Войната в Украйна 3

• 874 983
  • 19 464
  •   4
Отговори
# 5 235
  • София
Е, те и американците си мислят, че Доналд  Туск е компилация от Тръмп и Мъск. Че и президента им малко не е запознат с терминологията.

Лавров пак на нож, лашка се и той от бий ме, обичам те. На него въобще не смея да питам кой му превежда.

# 5 236
Какво да ти кажа, Невена? Не може все Зеленски да им е лош.

# 5 237
И на мен взе да ми харесва Макрон. Я какъв е деен.

# 5 238
Макрон ще се пенсионира преди жена си и година след Шолц
На приказки е голямата работа, а е пръв приятел на Вучич, нали му продава военна техника.
Натисна ни и за Северна Македония, ама добре, че там са истински българи, че сами си се цакат, за да ни обвиняват за всички злини.
Пълен позьор и му дай снимки ту със Зеленски, ту с Тръмп, като ветропоказател е...

# 5 239
Французите са проявили далновидност и за разлика от англичаните, са изградили собствена информационна система. Отнело им е няколко години, но сега помагат с нея на Украйна.

# 5 240
За пръв път Макрон нарече русия враг (ennemi). Днес официално Европа се събуди. Остава и да се среше.

Тръмп беше наричан съперник и даже враг на Европа от известно време, но русия не.

Крайно десните, които доскоро лобираха за сваляне на санкциите срещу русия, вчера обърнаха плочата. Не зная с каква информация разполагат, но това ужасно ме притеснява. Единство и блок на всички партии има само във война, тежко бедствие или огромна криза.

В сравнение със Земур,  Марин ЛьоПен е направо центрист Simple Smile . Те обещаваха да се борят срещу европейския  максимален бюджетен дефицит и ( за момента неразрешени от правилника на ЕС) субсидии за френското производство. Макроновата партия спечели под 25 % на последните избори , при всичкото подпиране от медиите и при все   че на втория кръг ултра левите клекнаха и подкрепиха на места Макронистите.  Новият план  на Макрон на практика изпълнява  обещанията на FN- ще вдигнат % дефицит и ще почнат да субсидират местни оръжейни  компании. FN ще гласуват с Макрон за това и после ще му представят  сметката по формата на министерски кресла.   Правителството вече го бламираха през декември , та опциите на Макрон не са много. В края на играта  FN ще е стандартна партия и сбогом санитарен кордон и каквото беше там…

След всички клетви за помощ и руски старшки , все още никой не е казал как ще се разположат във времето всички тези инвестиции и конверсии. Най оптимистичните прогнози за Украйна без помщта от САЩ са до края на  лятото. Някак удобно се пропуска  и каква се очаква най общо да  е цената на една европейска ракетна система спрямо една китайска или руска. Европейското производство е доста по- скъпо от американското и китайското. Оръжейните заводи ще подлежат ли  на европейските omnibus regulations за due diligence, supply  chain dilligence, EGS reporting, sustainability assessment ,  end-of-Life- нещо си и всичката друга бавна и тегава бюрокрация, с която Урсула и компания натовариха   европейската индустрия през последните години?
 Колкото и да ме рапортувате, времето за съжаление работи  срещу Украйна и докато тече радостта от предстоящото въоръжаване, на фронта умират съвсем истински хора, на възраст да са ми деца.

# 5 241
  • София
Ами, трета тема мнозинството казва - ПУТИН да си събира партакешите и да си върви!

Писна ми да слушам глупости, честно!

Лавров пее, че Европа иска война, Путин пее, че ще ги нападат, а Европа иска да се омитат от Украйна и това е!

Изкукали старци, които си имат силна поддръжка, дето милее за децата. Дръжки!

# 5 242
  • софия
Амаразбирасе! Какъв по-подходящ подарък от месомелачка за 8. март на майка на умрял в чужда държава за тоя дето духа! И те щастливи, щастливи...
Превъртяха играта.
Подариха месомелачки на майките на загинали руски войници

# 5 243
  • София
Изключително символичен подарък. Браво за идеята!

# 5 244
Символисти, Звънче.

# 5 245
Амаразбирасе! Какъв по-подходящ подарък от месомелачка за 8. март на майка на умрял в чужда държава за тоя дето духа! И те щастливи, щастливи...
Превъртяха играта.
Подариха месомелачки на майките на загинали руски войници
Даже не знам как да коментирам.

# 5 246
  • София
Да му дават на Путин наградата за мир.

https://x.com/gerashchenko_en/status/1897672588890980361?s=46&t= … vqmg7ipK-IOoE9kcw

„Ние не се нуждаем от нищо чуждо, но няма да се откажем от нашето. И имаме нужда от такъв вариант, който да осигури стабилно развитие на страната ни в мир и сигурност.“

# 5 247
Някой питаше за задължителната военната слуба в Германия. Мисля, че все още се дискутира темата. Попаднах на това и следният текст ми направи впечатление:
Kommt die „alte“ Wehrpflicht zurück?
Es wäre dem Bundestag möglich, die geltenden Regelungen zum Wehrdienst zu reaktivieren. 2011 wurde in das entsprechende Gesetz lediglich ein Passus eingefügt, der besagt, dass die Dienstpflicht nur noch im „Spannungs- und Verteidigungsfall“ gilt./
Връща ли се „старата“ наборна служба?
Би било възможно Бундестагът да активира отново действащите разпоредби относно военната служба. През 2011 г. към съответния закон беше добавен пасаж, който гласи, че задължителната военна служба се прилага само в „състояния на напрежение и отбрана“.
https://www.deutschlandfunk.de/bundeswehr-wehrdienst-wehrpflicht … -debatte-100.html

# 5 248
  • София
Би било чудесно, ако всички се отърват от ядерното си оръжие — Тръмп.

Знам, че Русия и ние, безусловно, имаме най-много. Китай ще има равно количество в рамките на 4-5 години. Би било чудесно, ако всички можем да денуклеаризираме.

Сега китайско-росийски агент Мъск, ще разоружи щатите, ще обнули всички институции и поднесе хегемона на чинийка.

# 5 249
"Тръмп планира да отнеме законния статут на 240 хил. украинци, пребиваващи в САЩ"

https://www.investor.bg/a/516-politika/409850-tramp-planira-da-o … #comments-listing

Общи условия

Активация на акаунт