Войната в Украйна 3

• 773 288
  • 17 650
  •   10
Отговори
# 17 640
Много добър анализ на проф. Тодор Тагарев
проф. Тодор Тагарев: това, което става сега е битка за оценката на #Тръмп

Макрон ме разсмя с поредния си бисер. Ето как коментира замразените руски активи:
„Европейците са единствените, които имат думата по този въпрос“

А ти разсмя нас. Joy Joy Joy
Кой и как може да вземе тези блокирани в европейски банки руски активи без съгласието на Европа? JoyJoyJoy

# 17 641
Няма нищо тайно, което да не стане явно, както и предполагаха журналисти, план изцяло е руски.

Виткоф през октомври проведе телефонен разговор с помощника на Путин Ушаков, по време на който даваше съвети как Русия по-добре да представи своите предложения за „мирно споразумение“ на Тръмп.

Това съобщава агенция Bloomberg, която е получила запис на разговора.

Телефонният разговор се състоя на 14 октомври и продължи около пет минути. По време на разговора Виткоф каза на Ушаков, че дълбоко уважава Путин и че е казал на Тръмп, че Русия винаги е искала мирно споразумение.

Пратеникът на президента на САЩ спомена предстоящото по това време посещение на Зеленски и предложи Путин да разговаря с Тръмп преди тази среща.

Разговорът между Тръмп и Путин наистина се състоя на 16 октомври. След него президентът на САЩ изрази желанието си да се срещне с Путин в Будапеща.

По време на същия разговор Виткоф обсъждаше потенциалните условия на "мирно споразумение", които по-късно намериха отражение в плана от 28 точки.
https://www.eurointegration.com.ua/news/2025/11/25/7225712/

"Ще го предам неофициално и ще ги оставя да го представят както техен" Bloomberg публикува стенограма на разговор между преговарящите на Путин относно мирния план, преди да го предаде на Съединените щати
https://zona.media/news/2025/11/25/bloomberg

Цитат
„Ще ви кажа, знам какво е необходимо, за да се сключи мирно споразумение. Донецк и може би ДНР ще си разменят територии. Но казвам, че вместо да говорим така, нека говорим с повече надежда, защото мисля, че ще стигнем до сделка. Президентът (Тръмп. - Ред.) ще ми даде много свобода и власт, за да постигна сделка“, каза Виткоф.

Уитков направо се разстреля.
Но се замислям, кое е накарало руснаците да подготвят това предложение и да го пробутват на американците както тяхно? Защо са се разбързали толкова, нали печелят?
Явно положението е много зле. Сега се опитват с напъни и големи жертви да превземат още малко територии, за да симулират сила и напредък, но истината е друга. Икономиката им направо е в срив, затова са се разбързали. Скоро ще видят сериозни проблеми за поддържане на голяма по численост армия.
А украинците им разрушиха и завода за ремонт на самолети в Таганрог, това още повече ще ги обезсили в близко бъдеще.

# 17 642
  • София
Да симулират сила и напредък? Това го правят украинците, другите нямат нужда да симулират такива неща.

И да припомня какво става макар авторът да е приписал мои заслуги на Тръмп:

https://www.facebook.com/reel/1705536794184516

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 02:41 от Странната птица

# 17 643
Добре, по вашата желязна логика не трябва да се подписва никакъв мирен договор с Русия, защото няма да се спазва.
Честно, вече си мисля че тези в Киев или са тотално изплискали легена и нямат връзка с действителността, или са мазохисти.
Радват се на един ударен завод тук, на ударена рафинерия там, но не осъзнават ли, че тяхната държава върви към родово-общинния строй като управление и структура.
До оня ден мислех, че в Украйна ще им трябват поне 50 години да стигнат това, което бяха до 2014-а като развитие. Вече изобщо не мисля, че някога ще са там. Колкото някой (и ние включително) възстанови Ирак както преди 20 години правехме планове, толкова и Украйна ще получи така обещаваната бъдеща подкрепа от Запада. Да сте видели един план за развитие за Украйна да се обсъжда по тези конференции. Не. Всеки къса парчета както може - един 100 годишен договор, друг литиеви запаси, трети земи... Това, което ще замине в Русия като окупирани територии ще му бере гайлето самата Русия, но останалата част, която ще става част от "цивилизования" свят ще е като държава от третия свят следващите сто години.

# 17 644
Какви са тези глупости, разбира се, че Русия не иска мир а иска пълна капитулация. Напомня ми на извиненията защо Русия не напредва по-бързо а едва пълзи - грижи се за цивилните жертви. Докато постоянно обстрелва цивилни сгради. Но ако слушаш нашите русофили - Русия е единствената която иска мир и е най-хуманната в сравнение с Украйна , Европа и САЩ

# 17 645
Но ако слушаш нашите русофили - Русия е единствената която иска мир и е най-хуманната в сравнение с Украйна , Европа и САЩ

Убива цивилните бързо с ракети за да не се мъчат дълго при руската окупация.

# 17 646
Погледнато от тази страна - наистина е хуманно. Спасява ги от това да станат руснаци

# 17 647
Какви са тези глупости, разбира се, че Русия не иска мир а иска пълна капитулация. Напомня ми на извиненията защо Русия не напредва по-бързо а едва пълзи - грижи се за цивилните жертви. Докато постоянно обстрелва цивилни сгради. Но ако слушаш нашите русофили - Русия е единствената която иска мир и е най-хуманната в сравнение с Украйна , Европа и САЩ
В сутрешния блок на БНТ Копейкин каза, че в Русия имало демокрация пък в Украйна не. Какво очакваш от такива хора.
Путин се бори за демокрация в света и е започнал с Украйна. 😂😂😂😂😂

# 17 648
Като са такива почитатели на диктатурата, не ми е ясно защо я рекламират като демокрация.

# 17 649
Вече се разбра, че мирният план е руско производство. Сега остава да разберем кои точно олигарси и от Русия, и от САЩ ще се облагодетелстват от него, в крайна сметка. И това би следвало да се знае не само от руския и от украинския народ, но и от американския.

# 17 650
Поне едно нещо стана ясно, тази седмица нищо повече няма да се случи от мирният процес.
Ще видим до Коледа дали ще има промяна

Общи условия

Активация на акаунт