Войната в Украйна 3

• 879 046
  • 19 558
  •   3
Отговори
# 19 545
  • София
Продажбата на злато от ФНБ е позволена, но това не я прави признак на стабилност. Бюджетното правило е създадено за временни ценови шокове, не за ПОСТОЯННИ дефицити и война. Когато буферът се използва системно, той не „работи“, а се изчерпва. Резервите на ЦБ не са взаимозаменяеми с ФНБ без инфлационни рискове.

# 19 546
Opossum, не съм съгласна, обяснявам, че е буфер. Това са две различни неща поне за мен и доколкото разбирам от управление на финанси.
Ще се съглася, че обедняват (защото тази ситуация се е случвала и преди в годините когато нефта е падал), ако го разпродадат напълно и наложат бюджетни ограничения и т.н.
За сега паричната стойност на наличното злато е същата, при увеличената цена на нефта има възможност да купят пак. Още повече, че те имат префрренции при купуване не злато от техните компании, така че оприори са на печалба, ако го възстановят като обем.

# 19 547
  • София
Украинските военни предават поздрави на Генералния щаб на РФ, на Герасимов и Путин от центъра на Купянск-Узловой, Харковска област, който ватенките обявиха за превзет в началото на седмицата.
Това "превземане" предизвика и подигравките на руските Z-блогъри.

# 19 548
Може и да са се споразумели, ще видим.
А Сикорски защо така се дръвчи на Мъск за Старлинка, въпрос на време беше руснаците да го ползват ефективно, все пак е гражданска технология.
Гражданска технология, ама за военни цели ....

# 19 549
  • София
Федоров: Министерството на отбраната, заедно със SpaceX, вече решава проблема с използването на Starlink на руски безпилотни летателни апарати

Няколко часа след появата на руски дронове със Starlink комуникация над украинските градове, екипът на Министерството на отбраната своевременно се свърза със SpaceX и предложи начини за решаване на този проблем.

Благодарни сме на президента на SpaceX и лично на Илон Мъск за бързата реакция и началото на работа по разрешаването на ситуацията.

Решението на Илон Мъск спешно да включи Starlink и да изпрати първата партида терминали в Украйна в началото на пълномащабно нахлуване стана критично важно за стабилността на нашата държава.

Западните технологии трябва да продължат да помагат на демократичния свят и да защитават цивилното население, а не да се използват за терор и унищожаване на мирни градове.

# 19 550
Това да ползваш Старлинк е все едно да си купиш пейджър от МОСАД

# 19 551
Може и да намерят начин да блокират част от устройствата на старлинк, но пък след това пак бързо ще бъдат хакнати.
Не е като да е военна система и само определени устройства да имат достъп.

Кадиров днес е направил изказване, не знам обаче само негово ли е или представлява повече хора:

Цитат
Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров се обяви против продължаването на преговорите за прекратяване на войната в Украйна, предава Ведомости.

Кадиров пристигна в Кремъл като част от руската делегация за преговорите между руския президент Владимир Путин и президента на ОАЕ Мухамед ибн Заид Ал Нахайян. Там той изрази пред журналисти мнението си за мирните преговори.

"Смятам, че войната трябва да бъде доведена до край. Преговори след всичко, което е направено... Аз съм против преговорите“, заявява чеченският лидер.

# 19 552
  • софия
Някой има ли още някакви съмнения?
Цитат
В Белия дом бе окачена снимка на президента Доналд Тръмп заедно с Владимир Путин. Администрацията на Тръмп е поставила снимката с руския президент в предверието на Белия дом, съобщи журналистката от PBS News Елизабет Ландърс.
Снимката е направена на 15 август 2025 г. в Аляска, когато Тръмп и Путин се срещат на червения килим. Срещата между двамата президенти в Анкоридж е първата по време на втория мандат на Тръмп и след нахлуването на Русия в Украйна.
Тръмп с охота посреща Путин, като постила червен килим, въпреки че тогава руската армия извършва военни престъпления в Украйна по негова заповед. Тогава Путин изнася пред Тръмп дълга историческа реч, която го ядосва.

# 19 553
Американците да му мислят. Втори път избират това леке и то след бунта в края на предния му мандат.

# 19 554
  • софия
Ами не е така, защото действията му имат отражение върху половината свят. В случая имат голямо значиние за войната, която путiн води.

# 19 555
Това е ясно. Обаче, освен да натискаме нашите лекета да не му припкат по команда, аз не вижсам какво може да се направи.

# 19 556
Това е ясно. Обаче, освен да натискаме нашите лекета да не му припкат по команда, аз не вижсам какво може да се направи.

Предлагам да направите коалиция на желаещите!
А събраният членски внос да изпратите като помощ за каузата на Украйна!

# 19 557
Американците хубаво да му мислят, на някои започна да им просветва за кого всъщност гласуваха, но лошото е, че цял свят им сърба попарата.

# 19 558

Предлагам да направите коалиция на желаещите!
А събраният членски внос да изпратите като помощ за каузата на Украйна!
Излагаш се, Минчо. Соцът свърши отдавна. Ъпгрейдни се 😎

Общи условия

Активация на акаунт