Виждане на картини в така нареченото алфа ниво

• 745
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, има нещо което ми се случва почти всяка вечер. Точно като си легна и затворя очи в полусънно състояние така нареченото алфа ниво започвам да виждам разни картини или хора които изобщо не познавам. Всичко това преминава за секунди. По някога виждам доста ясно. В много от случаите като се разбудя веднага след това не си спомням картината почти. Рядко се случва да видя и като ситуация преминава като все една част от филм. Не мога да си го обясня. Някой сблъскват ли се е с нещо подобно.

# 1
Здравейте.
Да, случвало ми се е на мен и аз доста се плашех от това. Първия път когато ми се появи картина беше преди 2 години и то беше за бъдещи събития и хора. По това време правех много, адски много медитации и визуализации и си задавах много въпроси за неща, които ме тревожеха тогава.
Така че, да знам какво е усещането.

# 2
Аз цял живот виждам тези “картини”, но не само преди да заспя, но и по време на масаж са изключително силни и пъстри.

# 3
Просто е нещо ново, ако успеете да го развиете, според мен ще е само от полза.

# 4
  • София
Здравейте,

И на мен последно време ми се случва и то все по-често: под душа, придремвайки, в “забило” състояние на работа.
@БореПерника Знаете ли нещо за такъв тип Практики, с които може да се развие това нещо?

# 5
Здравейте,

И на мен последно време ми се случва и то все по-често: под душа, придремвайки, в “забило” състояние на работа.
@БореПерника Знаете ли нещо за такъв тип Практики, с които може да се развие това нещо?

Здравейте,
бях в отпуска и не съм влизал във форума. На прима виста, "базовите техники" бих били йога и по специално тази за отключване на вътрешните чакри и енергийният поток, и медитация. Отделно, ако не ме лъже паметта бях чел някъде за някаква "техника" - лягаш, затваряш очи (хубаво е на абсолютно тъмно, защото очите/мозъка ни реагира на светлинни дразнения дори и при затворени очи) и се опитваш да насочиш очите все едно гледаш към челото си, т.н. нагоре. Това помогало да се активират алфа вълните, но не съм влизал надълбоко за тази техника.
Разбира се, когато човек е под нервно стресово напрежение, преумора и т.н. може мозъкът да превключи на странно поведение (поне на мен ми се е случвало, но това не е техника).
Искам само да вметна една забележка - понякога ние хората чуваме за някаква техника или нещо, и решаваме, че то ще работи и за нас, напъваме се, следваме указанията и не се получава. Според мен тези неща трябва да се правят по усещане и нагласа. Ако се напъваме най-вероятно няма да се получи нищо. Например, на мен ми се иска отново да слушам видеа за регресия, но усещам, че мозъка ми е като блокиран и най-вероятно няма да стане нищо.

Общи условия

Активация на акаунт