"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 697
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 915
Лийф Рапидс е първият град в Канада, забранил продажбата и използването на найлонови торбички. 865 долара е глобата за магазин, разпространяващ найлоновите торби.
е, така се прави  newsm10

Пластмасовите бутилки, които са разпилени по гори и паланки, да бъдат събрани и изгорени, ако не стават за претопяване. А цитатите са от активисти в тази тема...
Това е изключително опасно. Газовете отделящи се от горенето не тези изделия са изключително токсични. 

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 17:28 от Cygnus

# 916
Не само, че са токсични, а и вдигат дозата на СО2, който отделяме и която доза и без това е опасно голяма.
Мислили ли сте за локални акции по почистване на замърсени градинки, паркове или около блока?
Може да пуснем отделна тема за елхите, че тук идеята е друга...

# 917
...Мислили ли сте за локални акции по почистване на замърсени градинки, паркове или около блока?...
                  Мисля непрекъснато, много искам да се събираме уикендите и да чистим, но досега нищо налице. Много ми се иска също да се съберем повече хора и да дръпнем едно чистене на Околовръстното (Сф), че който не е минал оттам - той не е оставил нещо. Истински кошмар.

# 918
Четвърто, аз съм ЗА ОколоМръсТното, но да стане пролетно, сега е студено и мокро. За целта може би трябва да се направи по-дългосрочен проект с някакъв съпорт, защото това не е просто мръсна улица, а цяло шосе, по дяволите... На мен ми се чисти по квартали, но нямам никакви съмишленици... А толкова ми се ще.

# 919
Бет, мисля, че повечето хора изхвърлят където им падне, та не можем да чистим непрестанно след тях. Докато хората не спрат да мърлят, няма спасение. Поддържам в идеално състояние тротоара пред нашата къща и този пред работното ми място. Мета, садя, кося, събирам боклуците от тези тротоари.... А някои хора ме гледат със съжаление. Мен не ме е срам. Ще продължавам да събирам мазните хартии от баници. За да е хубаво пред нас. Намигване към темата дали София е хубава или не...

# 920
Хубава/грозна и мръсна/чиста са различни неща, макар че са свързани.
Права си, че не може да се рине след всеки, но еднократна акция отразена в медиите би имала макар и минимален ефект. Все пак ако никой не го изчисти боклукът ще става все повече.
Писна ми от тия съжалителни погледи имам чувството, че повечето хора ги е срам да забършат собственото си лайно да не се изтълкува като унижение.

# 921
Четвърто, аз съм ЗА ОколоМръсТното, но да стане пролетно, сега е студено и мокро. За целта може би трябва да се направи по-дългосрочен проект с някакъв съпорт, защото това не е просто мръсна улица, а цяло шосе, по дяволите... На мен ми се чисти по квартали, но нямам никакви съмишленици... А толкова ми се ще.
                     Съгласна съм, че няма как да стане без съпорт за Околовръстното  Peace - между две спирки да изчистим това са към 20-30 чувала най-малко... Свирни ми на лични към края на седмицата и идвам където кажеш  Hug. Да се разберем нещо за уикенда, де.

# 922
Не само, че са токсични, а и вдигат дозата на СО2, който отделяме и която доза и без това е опасно голяма.
Мислили ли сте за локални акции по почистване на замърсени градинки, паркове или около блока?
Може да пуснем отделна тема за елхите, че тук идеята е друга...

Beth, такава локална акция правим 2 пъти в годината с моя мъж и няколко съмишленици зад блока /в случая голяма тревна площ превърната в "кучешка градинка" - в която много хора си разхождат кучетата, но познай колко се явяват да чистят  Thinking/
Та, разлепваме съобщения и т.н. - преди 2 години излязоха доста хора, миналата доста по-малко, тази почти никой - познай - вечната мисъл на българина да не се мине някак си, видиш ли ние чистихме вече - да излезе някой друг  #Cussing out
А това със тъпите погледи като ме видят да садя цветя в градинкат зад блока или да почиствам боклуците хич не ме вълнува  Naughty
Но съм съгласна и със superslavy, че трябва да се научат хората да не цапотят безразборно  #2gunfire, защото иначе все ще има какво да се чисти .

# 923
Много ви моля момичета, като отидете на Околовръстното да си сложите светлоотразителни жилетки (може и каска Simple Smile )Внимавайте, искам да кажа. И да не ви помислят за онези другите "труженички".

Има едно предаване по френската програма М6, което се казва "c'est du propre". Разчистват жилища, в които живеят хора, които с години не са чистили. Гледките са забележителни. Използват доста трикове за справяне с различини драскотини, петна и пр. Давам един линк, жалко, че не намерих архив на всичките astuces, както ги наричат в предаването. http://www.m6.fr/cms/display.jsp?id=p2_755884

# 924
  • Стара Загора
 Sad Моля, кажете как да имам мерак да събирам отпадъците разделно, след като виждам с очите си как всички контейнери, включително и тези с трите цвята, се събират в един общ камион?

# 925
Ами не знам дали в Бг-то има такива технологии за разделно събиране.За сега явно контейнерите са с възпитателна цел.

# 926
...За сега явно контейнерите са с възпитателна цел...
                   Стига с тия възпитателни цели, деееее... Има си заводи вече и работят  Crossing Arms.

# 927
Ами не знам дали в Бг-то има такива технологии за разделно събиране.За сега явно контейнерите са с възпитателна цел.

И аз не съм съгласна  Crossing Arms, нали има и реклами "толкова тона пластамаса = на еди колко си часа ел.енергия, тази година ще рециклираме ..." и пр., не виждам логиката да се дават пари за реклама ако рециклиране няма.

# 928
                      В събота, 18;30 по БТВ (ако не бъркам) даваха едно филмче директно от заводите. Но само го мярнах, щото БТВ не гледам - ако някой е, нека сподели.

# 929
И как работят тези заводи?
Ако в един контейнер с пластмаса,освен нея има о6те стъкло,консервени кутитии и др. боклуци кой ги отделя?
Ако има технология за отделяненто им, тогава какъв е смисълът на разделното събиране?

Общи условия

Активация на акаунт