Заместване на следобедното хранене по схемата на HIPP

• 801
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Захранвам моето бебе от 4+ по схемата на HIPP. Там на 20ти ден се започва заместване на следобедното хранене с каша, но ми се струва, че е рано. Вие кога започнахте заместването на следобедното хранене?

# 1
Индивидуално е, спрямо детенцето. Моята е на почти 8 месеца, от 2 месеца я захранвам точно по схемата на Хип, но повече от 5-6 лъжички не иска, било то зеленчуково пюре, плодово, месо или каша. Съответно това количество не й стига, дохранвам с АМ и все още нямаме заместено хранене.
Детенцето на моя приятелка например един месец от началото на захранването вече има 2 заместени хранения. Та при всеки е различно.
Схемата на Хип е ориентировъчна, ако Ви се струва рано може да не давате цяла порция каша, а например половин, и останалото АМ/кърма.

# 2
  • София
Когато въвведох основните зелечуци започнах с каши следобяд, може би около месец от началото на захранването, но си е до ритъма на детето.

# 3
Здравейте! Захранвам моето бебе от 4+ по схемата на HIPP. Там на 20ти ден се започва заместване на следобедното хранене с каша, но ми се струва, че е рано. Вие кога започнахте заместването на следобедното хранене?

Притеснява ви, че е рано за кашата, а сте започнали захранването на 4+?

# 4
Месец след започването на захранването вкарах каша. 20 дни ми се видя рано. И аз почнах със схемата на Хип, но точно към 20-я ден я зарязах и си карах, както го чувствах.

Заместено хранене е добре да има поне като вкарате жълтък и месо.

Общи условия

Активация на акаунт