Войната в Украйна 3

• 878 781
  • 19 547
  •   11
Отговори
# 19 530
Не знам за какво има и няма, и за какво дава пари Русия, но в снощните новини казаха, че  двойно забогатяла от началото на войната. Да, всичко е пари и интереси, най-вече войните.

Ако имаш злато, значи и ти си забогатяла двойно.

# 19 531
Не знам какво са казали в новините, но по принцип продажбата на злато е индикация за проблеми.
Златото не е спекулативен актив, то се държи до последно, продава се само ако много ти трябват пари.
Това важи и за държави, и за юридически, и за физически лица.
Така че, не знам колко е забогатяла русия, но щом си продава златото, не е добре работата.
В момента, въпреки рекордните цени на златото, продават закъсалите, богатите си траят или даже купуват, въпреки високите цени.
Иначе познах, че по битивито са го казали, тази толкова независима от русия телевизия. Joy

# 19 532
  • София
Изглежда, че "спирането" на атаките срещу енергетиката от двете страни е започнало - основятелят на "Кракен" Немичев.

Руснаците в каналите коментират, че може би са се споразумели в Абу Даби да не атакуват енергийната си инфраструктура.

# 19 533
Може и да са се споразумели, ще видим.
А Сикорски защо така се дръвчи на Мъск за Старлинка, въпрос на време беше руснаците да го ползват ефективно, все пак е гражданска технология.

# 19 534
Нали Русия щеше да остави цяла Европа на студено. Сега сключва такива споразумения, хаха

# 19 535
Може и да са се споразумели, ще видим.
А Сикорски защо така се дръвчи на Мъск за Старлинка, въпрос на време беше руснаците да го ползват ефективно, все пак е гражданска технология.

Путя не дава , щото не може да се регулира от Роскомнадзор.
Все едно да слушаш "Гласа на Америка " по комунизма.

# 19 536
Не знам какво са казали в новините, но по принцип продажбата на злато е индикация за проблеми.
Златото не е спекулативен актив, то се държи до последно, продава се само ако много ти трябват пари.
Така че, не знам колко е забогатяла русия, но щом си продава златото, не е добре работата.
В момента, въпреки рекордните цени на златото, продават закъсалите, богатите си траят или даже купуват, въпреки високите цени.
Иначе познах, че по битивито са го казали, тази толкова независима от русия телевизия. Joy

Не и когато продаваното злато е част от ликвидните активи на буфера им. От началото на войната той е само в злато и юани.
Това е предвидено да се продава, за да компенсират спадналите цени на петрола. Изпълняват бюджетното си правило, с което натрупаха този точно фонд и златото в него. Те го наричат стратегическо управление, на мен ми е все едно как си управляват резервите.
Резервите на ЦБ не продават и те са в пъти повече от златото в ФНБ.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 13:17 от flambe

# 19 537
  • софия
Невиждани висини достига руzия:

Цифрите са лесно проверими. Другото може да ви се иска да е шведски, но то е съветски филм.

# 19 538
  • София
Нда, колкото и да им е мъчно на руснаците от факта, получили са нареждане да не целят Киев, региона и критична инфраструктура.

# 19 539
Малкия човек в големия замък ще измисли друга гадост

# 19 540
  • София
Същия споделя, че до трети било.
Не могли да поразяват любимия Киев и киевска област.
По любими обекти на инфраструктурата.

Точно "любими" ползва.

Орки.

# 19 541
Малкия човек в големия замък ще измисли друга гадост

Или, си е съвсем откровенно бързо отстъпващ, при определени обстоятелства.

# 19 542

Не и когато продаваното злато е част от ликвидните активи на буфера им. От началото на войната той е само в злато и юани.
Това е предвидено да се продава, за да компенсират спадналите цени на петрола. Изпълняват бюджетното си правило, с което натрупаха този точно фонд и златото в него. Те го наричат стратегическо управление, на мен ми е все едно как си управляват резервите.
Резервите на ЦБ не продават и те са в пъти повече от златото в ФНБ.
Доларът се срива, златото расте и те продават.
Ама щом е по план, добре.
Поредният гениален руски план явно.

# 19 543
Последно - златото в този фонд е е буфер точно за това - спестявания, които при нужда да продаваш и осребряваш. Преди войната не беше злато, но след санкциите е така. Нефта падна, проблеми с покупките от Индия и Китай - продават, за да поддържат бюджета. Вече нефта се дига, юга пак купува, така че може пак да започнат да трупат.
Колко страни на запад могат да се похвалят, че въобще имат формиран подобен буфер? Нашия сребърен финд, така и замина без да има шанс някога да го ползваме за буфер.

Пак казвам златото на ЦБ не го продават, а то е над 2000т.
Няма значение, явно така ще си я караме в темата.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 15:04 от flambe

# 19 544
Последно - златото в този фонд е точно за това - спестявания, които при нужда да продаваш и осребряваш. Преди войната не беше злато, но след санкциите е така. Нефта се дига, така че може пак да започнат да трупат.
Пак казвам златото на ЦБ него продават, а то е над 2000т., но няма значение, явно така ще си я караме в темата.
Сама казваш това, което и аз: "при нужда".
И аз това казвам - руснаците са в нужда, не забогатяват.
В нужда и забогатявам мисля, че са противоположности, не синоними..
Значи и ти потвърждаваш моята теза.
Спестявания не се харчат, когато забогатяваш.
Затова се казва бели пари за черни дни.
Звачи за русия са дошли черните дни.
Така че, благодаря, че потвърди написаното от мен.

Общи условия

Активация на акаунт