руснаците не трябваше толкова шум да вдигат и такова ежене. Хем нищо не правят освен да наливат масло в огъня, хем и страните си обричат за мен . Накрая ще ги бутнат да се бият за каузата на Сам, ще стане трета световна и ...какво  ще се постигне.
Трябваше И Русия да присъства, дори формално, нещо като знак на добри намерения за мир. Бе  изобщо никаква дипломация, никаква школовка на днешните политици. Нищо...ама нула  пълна. Ще ни затрият накрая. То се лавира, то се опипва, то се напасва. И какво като влезнат още войски и оръжие? Руснаците ще се предадат, даже без гащи ще са. Глупости пълни.

# 5 308
Самолети и ракети и при Байдън не получиха в количество, което би им помогнало.

Украйна има проблем с хората за фронта, това им е проблема и всички го знаят. Хвърлиха се в Курска и оголиха Донбас, сега хвърлиха резерви под Покровск да спасяват положението колабира Курск.
Тази война показа, че при такива мащабни военни действия най-важното са хората, ако приемем, че дроновете са толкова евтини, че и двете страни ги произвеждат с хиляди.
А танковите колони са чао.

Политико за вчерашната среща. Любопитно е, че Зеленски е отменил предварително обявена пресконференция.
"Той описа ежедневните въздушни бомбардировки на Русия над украински градове, като призова Европа да "ускори" работата по финансов инструмент, насочен към подпомагане на украинската армия. Той поиска нов пакет от санкции срещу Русия и призова ЕС да продължи напред с плановете си да приеме Украйна в блока до 2030 г.

Основният въпрос, надвиснал над бъдещето на Украйна, е дали ЕС ще може да замени или по някакъв начин да компенсира края на военната помощ и разузнавателните дейности на САЩ.

Според служител на ЕС, който е пряко запознат с преговорите, естонският премиер Кристен Михал повдигнал въпроса по време на закритата  дискусия, като попитал: „Можем ли да се справим сами?“

Отговорът е бил гробно мълчание.

Преговорите с Украйна са приключили за около 15 минути, според дипломат от ЕС. Това казва всичко."

# 5 309
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз не виждам бъдещ мир.
САЩ ще си измият ръцете, че са искали  да помогнат, да спре това убийство, но не е имало воля нито от двете страни , нито от ЕС и се оттеглят от конфликта по всякакъв начин. Започват да си гонят други цели и приоритети. Разбира се сметката за Украйна стои и в даден момент пак ще я извадят. Те не губят нищо, просто си затварят парите, оръжията, търсят си или вече са видели друга по-апетитна хапка. Не са от тези дето години ще наливат нещо и да чакат дивиденти от това (което остане ) Може и да не виждат нещо да остане, ако войната продължи и да имат какво да вземат, това да сте се замислили. Има ли право всяка страна да си гледа интересите -има, ама не било честно, не било демократично, ама..някой да говори кой подпали конфликта и защо. Дали ще вземе това към което се стремеше и подпали войната-няма да може. Ще вземе трохи, ако останат. Гледат друга апетитна хапка, това е.
ЕС обратното, много се ангажира, много раздаде, хвана се на въдицата и сега топката е в тях. Но вместо да се обединят и настъпят двете страни за примирие и мир, т
Скрит текст:
е почват видно и демонстративно да огласяват планове за въоръжение, да успокояват и дават уверения за помощ на Зеленски, еми...че дори и ядрените запаси излезнаха на преден план. Това е непряко обявяване на война и влизане в бойните действия. И ще го направят според мен. ЕС ще участва във войната си мисля. Просто сега се чудят как да запълнят запасите, пари да се вземат, да купят, да се подготвят, те си го и казват. Путин не само гледа, то и глупак разбира какво се готви.
Аз не съм съгласна Европа да участва във войната. Никой не го е грижа за моето мнение ,но....да си го напиша.
Не защото съм на страната на Путин, а защото и много европейци ще си отидат без време, защото тила на Европа се оголва, а мигрантите и клетките ислямски хич не са малко, изобщо...това е Троянски кон за мен. Ни един политик не е на ниво да бъде такъв за съжаление. Мое виждане.

Как точно да настъпят русия за примирие и мир, айде Зеленски разбрахме как се настъпва. Кажи как да настъпят русия.
На първо време да извикат Русия на преговори, а не да си правят сами безмислени срещи и декларации на върха в Брюксел.
Тръмп вече започна този процес. Вместо да му се ежат и на него и да подкокоросват още Зеленски, да направят необходимите стъпки за първи кръг преговори с участието на Русия.

Общи условия

Активация на акаунт