Егоистично ли е да искам да съм сама като родител

• 6 009
  • 174
  •   1
Отговори
# 165
Предполагам, че имат предвид мъж и жена, които не са се развели и живеят заедно  в достатъчно съгласие.

Това е все едно да те питат много ли искаш да имаш, или малко. Естествено, че искаш да имаш много (майка, баща, близки, пари,  възможности, късмет), но и с по-малко можеш да станеш  успешен човек да живееш щастливо. Хората сме така устроени,  че се вторачваме в това което нямаме и не ценим това, което имаме. Дете на родители от сполучлив брак често пък се  травмира от някаква друга липса... то няма угодия.

# 166
  • София
Какво значение има какво мислим ние?
Да си самотна майка е много, много трудно. Не препоръчвам на никой да го прави доброволно.
А, викаш по-лесно е с някой ненормален бивш, който да те побърква, да побърква и децата ти?

# 167
И къде казах това?

# 168
  • София
В двете изречения:
"Да си самотна майка е много, много трудно. Не препоръчвам на никой да го прави доброволно."

# 169
Мда, да не ражда от донор. А не ражда от насилници.
Така по ясно ли е?

# 170
  • София
Да имаш ужасен бивш е лош късмет, той някога е бил прекрасен настоящ. Да си самотна майка по избор е друг филм. Първо, децата имат нужда от повече от един родител и за отглеждане, възпитание, за да са като другите и тн. Второ, никой не може да отгледа дете сам, ама наистина сам. И финансово, и логистично. То има две-три години, в които може и до тоалетна да не можеш да отидеш, не броим ако се разболееш, дори от банален вирус това бебе, дете е само. Финансово, ако не можеш да ходиш на работа кой поема финансите, или ако ходиш кой поема бебето и колко ще струва това? И прочее, и прочее.
Ако обмислиш всичко това и имаш решение, давай смело. С годините виждам, че е по-добре всеки да има дете, познатите ми жени след 40 и без деца доста изкукаха. Не казвам, че това е единствената причина, но все пак си има връзка.

# 171
  • София
Мда, да не ражда от донор. А не ражда от насилници.
Така по ясно ли е?

В огромен процент от случаите много прояви се появяват след появата на децата.
Ама наративът на перфектните домакини не подлежи на коментар, нали?

# 172
Коментирай каквото искаш. Аз казвам, че не е ок да се ражда само защото по дифолт някой ще те дразни.
Аз съм раждала, защото не съм си представяла, че ще гледам сама дете, а защото съм го обичала този човек. Моя не е ненормалник. Само кофти бивш.

# 173
Не, не е. Щом имаш желанието, волята и средствата да отгледаш сама дете и да му дадеш време и любов.
Не слушай други, сега почти всяко 2 дете живее в две семейства В най-добрия случай.
Да създадеш и да се грижиш за нов живот, никога не е гоистично.
Успех!

# 174
  • София
По принцип изобщо не мисля, че е егоистично, но аргументите ви Vesela_8909 ме втрещиха. Родителството до което ще доведе инвитрото не е за запълване на празнота и обосновано със "защото съм сама" е меко казано незряло. Идеята на детето не е за да ни е дружка в живота, а още по-малко да ни е кукла, която не можем да "делим". Не самото решение, а обосновката му с тези термини е егоистична. Финансовата стабилност е преимущество, но не от първостепенно значение за емоционалното израстване на детето. Повярвайте ми, има моменти, в които всичките финансови ресурси на света не биха помогнали за да вземете правилното решение, да предпазите детето или да го възпитате както ви се иска. Едноличното поемане на такава осъзната отговорност изисква изключителна стабилност и търпение. Ако прага на търпение към мъжете ви е толкова нисък, едва ли прага на търпение по принцип е много висок. Свободната душа е прекрасно нещо, но родителството автоматично и драстично подрязва крилцата на личната свобода. Ами ако детето  в един момент подразни, чао ли ще му се каже? Не твърдя, че ще сте лоша майка, но съм напълно убедена че тръгвате с грешните доводи да ставате такава.

Общи условия

Активация на акаунт