Войната в Украйна 3

• 774 408
  • 17 704
  •   13
Отговори
# 17 655
Украинците и всички подкрепящи ги трябва да разберат едно много важно нещо, което аз съм разбрал отдавна: Мир няма да има, докато няколко условия искани от Русия не се изпълнят:
1. Владеене на целият Донбас (защото това е една от причините да влезнат, защото го обявиха за свой още преди влизането)
2. Украйна никога да няма помисли за НАТО
3. Вече окупираните територии в Запорожие и Херсон няма да бъдат върнат, за Крим въобще няма да споменавам.
Най-вероятно ще бъдат върнати части от харковска и сумска области обратно на Украйна, колкото да представят нещо на медиите за масовият зрител.

Честно ли е това? Ами от украинска и западна гледни точки не е справедливо, но кога светът е бил справедлив?
Мечтите продължават...

# 17 656
То няма никакъв план, по който да се дискутира с Русия. Цялата Женева е за да се започне нещо, а там нещата буксуват.
Явно тази зима Украйна гордо ще стои на тъмно и студено, и който може да усуче още някой милион ще си го дръпне в тъмното.
Територията може и милиметър по милиметър, но ще намалява. Плана е - продължаваме да настъпваме мотиката и да се смеем на руснаците докато сме затънали в калта до шията.

# 17 657
Украинците и всички подкрепящи ги трябва да разберат едно много важно нещо, което аз съм разбрал отдавна: Мир няма да има, докато няколко условия искани от Русия не се изпълнят:
1. Владеене на целият Донбас (защото това е една от причините да влезнат, защото го обявиха за свой още преди влизането)
3. Вече окупираните територии в Запорожие и Херсон няма да бъдат върнат, за Крим въобще няма да споменавам.
Най-вероятно ще бъдат върнати части от харковска и сумска области обратно на Украйна, колкото да представят нещо на медиите за масовият зрител.

Честно ли е това? Ами от украинска и западна гледни точки не е справедливо, но кога светът е бил справедлив?

Идвам набивам те и ти вземам половината дом. Не е справедливо, но кога аз съм бил справедлив?
Ердоган гледа картата на България и се чуди кога света е бил справедлив.
[/quote]

# 17 658
Такива като боро не можеш ги изплаши. Тях не ги бърка кой ще им е господар, Пеевски, Ердоган, най-добре Путин. Важно е някой със здрава ръка да държи положението, иначе не знаят какво да правят със свободната си воля.

# 17 659

Идвам набивам те и ти вземам половината дом. Не е справедливо, но кога аз съм бил справедлив?
Ердоган гледа картата на България и се чуди кога света е бил справедлив.
[/quote]

..и в останалата половина дом: никакво ходене на фитнес, ако има бухалка да не е по- дълга от 30см, амнистия и полицията да не се меси, жената да се разведе и да се ожени за слугата на оня в първата половина с динамитената жилетка.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 11:56 от БШекли

# 17 660

И хич ли не се усещаш, че това е супер опасно, след 80 години мир в Европа?  Или толкова са ти мили руснаците, че си готов да преглътнеш с желание някоя и друга несправедливост, стига да е в тяхна полза.

# 17 661
  • София
Тя и Украйна нямаше жива сила, пък сега армия 800 000, нали.

Не, Ирис. Не усеща такива чувства.

# 17 662

Добре де, ако утре Украйна обяви безусловна капитулация, какво точно ще почувствате, как това ще се отрази върху усещането ви за сигурност? За справедливост изобщо и не питам, Европа ще стане едно по-сигурно, по-спокойно и по-комфортно място за живот ли? Русия с Беларус и марионетна Украйна, такъв  разрастнал се  конгломерат на прага на Европа,  управляван от човеконенавистен режим, ви вдъхва сигурност, спокойствие и оптимизъм ли?

# 17 663
Руснаците винаги са имали пари само за война и за нищо друго. Това друг народ няма да го изтърпи, но при тях явно си е вече генетично обусловено.

Добре де, ако утре Украйна обяви безусловна капитулация, какво точно ще почувствате, как това ще се отрази върху усещането ви за сигурност? За справедливост изобщо и не питам, Европа ще стане едно по-сигурно, по-спокойно и по-комфортно място за живот ли? Русия с Беларус и марионетна Украйна, такъв  разрастнал се  конгломерат на прага на Европа,  управляван от човеконенавистен режим, ви вдъхва сигурност, спокойствие и оптимизъм ли?

А де...

# 17 664
  • софия

Добре де, ако утре Украйна обяви безусловна капитулация, какво точно ще почувствате, как това ще се отрази върху усещането ви за сигурност? За справедливост изобщо и не питам, Европа ще стане едно по-сигурно, по-спокойно и по-комфортно място за живот ли? Русия с Беларус и марионетна Украйна, такъв  разрастнал се  конгломерат на прага на Европа,  управляван от човеконенавистен режим, ви вдъхва сигурност, спокойствие и оптимизъм ли?
Надежда, че ще дойде и тук и ще поеме отговорността за тяхната свободна воля.
Надежда, че и другите могат да станат мизерни като тях.
Надежда, че ще бъдат по-равни не с качества, а с мерзост и посредственост.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 12:26 от zvаnchе

# 17 665
Нали уж Кремъл нямаше пари за война, санкциите аха-аха и ще ги съсипят. Пък сега войната държала главата на Путин над водата. Последно?

Двете нямат нищо общо. Путин може да си стои на власт и във фалирала държава, в която народът живее в мизерия. Справка - Северна Корея.  Важно му е да има контрол, а войната с военните закони му дава много удобно извинение за тотален контрол.

# 17 666
Каквото и да се случи, та дори Путин лично да предвожда победен парад в Киев, то Русия ще си остане същото толкова непривлекателна тоталитарна държава. Тъканта им е тая - на колене пред батюшка/император/началник... Мрат за него и не го питат за нищо. Има опозиция, която Путин трови, разстрелва, хвърля от прозорците. И вече съвсем я е смачкал. Путин просто отказва да приеме видимата истина - със всичките си слабости Западът е далеч, далеч по-привлекателен. Каквото и да прави, това е така! Пък и всичките му жени и деца са в "омразния" Запад. Що така бе, Путин? Що така всичките са там, там се изучиха, там и работят? И нападна Украйна от ярост, че светът не е това, което ти искаш...

# 17 667
  • Канада
От вторият разговор се подразбира, че окупаторите се изненадали  когато са видяли своя план, без никакви изменения. Те са смятали че американците ще го подкастрат, ама вместо това трамписткото мекере просто го е пуснало през преводача на Гугъл и го представило за американски план.

Но най-гнусното в тази история е реакцита на осъдения гешефтарин: Президентът определи разговорите на Виткоф като рутинни за някой, който се опитва да сключи сложно споразумение: „Той трябва да продаде Украйна на Русия. Това е, което прави един търговец. (“He’s got to sell Ukraine to Russia. That’s what a dealmaker does.)

Да продадеш жертвата на насилника било стандартна практика, за трампо. Обикновен ден във "велика" Америка.

# 17 668
Като им трябва толкова много на орките Донбас, бихте ли обяснили за какво им е?
Защото аз имам една-две идеи какво им се иска да направят, ало го заграбят.

# 17 669
Ако толкова искате да обърнете нещата наобратно, защо първо не върнете Косово на Сърбия, пък след това връщайте окупираните територии на Украйна.
Каза им се на САЩ и НАТО че С Косово отварят кутията на Пандора , но те бях толкова големи егоцентрици, та не им пукаше
 Аз съм го казвал и друг път, не ми пука нито за руснаците, нито за украинците.
Обективно погледнато или трябва да се изпълнят условията на Русия и да има мирен договор, или войната да продължи докато успеят да отблъснат Русия.

Общи условия

Активация на акаунт