Войната в Украйна 3

• 688 730
  • 15 623
  •   10
Отговори
# 15 585
Виктор Орбан е прав! Проблема при Русия е големият ядрен арсенал, и дори той е в пъти по малко от нашият. На интервюто е казал реално какви са съотношенията между Русия и НАТО. Това се вижда във войната която води с Украйна, ако имаше превъзходство отдавна щеше всичко да е свършило. През последните 1000 дни, руснаците са окупирали по малко от 1% украинска територия.

Естествено, че е прав - и като икономики, и като инвестиции, и като хора. А опре ли до ядрен арсенал, нашият и да е по-голям, едва ли има значение. Два еднакво малки вероятно са достатъчни, за да ни стане на всички напълно все едно.

# 15 586
Не мисля, че ние не сме подготвени. При евентуален сблъсък НАТО - Русия, от икономическа гледна точка Русия няма да издържи. При сегашното положение с Украйна цялата икономика е на военни релси и едва се справя за а какво остава ако трябва да воюва с цяла Европа и САЩ? Ами невъзможно е. Една Украйна успя да порази и елиминира половината стратегически бомбардировачи с FPV дронове. Черноморския флот, и една трета от рафинериите, и много други.

# 15 587
На този етап не виждам как би се осмелила Русия за сблъсък с НАТО...

# 15 588

Аз виждам само един вариант - звярът, притиснат в ъгъла, е най-опасен. Ако Путин види, че всичко се срива и губи контрол може да направи някоя глупост. С ядрено оръжие имам предвид, с конвенционални средства нищо не може да направи.

# 15 589

Аз виждам само един вариант - звярът, притиснат в ъгъла, е най-опасен. Ако Путин види, че всичко се срива и губи контрол може да направи някоя глупост. С ядрено оръжие имам предвид, с конвенционални средства нищо не може да направи.
В началото на войната, като че ли това беше резонен аргумент, но много червени линии бяха преминати, много заплахи бяха отправени, сега го държат под око сериозно, а е шавнал, а е заминал, и той го знае.

# 15 590
ДРМ
Цитат
Володимир Зеленски и Доналд Тръмп са обсъдили нанасянето на удар в сърцето на Москва преди зимата, съобщава изданието The Sun.

Изданието пише, че Зеленски е съгласен с плановете на Тръмп да се ударят цели в Москва, оправдавайки го като средство за натиск върху Путин по пътя към преговорите. Според медийната публикация Тръмп не е възразил срещу предложението.

--------------------

Граничната служба на Казахстан е започнала щателно претърсване на няколко хиляди камиона, превозващи стоки с двойно предназначение (т.е. военно и цивилно), идващи от Китай към Русия.

Това доведе до формирането на огромни опашки по граничните пунктове, а част от камионите са се отказали да преминават и са заформили импровизирани паркинги в очакване на “по-благоприятни условия”.

Официално Казахстан оправда проверките и забавянията с липсата на персонал в граничните и митническите служби. Анализатори отбелязаха, че това е фасада за налагане на по-затегнат контрол, в унисон с нарастващите санкции срещу Русия.

# 15 591
  • Paris, France
Тя вече е в сблъсък с НАТО, но все още тества почвата. Няма да нахлуят пряко, но ще продължат със саботажите, подмолното пускане на дронове над територия на НАТО, вероятно ще активират масово техни шпиони, внедрени в западни държави и установени там от десетилетия, особено живеещи в Европа под някаква южноамериканска самоличност, за които никой не подозира, че са част от руската шпионска мрежа. Ще има кибератаки, засягащи енергийната ни мрежа, водоснабдяването, производството и транспорта.

Трябва ни време да се разчистим и въоръжил, да привлечем бивши държави-членки на СССР, които граничат с руzия и също са пострадали от политиката и за да се изолира рашисткия путинистански режим още повече и да падне.

# 15 592
Зеленски като е обсъдил нанасянето на удар в сърцето на  Москва, казал ли е на Тръмп какво ще остане от Киев. И не само Киев.
Глупостите на Sun са типична британска олигофрения. Журналистите не са най-умните военни стратези. Тяхната задача е друга - да си продавате пасквилите.
Даже вече не крият, че целта е Русия, а не демокрацията в Украйна. Още има украинци за курбана.

# 15 593
Пише, че  плановете са ваши, на Тръмп, а Зеленски се е съгласил с тях. А ти наобратно го прочете.

# 15 594
А целта на Русия каква е вече толкова време? Демокрацията в Украйна? Християнските ценности? Ахъм.

# 15 595
Пише, че  плановете са ваши, на Тръмп, а Зеленски се е съгласил с тях. А ти наобратно го прочете.
Те плановете винаги са били на САЩ или НАТО. Просто пехотата е украинска и жертвите не кацат на американските летища в ковчези с американското знаме. Прокси войната, която беше започната от Байдън още като вицепрезидент. Червената линия, червената линия, малко бандеровска риторика, червено-черни знамена, затворени очи на Запада за АТО на Киев срещу Донбас и пожара беше готов.
Сега с всеки ден Украйна и Русия ще си създават повече работа за бъдещо възстановяване, но на биг брадърите не им пука.

# 15 596
Нее, пропускаш кой бодро с танковете се отправи към Киев, ако си прав, то Путин е изключително наивен, недалновиден, нестратег, пълен лузър, с една дума.

# 15 597
Именно, голям аджамия бил този Путин, че се поддал на манипулациите на САЩ. Ама нещо не ми се вярва толкова, защото още си пазя официалното съобщение, изтекло случайно по-рано от предвиденото.

https://www.discred.ru/2022/02/26/nastuplenie-rossii-i-novogo-mira/

Ами това, и то говори за установена политика, а не за подхлъзване поради провокация:

https://faktor.bg/aleksandar-dugin-novata-formula-na-putin-ruska … arzhavni-granitsi

# 15 598
И дребната грешка - Киев срещу Донбас. Русия прати подстрекали в Донбас, за да отслаби Украйна, опити да отдели тези региони от Украйна.
Ех, тези опорки, толкова години не разбрахте, че ви пързалят с тях.

# 15 599

Не съм сигурна, че на ядреното оръжие може да се противостои с увеличаване на производството на барут например или на танкове. А ми се струва, че плановете са да се инвестира извънредно именно в такива неща.

ПП Това в никакъв случай не е критика към възможността и ние да участваме в разпределението на кокала с производството според възможностите си и с каквото ни дават, просто не съм сигурна, че подобни инициативи са адекватна реакция на ЕС спрямо ситуацията, в която се намираме.

Общи условия

Активация на акаунт