Здравейте, Търся си рамка за очила, която да е без обкантването около очите. Разгледах ги, но ми се виждат някак несигурни. Бих помолила за отзиви и напътствия преди да се реша да си взема. Благодаря предварително
Моя опит е, че с обкантване са по-стабилни очилата и по-малко се кривят. Ако се спреш на такива без рамка гледай поне дръжките да са стабилни леко дебелички. И ако може с двойно захващане към стъклата. От два чифта, които имах преди време, едните се счупиха около винта на стъклото, а другите се разкривиха. Нося постоянно очила от много години и за мен най-добре се държат очилата с метални рамки, като гледам да има достатъчно на височина и на долу, така че рамката да не ми пресича и ограничава погледа. Това гледам аз. Но не го налагам, само споделям, че това ми е опита от десетки рамки.
Здравейте, Търся си рамка за очила, която да е без обкантването около очите. Разгледах ги, но ми се виждат някак несигурни. Бих помолила за отзиви и напътствия преди да се реша да си взема. Благодаря предварително
Незнам колко са стабилни. На мене не ми понасят. Носих 3 дена и ги хвърлих.
Аз имах очила без рамки за четене, не ги носех постоянно. След време си направих прогресивни с половин рамка, само отгоре, понеже някъде прочетох, че с очилата без рамки хората изглеждали по-възрастни. Избирам рамките според формата на веждите. Последните ми очила обаче са прогресивни с цели рамки и май не съм толкова доволна, пак ще се връщам на половин рамки. Някой знае ли каква е оптималната дълбочина на прогресивните стъкла? Моите стъкла са 39 мм, но малки ми се струват, май трябваше рамка с по-големи стъкла да взема.
Аз имах очила без рамки за четене, не ги носех постоянно. След време си направих прогресивни с половин рамка, само отгоре, понеже някъде прочетох, че с очилата без рамки хората изглеждали по-възрастни. Избирам рамките според формата на веждите. Последните ми очила обаче са прогресивни с цели рамки и май не съм толкова доволна, пак ще се връщам на половин рамки. Някой знае ли каква е оптималната дълбочина на прогресивните стъкла? Моите стъкла са 39 мм, но малки ми се струват, май трябваше рамка с по-големи стъкла да взема.
Последните ми прогресивни са с големи стъкла. Да ти кажа, не виждам особена разлика с по-тесните рамки. Полетата на виждане (разните предложения за тях) са с малки разлики и не зависят от големината на стъклата. И аз мислех, че големи стъкла е = на обширно зрение, ама не е така. Единствено рамката (с половин рамка съм) не ми ограничава погледа. Но широк поглед не означава, че виждаш по същия начин.
И аз това знам за прогресивните стъкла, обаче си избрах лъскава рамка и ми прави отблясъци с малките стъкла, което ме дразни. С половин рамка беше по-добре. Очилата без рамки са много леки, не се усещат, има и титанови. Ето едни такива, които ми харесват, но не намерих подобни да премеря.
Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:18 от @NoName
Не са евтини, да. Мойте прогресивните са с много екстри и ползвах оферти за намаление и пак ми излязоха към 400€ всичко. Сега си правя само за четене, че с прогресивните ми е трудно да чета, трябва да ги повдигна нагоре за да видя добре, но не е удобно така. Обаче за навън са ми удобни и ще карам с тях, а за четене - за в къщи.
И аз си направих очила с много скъпи стъкла с покрития миналата година, и след една година и аз почнах да ги повдигам като чета. Сега ми увеличиха диоптъра и правих нови.
От няколко години нося такива очила. С астигматизъм съм. Много сеалеки и удобни, но са много крехки и с тях трябва да се внимава. Реших проблема с крехкия глазант, като си взех очила с нормални рамки за вкъщи, планина и тн. Силно препоръчвам на такъв тип очила да се сложат тривекс стъкла, които са най-здрави. Толкова са здрави, че веднъж, преди да съм свикнала с лекия глазант, рязко си изметнах главата назад, очилата паднаха зад мен на плочките и останаха здрави. Отделно, че за толкова години носене, няма никакви драскотини (при органичните стъкла винаги се появяваха драскотини, независимо колко ги пазех).