на кръстопът

• 6 941
  • 156
  •   1
Отговори
# 75
Според мен статута на жената - обвързана, неомъжвана никога или разведена не е признак за това дали й липсват ласки и дали е по-леснo сваляема. Друго е водещото.

Много субективно е отново казвам не е до статус. Примери много - една жена на 30 (необвързана), която няма особен социален живот, няма цели и не се интересува от много неща, не обръща внимание на външния си вид, с какво точно може да е по-добра от такава на 40, коренната й противоположност била тя и с дете. Дори и да даде 100% от времето си и ангажирана 100% с теб, не мисля че детето натежава и ангажиментите. Това е моето мнение, не искам да го налагам само споделям.

Не казвам, че неомъжените са по-лошия избор напротив не споря, но от човек до човек има разлика и не статуса е водещ в това дали един човек е твоя и искаш да имаш връзка с него.

Разбира се, че по-млада, с десетина години прозорец за репродукция, и без деца, има повече опции в общия случай. Аз, като съм била млада и без деца, изобщо не съм се задълбочавала да опознавам някакви разведени мъже с деца, при положение, че не възнамерявам да се обвързвам с такива. Хората по принцип не могат да огреят равномерно на всички фронтове, хем кариера, хем разнообразни интереси, социален живот, хобита, че и деца. Все нещо е с приоритет за сметка на други неща. Естествено, че с дете не си толкова свободна, колкото 30-годишна с деца. То оставаше да кажеш, че и задължително младите жени без деца са по-лошият избор от 40-годишни разведени с деца. Точно редки изключения са 40-годишните с деца, които са по-желани за семейство от 30-годишни без деца, но в твоя случай, като гледам, не става дума за изключение. Не са се наредили обожателите на опашка, да си свикнала и да се налага да избираш. Едва един се е появил от месец, при положение, че си свободна от години, щом си толкова безкритична към него и толкова прибързано го разглеждаш като опция.

# 76
Примери много - една жена на 30 (необвързана), която няма особен социален живот, няма цели и не се интересува от много неща, не обръща внимание на външния си вид, с какво точно може да е по-добра от такава на 40, коренната й противоположност била тя и с дете.
То оставаше да кажеш, че и задължително младите жени без деца са по-лошият избор от 40-годишни разведени с деца. Точно редки изключения са 40-годишните с деца, които са по-желани за семейство от 30-годишни без деца,

Всъщност точно това казва.

# 77
Защо е важно дали теоретично една жена на 40 (с дете) може да бъде по-харесвана от друга на 30 (без дете)? Теорията си е теория, тук има съвсем истински случай на жена на 40 с дете, която прави избор.
Даже и в теоретичната част, има привлекателни жени и смотли, да ме прощавате за определението.

А по темата. Разбира се, че понякога привличането възниква по-късно. Химия, добре, но след като започва с химия, пък после не могат да се гледат, значи и обратното може да се случи: няма химия, пък после се появява. Не винаги любовта е от пръв поглед.
Аз съм такъв случай, обикнах мъжа ми по-късно, трябваха му няколко месеца, за да ме омае.

Затова виждам перспектива в едни отношения, които могат да се развият и "загреят", както и други да изстинат. Нищо необикновено и свръхестествено.

# 78
Да де, явно си го мисли нещо подобно, но все пак казва "не казвам, че неомъжените жени са по-лошият избор...".

# 79
Не знам защо темата се измества никой не ме избира и сравнява с 30г. неомъжена, аз в случая искам да избера между двама мъже.

Аз питам съвсем различно нещо и благодаря на тези, които отговарят по темата.

Не съм по-добра от 30г. неомъжена, спокойно, трета или десета категория съм, никакви мъже не ме искат и за първия срещнат се хващам без да подбирам (защото съм 40г с дете), ама нямам тръпка и искам да знам дали може да се появи.

# 80
Защо се чудиш за втория след като нямаш тръпка към него?
Богат е? Може да ти предостави високо социално положение? Да се съберете там и да си изживеете старините? Може би нещо друго?

# 81
  • В полите на Пирин планина
Защото вероятно не иска да остане сама...

# 82
Защото е свестен и отговорен мъж, амбициозен, развиващ се. Аз го харесвам до някаква степен, приятни са раговорите, има какво да си кажем. Просто ги няма онези пеперуди.

# 83
Нека не се правим, че не сме чували за двойки, където страстта се е появила впоследствие, открили са след години платонично приятелство, постепенно са изгрели чувства и тн. Дори в темата писа жена, която една година се е "дърпала" на сегашния си партньор.

Та сигурно е възможно да се появи тръпка впоследствие към втория мъж, защо не? Само че трябва да се опита.

# 84
Защото е свестен и отговорен мъж, амбициозен, развиващ се. Аз го харесвам до някаква степен, приятни са раговорите, има какво да си кажем. Просто ги няма онези пеперуди.

Сега тепърва ли се развива, на твоите години и отгоре?

Дай си малко време да го опознаеш, преди да мислиш за бяла спретната къщурка с две липи отпред, с него и дъщеря ти вътре, че много отчаяно и неразумно прибързано изглежда. Сякаш наистина друг няма да се появи, освен първия, при който си на повикване, и този.

# 85
Защото е свестен и отговорен мъж, амбициозен, развиващ се.

Ще потворя съвета си от предишните страници да проучиш причините за развода му, но не от него, а от неутрален източник. Никоя нормална жена не се развежда с такъв мъж, какъвто го описваш. Да не се окаже, че компютрите са компоти, и вместо в романтичен филм, да се вкараш в някой трилър.

# 86

Ми срещайте се, говоре си, опознавайте си. Защо мислиш, че той би искал да живее с теб веднага? Може пък да не се харесате. Даже не разбирам каква е дилемата.... да не би да се страхуваш да правите секс. Той май няма намерения да те изнасилва, ако не искаш.

# 87
Знам причината за развода от друг източник. Тепърва ми предстои да разбера и други неща вероятно.

Аз не съм тръгнала да се омъжвам за него, нито да заживявам с него, а по-скоро се чудя дали да дам шанс да го опозная или е безпредметно без тръпка.

До този момент с всеки, с който съм имала връзка първо съм имала сексуално привличане, а тук то липсва на този етап.

# 88
Абе жена, какво толкова го умуваш. Дай му шанс, най-много да не ви се получат нещата. Като не се получат, кой ще мре - ти или той? Никой. Плюс това и не бързаш за никъде, не ти цъка биологичния часовник, освен ако не искаш второ дете. Звучи ми като да си в супер период от живота си - дето нещата вече хем вече ги знаеш, хем още ги можеш. И дете имаш отгледано.

Ако стане, стане. Ако не, както казваше една певица от оперетата (и простете за цинизма), то не е сапун да се изтърка. Никой не те кара да го прибираш у вас и да се жените вдругиден.

# 89
yana_marinova, просто му дайте шанс. Излизайте заедно, говорете. Сексуалното привличане може да дойде след емоционалното, няколко жени дотук потвърдиха, включително и аз сега. Тръпката от пръв поглед не е единственият знак, че обикваш някого.

Още повече, че ще разберете по-подробно при него как стоят нещата. Това, разбира се, ако имате желанието и търпението да го направите. В противен случай, си продължете с първия, той поне ясно е уточнил намеренията си и няма място за чудене.

Общи условия

Активация на акаунт