Предстоящ избор за болница за раждане.

• 714
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте мами.
Бъдещ татко съм и с Половинката ни предстои да си изберем болница в която да роди след 3-4м.
Полъчихме лоши отзиви за Шейново относно това ,само ВИП стаите имат самостоятелна тоалетна.
А на другите етажи е обща за всички родили.
Което грам не ни удовлетворява поради хигиенни причини.
Втория ни избор е Първо АГ  Света София(Бившата Тина Киркова).
Но не откриваме никаква информация и ценоразпис,ако може да ни дадете малко повече инфо от маите който сте раждали там.
Третия ни избор е Пирогов.
Но за там също нямаме отзиви от познати.
А Току да знаем ,че е частна а ние нямаме финансовата възможност за частна болница.
Ще ви бъдем благодарни за информацията за двете болници Първо АГ и Пирогов.
Термин 05.02.2025г.
Благодарим ви предварително за отзовали те се.
Понеже сме силно притеснени.
П.с.Първо раждане и е и за сега бебчо се развива перфектно.

# 1
  • София
В този подорум има теми за всички болници, които ви интересуват – https://www.bg-mamma.com/?board=416 Обикновено в първи пост на всяка тема има събрана най-важната информация.

# 2
Не вярвам в Пирогов или в 1 АГ за имат по добри условия от Шейново. Раждала съм два пъти в Шейново. Била съм и във вип стая и в обща. Виповете споделят тоалетна 2-3 стаи на една се падат. На 4 етаж е една тоалетна за две стаи. Не е било мръсно или чак пък толкова потресаващо, че това да ми е критерия за избор на болница.
Щом не искате частна, имайте предвид, че условията във всички държавни болници са сходни. Никъде няма да имате индивидуален санитарен възел (поне така си мисля аз, оспорете ме ако не е така).

# 3
За държавните болници не всички са така.
Поне аз съм лежал в пирогов в лицево черепа хирургия и всяка стая си имаше отделна баня от тоалетна.
Дори на коремна хирургия също беше така.
Нас ни интересуват условията в родил ното.
Отново отбелязвам ,че това за нас е критерий поради хигиенни причини.
Който няма да уповестя публично.
Не е свързано инфекция или нещо от сорта да отбележа.
Благодаря за мне името ви полезно е 😊

# 4
Благодарим ви за и фото сега ще проверим 😊

# 5
В Шейново дори ВИП стаите нямат собствен санитарен възел. По спомени 1 баня+тоалетна се ползат от две ВИП стаи. Но това не е чак такъв проблем. Усовията се преживяват, не са и съвсем мизерни, а по-скоро прилични. Важното е да намерите добър специалист.

# 6
И в Шейново се плаща - за избор на екип, благодарности, вип стая и тн
В Шейново ВИП стаята е само с мивка. Има 2 тоалетни и 2 душа за 6 стаи . Винаги е имало свободна.
Би трябвало да мислите, къде ще е добре за бебето. С най-добра неонатология са Токуда, Шейново, Майчин дом и Надежда.
Отделно да си изберете лекар и някои няма да дойдат извънредно , ако не е планирано секцио.
Два пъти раждах в Шейново и 2 пъти не се наложиха антибиотици за мен или бебетста. Условията не са кой знае какво , но за 4-5 дни е ок.
В Надежда съм лежала - по-нова база. Там не стигат леглата за родилки и не знам винаги ли има ВИП /единична. Последно бях в стая с 4 жени и 1 баня.
В Шейново на 4-ти етаж има 2 ВИП стаи с 1 баня ! Когато бях обаче , прозорецът ме беше ок и поисках да ме преместят.
Според мен, ако е такъв проблем ви трябват уговорки и плащане, което може да се равнява после и на раждане в частна.

Условията в родилното - ми за секцио легло , стари плочки , лампа и тн … но лекарите си вършат работата . Нямах инфекция или проблем.
В Надежда е ново , съответно изглежда по-чисто - с нови маси , лампи и тн …
После в реанимация с 3 легла, катетър и тн
Родилно за ест. раждане не знам как е .

Май сте за частна болница - преценете хубаво пакети и др. Аз платих посл. , колкото в Токуда щеше да е

Помислете за правителствена. Там базата е много добра. Имам позната раждала там и е доволна . Аз лично избрах Шейново или Токуда, защото можеше да родя по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт