Ужасно силен сърбеж по тялото след бръснене

• 499
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте!Включвам се със следният въпрос:Някой някога страдал ли е от ужасно силен,влудяващ сърбеж след бръснене?Вечер е ужасно!Не мога да спя по цели нощи..Правя всичко,което е нужно да се направи преди процедурата-Ексфолирам добре с предназначена за това ръкавица и съответно скраб/пилинг за тяло,след това с пяна за чувствителна кожа,самобръсначката ми е винаги нова.След това мажа с лосион за чувствителна/суха кожа.Не ставааа!Смених какви ли не кремове,лосиони и просто не се получава…Днес си закупих фотоепилатора на Филипс Лумеа и дано в него видя някакво спасение,но въпроса е че трябва да продължа със самобръсначката известно време,защото както някои от вас знаят,трябва да се епилираш преди процедурата с фотоепилатора.Това продължава вече 2 години,та може и повече…Моля ви,ако някой от вас е бил в същата ситуация и се е справил,да ми каже КАК?Не се търпи!!

# 1
Спрете да се епилирате щом е толкова ужасно. Алергична сте към нещо.

# 2
С фотоепилатора ще си решиш проблема. Има тема за фотоепилаторите, чети там.

# 3
Явно е някаква алергия. Изчакайте да отмине и спрете да се бръснете.

# 4
T.e. ексфолиирате преди бръснене?

Ами то направо си сваляте кожата - самобръсначката ексфолиира, а допълнително преди това, нищо чудно, че кожата е раздразнена. Ползвайте най-обикновени самобръсначки, с по-малко ножчета. След години мъки, обриви и чувствителна кожа, фотоепилацията ме спаси. Ако трябва да се бръсна - само обикновен сапун/душ-гел (задължително си ползвам хидратиращи, за чувствителна кожа или направо бебешки) и най-проста самобръсначка с две ножчета. Другите направо ми свалят кожата и три дни стоя зачервена.

# 5
И аз мисля, че не бива да ексфолирате преди бръснене. Кожата се наранява.
Аз рядко се бръсна на подбедриците но съм открила сухото масло на нукс, което после много успокоява.

# 6
Аз не се ексфолирам предварително, но също от край време си имам този проблем и не мисля че е от това. Достигнала съм до свой си извод, че е от типа на кожата или алергична реакция към ножчетата. В началото имах проблем само с краката, но последните години започнах да имам този проблем и с мишниците. Решението ми е, че смених самобръсначката с епилатор, обикновен. В началото е малко по-болезнено, но после се свиква и става бързо и дълготрайно като резултат, а косъмчетата стават все  по фини. Кола маската също е добър вариант. Домашните фотоепилатори ми изглеждат примамливи, но четейки интструкциите и това кой може да ги използва и кой не, се оказах в графата на тези, за които не са подходящи и не мога да дам мнение как действат на такъв тип кожа.

Общи условия

Активация на акаунт