НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 573
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мене друго ме подразни. Скиорче написа мнението си, после още един-двама души и веднага ни се размаха пръст, видите ли така не било редно да се пише и говори, и да се засрамим в ъгъла. 🤨

# 511
  • София
Като нямаме автоцензура Wink, някой ни размахва пръст ...
За съжаление е доста притеснително това обяснение за нещо като лекция по военно обучение. Пък за хобито - да не говорим Wink

# 512
  • София
Някакви неща се случват тихомълком в училищата, без никой да ни е предупредил или информирал за такива часове, а през това време хвърлят прах в очите с “Религията и добродетелите”. И ако на децата в нашия клас им е било смешно и са се чудели от къде се взел този “шут”, то в други класове или училища, тийнейждърите ще приемат тези безумни съвети присърце, ще си купят бомбички, ще намерят начин и да “стрелят в гората”, да “търсят стари мини” едикъде си и после ще се чудим от къде ни е дошло до главата.Sad . По-лошото е, че се прокрадва и пропаганда в това военно обучение. Ей така пак междудругото.:😕

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 15:31 от Skiorche

# 513
  • София
Не помня дали съм споделяла, но и при набора, бяха изправили един от участниците в обучението по време на раздаването на акъл. Поне в училището му със сигурност споделих възмущението си. Служебно съм имала контакти с тези представители и не бях очарована.
Подкрепям мнението, че представителите на властта в къщи могат да се държат и обличат както си искат, но в обществото следва да се спазват правила, морал, етикет.

Скиорче, разбирам и споделям/х притесненията ти за Медицината. И ние бяхме против, но пък при неговите интереси, не виждам какво друго при отсъствие афинитет към Математиката.
И аз като Санака не към чувала за преписване, толерирането е друга работа.
Младежът мърмори срещу някои "безсмислени" предмети и не приема разумни доводи, че това което учат по тях има смисъл. 
За скандалите около СУ съм чела, но не ми беше попадало споделеното от Санака. Даже навремето по тази причина МУ-Плевен/Варна/Пловдив ми се струваха по-правилен избор.
На приятелче, на което предстои кандидатстване, родителите също са се насочили с приоритет към СУ
Скрит текст:
Не са лекари, но да работата им е свързана с Медицината, а единият родител е и НПМГ възпитаник, както и детето
 При нашия випуск за съучениците на набора СУ беше резервен вариант.
В крайна сметка младежът не знае някой съученик, който учи в МУ извън София, като него също едва го накарахме да кандидатства и в Плевен.
Приятелско дете е в Плевен и му харесва там, дори отказа да се възползва от възможността да се прехвърли в София, въпреки че с удоволствие кара стажове в Пирогов

Скиорче, Bora , ще пиша на ЛС за контакти, само да ги открия.

# 514
  • София
Много благодаря Desem, че ще предоставяш инфо, май сега е моментът за организиране на, поне за тези нелеки специалности, като усложнеието е, че май подготовката ще е двойна - и за тук, и за чужбина, накрая не знам какво ще излезе.
Наборът започна стажа, предвиден в този квартил, но не споделя подробности, доколкото разбрах правят проект за бг фирма, която се е включила за стажовете в холандския университет Rolling Eyes. Не знам това, добре ли е, не е ли, но поне плюсът е, че за част от времето май може да си дойде тук. Тегли българското, коренът зове Smiley 
Момичета, отдавна не сме си правили среща, може би към юни да си спретнем нещо?

# 515
  • София
Аз в момента организирам наборна среща в темата на малкия. Още тече гласуване за датите, като последната ни дата е 13.06. Ако искате нещо след 15.06. да мислим.

Bora, за коя чужбина мислите?

# 516
  • София
Чак Ви завидях на ентусиазма за срещи, ех 8 клас, ех...Ами след 15.06. ми е съвсем ОК, седмицата 16-20.06., много съм за, в някоя лятна градина, ама да не се претовариш организационно, макар че си те бива.
Мисли за Германия/Австрия, не знам откъде тая муха, само я разубеждаваме, колко е трудно. А и езикът и е още някъде В2, демек съвсем далече е от целта, така че е доста вероятно да се откаже Laughing. С набора беше лесно, бетон от 4-5 клас. Е, не че и той не премина през фази тук там как няма да учи повече след гимназия, а че ще работи, че иска в Америка и подобни Laughing.

# 517
  • София
То и тук не е лесно. Паралелна подготовка обаче не знам как ще й се получи. За Италия примерно по може, защото там изпитът е чак септември /втората половина/ и има цяло лято да се готви целенасочено, след приключване на кандидатстудентската кампания тук. Има и онлайн курсове.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 14:24 от sanaka

# 518
За след 15 юни и на мен ми е Ок (само не мога понеделник и сряда).

# 519
  • София
Не е лесно, разбира се, просто чисто емоционално и битово, при тази трудна специалност, все пак тук си сред подкрепата на близките. Помня по време на сесии се прибирах у дома, не можех да си представя да уча в стаята в общежитието, общо трима човека бяхме. В родната къща си стоях нон стоп в стаята и учех на спокойствие и уют, а родителите ме обгрижваха и буквално беше мама носи, тате меси Laughing Не че сега студентите са така, много по самостоятелни са и слава Богу, но друго си е да знаеш, че си си у дома, тук и стените помагат. Но пък наборите ни опровергават и са ни надскочили, нали!
Милано сега тъкмо го видяхме като град, на нас с щерката ни хареса, но ми се струва също трудна опция за прием, после се минава и на италиански обучението и кому е нужно такова усилия, викам, като тук си имаме наше. Наборът нещо не го хареса като алтернатива, а се интересуваше от Политехниката там, не знам защо, по си му харесвало, където е сега Satisfied

# 520
  • София
Обучението е на английски до края, не преминава на италиански. Искат от втората година италиански на ниво Б1, заради комуникацията с пациентите. Но не е същото, като да учиш на италиански все пак. Ниво за комуникация не се постига трудно. От цяла Европа и света учат медицина в Италия и едва ли повечето са знаели италиански преди започване на университета.
Иначе и ние сме на мнение, че няма смисъл от ученето на медицина навън, но това си е въпрос на мнение все пак.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 16:13 от sanaka

# 521
  • тук-там
Бора, заповядай в темата за студенти в Германия и Австрия! Там ще се информираш и може и да се откажеш да я разубеждаваш. ТМС в Германия е централизиран - можеш да го държиш в който град решиш и успееш да се запишеш. Можеш да се явиш 2 пъти и има две възможности годишно. На практика може да се яви още в 11 клас и после 12-ти да и е свободен за всичко останало, което е приоритет тогава. Ако не и стигне  резултата, може да се яви в началото на 12 клас за 2-ри път. В Германия се състезава с немците, няма отделна квота. Т.е. за всички места, обявени в медицинските уни. В2 е много добро ниво към момента за езика. В 95% от мед. уни приемат със сертификат за С1. Още много неща има писани по темата в другата тема. Препоръчвам ти да се запознаеш!

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 15:46 от mtz

# 522
  • София
Големи празници Simple Smile Никой не пише
Направо си мислим за среща. И аз съм ОК със седмицата 16-22 юни

# 523
  • София
Ще пусна две-три дати към края на май, за да се преброим. Че сега е още рано.

# 524
  • София
Здравейте,
Дали може някой да ми препоръча школа за шофьорски курс за девойка, наборът нещо не си харесва инструктира,  таткото и той с претенции ама не знам какви Joy
Харесах сайта на Василеви, но нямам опит.
За Южните квартали ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт