Много субективно е отново казвам не е до статус. Примери много - една жена на 30 (необвързана), която няма особен социален живот, няма цели и не се интересува от много неща, не обръща внимание на външния си вид, с какво точно може да е по-добра от такава на 40, коренната й противоположност била тя и с дете. Дори и да даде 100% от времето си и ангажирана 100% с теб, не мисля че детето натежава и ангажиментите. Това е моето мнение, не искам да го налагам само споделям.
Не казвам, че неомъжените са по-лошия избор напротив не споря, но от човек до човек има разлика и не статуса е водещ в това дали един човек е твоя и искаш да имаш връзка с него.
Разбира се, че по-млада, с десетина години прозорец за репродукция, и без деца, има повече опции в общия случай. Аз, като съм била млада и без деца, изобщо не съм се задълбочавала да опознавам някакви разведени мъже с деца, при положение, че не възнамерявам да се обвързвам с такива. Хората по принцип не могат да огреят равномерно на всички фронтове, хем кариера, хем разнообразни интереси, социален живот, хобита, че и деца. Все нещо е с приоритет за сметка на други неща. Естествено, че с дете не си толкова свободна, колкото 30-годишна с деца. То оставаше да кажеш, че и задължително младите жени без деца са по-лошият избор от 40-годишни разведени с деца. Точно редки изключения са 40-годишните с деца, които са по-желани за семейство от 30-годишни без деца, но в твоя случай, като гледам, не става дума за изключение. Не са се наредили обожателите на опашка, да си свикнала и да се налага да избираш. Едва един се е появил от месец, при положение, че си свободна от години, щом си толкова безкритична към него и толкова прибързано го разглеждаш като опция.