Отговори
# 120
По повод един въпрос от вас - колко е възможно да чака Синан за правата си. Ами Ферит от любов, въпреки, че имаше моменти когато претендираше за това, той бе готов да чака калкото е необходимо. Никога не би го направил без нейното желание (сцената с нощницата го доказва). При Синан няма любов, тук има омраза към Ферит и желание за отмъщение (да притежавам твоето момиче).
КрасиАна, права си, че сценаристите дори не помнят какво е имало в предните им серии - бързо напредна бременността на Биргюл, запознанството с Дияр, но и др.подробности. Дори в последователността на сцените се губи логиката. Сценария прилича на сънуван кошмар, затова имаме чувството, че Ферит (понеже всичко случващо се в един момент сме го видяли като негов страх) е в кома.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 17:47 от ani.zaiche

# 121
Ето поста на Емрулахчо с преводача, който предизвика голям негативен отзвук и с право!

Аз също мисля като Еви, че това някой друг го е накарал да напише.

# 122
Fi79,поставяйки се на мястото на някой не означава автоматически,че аз мисля по същия начин като този някой
Ако моята баба мисли по един начин,аз я разбирам,но не мисля като нея.Да си го кажа по просто,без сложни изречения и с молба да не агресираш в писането си.
Вече няколко пъти те моля.
И ще те помоля,ако можеш,разбира се,да не реплекираш непременно и винаги
Не разбирам как точно подценявам чувствителността и интелигентността на цяло общество от жени?
Сигурно всички са на едно мнение и абсолютно всички,с изключение на мен подкрепят този начин на действие от страна на жена към съпруга си
Никой не може да ме съгласи,че обикновената жена от дълбоката турска провинция ще разбере и одобри постъпките на Сейран и на Ферит.
Дали схващам-да,схващам.
Но,това не пречи да продължавам да твърдя,че всичко,което се случва можеше да бъде избегнато,ако се случва в реалността
Разбрала съм,че най-важното в живота е ако двама души се намерят.И те не трябва,подбутвани от инат,гордост,или егоизъм да си причиняват това,което наблюдаваме в момента

# 123
Fi79,поставяйки се на мястото на някой не означава автоматически,че аз мисля по същия начин като този някой
Ако моята баба мисли по един начин,аз я разбирам,но не мисля като нея.Да си го кажа по просто,без сложни изречения и с молба да не агресираш в писането си.
Вече няколко пъти те моля.
И ще те помоля,ако можеш,разбира се,да не реплекираш непременно и винаги
Не разбирам как точно подценявам чувствителността и интелигентността на цяло общество от жени?
Сигурно всички са на едно мнение и абсолютно всички,с изключение на мен подкрепят този начин на действие от страна на жена към съпруга си
Никой не може да ме съгласи,че обикновената жена от дълбоката турска провинция ще разбере и одобри постъпките на Сейран и на Ферит.
Дали схващам-да,схващам.
Но,това не пречи да продължавам да твърдя,че всичко,което се случва можеше да бъде избегнато,ако се случва в реалността
Разбрала съм,че най-важното в живота е ако двама души се намерят.И те не трябва,подбутвани от инат,гордост,или егоизъм да си причиняват това,което наблюдаваме в момента
Никъде не съм писала, че ти мислиш по този начин. Много добре разбрах, че показваш чужда гледна точка и аз изразих несъгласието си с нея.   Обикновено ти отговарям в твоя дух, а много често ти го и спестявам, така че ако виждаш някаква вербална агресия, може би е отражение на твоята. Мен още ме напушва смях като се сетя как, пишейки тук за първи път, ме прати да ви чета старите теми и да разбера кой кой е. И щях да помисля, че е някакво лично отношение, ако малко след това не посрещна по същия начин и друго момиче, осмелило се да пише.
По отношение на репликирането... само за твоите постове ли важи ембаргото или по принцип? Ако е за твоите, можеш да си напълно спокойна, ще те заобикалям отдалеч. По принцип... не мога да обещая, но ще опитам. Мисля, че ще е най- добре да спра да пиша, и повярвай, правя опити, но засега неуспешни.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:03 от Fi79

# 124
В едната серия 31  гледахме Ферит, който реши да се ожени за Пелин, а в другата Сейран, който се сгоди за Акън.

Предстои новото зареждане на
32 + 62 + 17 еп

Има материал до НГ

Последната сцена ме подсети , как Ферит тръгна да се жени за Суна и срещна Сейран Сега е пак  Тръгна за диярия , срещна пак Сейран  Grinning

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:06 от KrasiAnna

# 125
Мистери , благодаря за новата тема !

Аз съм зодия Сейран /Лъв/ и сигурно  затова ми е толкова на сърце.

За мен и Сейран и Ферит са се примирили с положението. Всеки се старае да не остане сам.  И двамата са се впили , като в спасителни пояси в новите си половинки и си трайкат. Сейро - чувства се длъжна , благодарна и някак си виновна пред Синан , заради чувствата си към Ферит. Феро - толкова зависим от каката , че няма накъде повече. И в двамата няма хъс за промяна. Така си ги устройва.

И пак ще го напиша - най-важна е причината за раздялата. Едва ли е само това , че Сейран не искала да го вижда.  Сигурно ще ни я покажат , когато и както си решат. Видяхме снощи ,прословутото запознанстно с Дияр. Направо си беше толкова "знаково" , че нямам думи - поредната Феритова свалка.
За някои сцени  нямам думи , беден ми е речникът - срещата на Хазал и Феро , кокошките на Кязъм , надничането в стаята на младоженците , Есме и Кязъм в едно легло /веднага се сещам за Зерин/  - простотия до простотия !

Време е Сейро и Феро да излязат от тази летаргия , иначе не само годеж и сватби , ами и някое бебе може да посрещнем. А и защо не ?!  Ако и двамата ги устройва , коя съм аз че да роптая.

Това не са моите ГГ  от първите два сезона. И в двамата го няма оня живец и плам , с които се караха, обиждаха, раздялаха , събираха  и обичаха.

# 126
Не мисля, че е правилно да нападат Емруллах, защото наистина Ферит и Сейран трябва да се откъснат от детството си, да осъзнаят, че вече не са деца, а възрастни. Искал е да обясни мотива, но не са го разбрали. Ще ви постна обяснение за мотива след малко.
Защо да е проблем със сценария, Сейран си го била избрала. Не е проблем в сценария, а проблем в поведението на героите, че колкото и да си избират партньорите винаги ще се повтаря едно и също, (заради грешно създадените им емоции в детството) докато не го осъзнаят.

# 127
Няма до го осъзнаят ей така от правене на грешки или от Космоса Трябва им терапия За момента такава няма За това се предполага , че процесът  след комата(ако има)  ще е много труден , мъчителен и драматичен  за СейФер

# 128
Fi79,припомням

"Това, което разбирам е, че се поставяш на мястото на турска домакиня и не само разбираш сценария, но го и одобравяш. Също така разбираш действията на героите (в частност на Синан), приемаш за заслужени боя и насилието над Сейран, разбира се, пишейки от гледната точка на турската домакиня. Какво точно извъртам???"

Не знам с какво съм предизвикала агресивно отношение,освен с постовете си в защита на Ферит тогава,когато съм сметнала,че не заслужава чак толкова много нападки
Ти го правиш същото за Сейран
А за това,че съм ти казала да се върнеш и да прочетеш предните теми,мисля,че съм била права,защото на никой не беше приятно след две години да се дъвче и предъвква сериал,който всички сме гледали,коментирали и спорили
Сега вече това го няма и Слава Богу

# 129
  • София
Емрулах за втори път изпада в режим да се опитва да обясни какво е искал да каже авторът. Това никога не ми е харесвало. Ако повечето хора не разбират и трябва да им се обяснява, значи проблемът е в начина на пресъздаване на историят. Изобщо нямам намерение да се мъча да си мисля вече какво ще покажат. Каквото и да е, ще е по-гадно от това, което съм предполагала.
При положение, че рейтингът им е потресаващо нисък точно в категория АБ, значи определено и интелигенцията в Турция не може да разбере за какво иде реч и сменя канала.

# 130
Да , единственото , което се променя толкова красиво  от 2022г  са Афра и Мерт  За 2 год толкова се разхубавиха Като магия са тези деца Heart

Скрит текст:
Тук нагледно се вижда , че Сейран се разстройва като вижда хубавците
https://x.com/H778H778/status/1842582263063785790

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:42 от KrasiAnna

# 131
  • Яко в Матрицата...
Не мисля, че е правилно да нападат Емруллах, защото наистина Ферит и Сейран трябва да се откъснат от детството си, да осъзнаят, че вече не са деца, а възрастни. Искал е да обясни мотива, но не са го разбрали. Ще ви постна обяснение за мотива след малко.
Защо да е проблем със сценария, Сейран си го била избрала. Не е проблем в сценария, а проблем в поведението на героите, че колкото и да си избират партньорите винаги ще се повтаря едно и също, (заради грешно създадените им емоции в детството) докато не го осъзнаят.

Хайде да оставим дъвката с този мотив, че вече се изприщвам, като го прочета. Постът на Емруллах, или на който там го е написал, не се връзва с показаното в последните 10-12 серии на миналия сезон. Имали били токсична връзка? Кога я имаха? Когато Ферит каза, че е осъзнал грешките си и повече няма да ги прави ли? Когато Ферит полудя, че отвлякоха Сейран или когато ѝ правеше превръзка? Или когато Сейран отиде при специалист, за да се подготви да му каже, че е болна? Значи всичките "хубави неща", които им се случиха през тези два сезона , не са резултат на добрите им и милостиви сърца, а на това, че са лоши хора... Сега трябвало да станат добри и правилни, че да им се получи връзката. Какво беше казала бременната костенурка в първи сезон - почвата е хлъзгава, пътят е дълъг... Или нещо от сорта.

КрасиАнна, наистина много се разхубавиха, особено Мердо. Афра винаги си е била красавица, но сега е и много женствена Heart Eyes Не е онова момиченце от началото на първи сезон.

Мистери, точно Hands Plus1

# 132
Fi79,припомням

"Това, което разбирам е, че се поставяш на мястото на турска домакиня и не само разбираш сценария, но го и одобравяш. Също така разбираш действията на героите (в частност на Синан), приемаш за заслужени боя и насилието над Сейран, разбира се, пишейки от гледната точка на турската домакиня. Какво точно извъртам???"

Не знам с какво съм предизвикала агресивно отношение,освен с постовете си в защита на Ферит тогава,когато съм сметнала,че не заслужава чак толкова много нападки
Ти го правиш същото за Сейран
А за това,че съм ти казала да се върнеш и да прочетеш предните теми,мисля,че съм била права,защото на никой не беше приятно след две години да се дъвче и предъвква сериал,който всички сме гледали,коментирали и спорили
Сега вече това го няма и Слава Богу
"Значи,поставяйки се на мястото на турската домакиня,разбирам сценария
Даже го одобрявам/турската домакиня/.Казвам си,как така ще е омъжена и то тя сама го е поискала и няма да допусне мъжа си в леглото?!?!
Това никоя нормална турска домакиня няма да го разбере.И ще каже /ако Синан недай Боже удари,или пък още по-лошо-получи насила това,което му се полага като съпруг/,ще каже,че тя си го заслужава"

Да ти припомня и аз. Пишеш ли от името на турска домакиня, пишеш. Ти/тя разбирате сценария, дори го одобрявате. Ти/тя смятате за заслужен боя и насилието над Сейран, все пак той и е съпруг. Изразих несъгласието си към тази гледна точка. Странно защо ти се припозна и реши, че го отправям към теб.
Оф, днес нито за миг не съм била агресивна към теб. А ако някога съм била, то е било в отговор на същото.
Ти ме прати да чета стари теми със самочувствие и арогантност, все едно съм пропуснала да прочета велик литературен шедьовър. Далеч не е било добронамерено и в интерес на всички, но както и да е. Повече не ми се влиза в обяснителен режим. Стоя далече от теб, ти стоиш далече от мен и всчики ще плеснем с ръце и ще се прегърнем. Wink  
И моля, не се опитвай да ме провокираш, както направи в един от постовете си (за прежалването на Сейран), защото тогава се чувствам задължена да ти отговоря.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 18:53 от Fi79

# 133
Тук, в групата, някой каза, че Ферит е предложил на Дияр, за да се успокои ситуацията. Но той предварително бе купил пръстена и отиде точно с това намерение (въпреки, че знаеше за неконсумирания брак, чувствата на Сейран към него, познава Синан кой е, желанието му да има дете от Сейран, знае, че още има чувства към Сейран и не я е забравил). Дали, според погледа към Сейран, това му желание вече се промени и той не желае сватба с Дияр. Има много причини да не се сгодява и жени за Дияр и само една (страх от изоставяне) да го направи. Решението за мен е необяснимо и нелогично (в този сериал няма нищо логично, но все пак...).
Сега обаче видяхме, че когато Ферит се запознава с Дияр е в отлично здраве. Как така се е алкохолизирал и т.н., че е достигнал до лекарствата. И защо само Дияр се интересува от това дали ги пие и се старае това да става редовно, а не желае никой да знае, че го посещава?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 19:02 от ani.zaiche

# 134
Да , единственото , което се променя толкова красиво  от 2022г  са Афра и Мерт  За 2 год толкова се разхубавиха Като магия са тези деца Heart

Скрит текст:
Тук нагледно се вижда , че Сейран се разстройва като вижда хубавците
https://x.com/H778H778/status/1842582263063785790

Вълшебни са Heart Eyes В тази серия и двамата бяха много красиви Heart

И този невероятен пърформанс от Афито Broken Heart

https://x.com/hourlyxafra/status/1842498503844442573

Общи условия

Активация на акаунт