Войната в Украйна 3

• 705 976
  • 16 009
  •   6
Отговори
# 15 915
  • Paris, France
https://www.aa.com.tr/en/russia-ukraine-war/un-accuses-russia-of … n-region/3716783#
Единият камион е изгорял. За щастие няма човешки жертви. Новината я има в поне 1000 източника и може да се намери с едно цъкване.

И аз го прочетох, но нямам сили и сълзи даже да го коментирам. Не е първото военно престъпление днес. Руски дронове са взривили цивилна кола, в която пътували възрастни хора, 57г жена и 53г мъж. И двамата са мъртви.

"Две рускини, които според съобщенията са подмамили стотици кубинци да дойдат в Русия под фалшив претекст, са били изпратени на фронтовата линия в Украйна. Твърди се, че 41-годишната Олга Шиляева, фризьорка на непълен работен ден, чийто съпруг е в част за поддръжка на военна авиация, служи в част, съставена до голяма степен от бивши затворници, прикрепени към 1-ва танкова армия на Русия.

Нейната предполагаема партньорка в престъплението, Елена Смирнова, 41, туристически агент със седалище в Рязан, който организира набирането, също се съобщава, че е бил изпратена в Украйна през пролетта на 2025 г. Смята се, че двете, заедно с кубински съучастник, са наели над 3000 чужденци, включително десетки млади кубинци, обещавайки им високоплатени работни места и евентуално руско гражданство."

Останалото тук:

https://www.the-express.com/news/world-news/187129/russian-women … e-sent-front-line

# 15 916
Цял ден чета и не ми се вярва, но:

Руската армия атакува конвой на ООН с камиони с хуманитарна помощ в Южна Украйна.

Руски дронове и артилерия атакуваха 4-те камиона на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (OCHA) близо до Херсон тази сутрин.

Храна и лекарства, камионите големи, добре обозначени. Това е военно престъпление. Поредното.

Те имат традиция в това. Стреляли са и по самолетите, които са доставяли храни на Западен Берлин през 1945г.

# 15 917
Тск тск, спомням си видеотата преди година и нещо на усмихнати русофили които обикалят големите градове в Русия и приказват колко е евтино горивото там

Цитат
Russia's Federal Antimonopoly Service has been asked to impose maximum prices at gas stations as fuel shortages worsen across the country, pro-government media outlet Izvestia reported on Oct. 14.

The proposal, initiated by the Russian National Automobile Union, comes amid a deepening supply crisis exacerbated by Ukraine's escalating drone strikes on Russian oil infrastructure.

The request urges to cap fuel prices using a regional index tied to 2024 averages and inflation levels.

"We consider it appropriate to introduce a price cap at gas stations — a special control mechanism," Anton Shaparin, head of the automobile union, told Izvestia.

# 15 918
Добре де, а защо не си уговорят още една среща Тръмп и Путин, преди да праща тези оръжия. На предната среща толкова ли нищо не се договориха.

# 15 919
  • София
Тръмп си мислеше, че се е договорил.
Май е получил факс, че е изигран. Щом захапа и УиткоФФ.
Вмятам срещата със Зеленски ще е по- ползотворна.

# 15 920
  • София
Добре де, а защо не си уговорят още една среща Тръмп и Путин, преди да праща тези оръжия. На предната среща толкова ли нищо не се договориха.
А смисъл? Поговорить? След предишната среща и Тръмп разбра, че само путин спечели от нея. Сега след среща с Зеленски може би пак, ще прати Виткофа в рф. Тръмп сега ескалира на думи, ама путин не се плаши от тях, трябва и някоя ракета по дълга да полети към някой завод , тогава ще има разбиране там.

# 15 921
Как ще го праща Уиткоф, Тръмп не разбра ли, че този развален телефон не върши работа? Уиткоф освен да се хваща за сърцето и да се кланя на Путя, очарован от височайшия прием  друго не може да свърши.

# 15 922
По думите на Тръмп-пратили го на среща за 30 минути, оня слушал глупостите на Путин за сътворението на руския мир пет часа.

# 15 923
Не е като да пратят представител в Украйна и той да чака четири часа щото Зеленски спял.

# 15 924
  • София
Искаш да ни кажеш нещо, което не е истина ли? Laughing

# 15 925
Не съм го казал аз. Тръмп го каза.
Сега ще кажеш, че Тръмп е лъжльо ли?

# 15 926
Не съм сигурен какъв ще е ефектът от пращането на томахавките. Да, ще се ударят летища, бази, логистични центрове, заводи от впк, рафинерии, ама те украинците така или иначе атакуват тия цели. Вярно, че ракетата ще нанесе повече щети, но дали няма да предизвика и обратен ефект това
Бройките няма да стигнат. Тръмп ще покаже, че е склонен да дава такова оръжие, но пак няма да е достатъчно. Вероятно още разчита на реакция от руснаците.
Само още повече ще се ожесточи тая война. Руснаците ще започнат да нанасят още по-масирани удари като отмъщение.
Тотално омагьосан кръг.

# 15 927
  • София
Сега ще кажеш, че Тръмп е лъжльо ли?
И сам може да си извадиш дъъъълъг списък с лъжите на вожда Wink

# 15 928
А, сакън, как Тръмп ще е лъжльо, моля ви се Grinning

# 15 929