Държавна поръчка за магистър висше образование

• 1 033
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте !
Наскоро завърших степен бакалавър (държавна поръчка) в един от българските университети и имам въпрос относно изкарването на магистърска степен. Въпросът ми е ако сега изкарам магистър платено (понеже такава специалност си харесах), правото ми на държавна поръчка магистър запазва ли за в бъдеще или се губи ? Понеже чух много мнения по въпроса , включително и в университета не успяха да ми дадат коректен отговор. Изчетох доста неща и тук , но всичко е писано преди няколко години и би ми се искало да получа съвременен отговор. Благодаря предварително !

# 1
До колкото знам правото се запазва, имаш право на една специалност финансирана по държавна поръчка за всяка степен - бакалавър, магистър, доктор. Какво си карала платено няма значение. Въпроса е при записването да не те отрежат по инерция като видат, че вече имаш магистратура, без да проверят.

# 2
  • Варна
Здравейте !
Наскоро завърших степен бакалавър (държавна поръчка) в един от българските университети и имам въпрос относно изкарването на магистърска степен. Въпросът ми е ако сега изкарам магистър платено (понеже такава специалност си харесах), правото ми на държавна поръчка магистър запазва ли за в бъдеще или се губи ? Понеже чух много мнения по въпроса , включително и в университета не успяха да ми дадат коректен отговор. Изчетох доста неща и тук , но всичко е писано преди няколко години и би ми се искало да получа съвременен отговор. Благодаря предварително !

Предполагам е както при бакалавърската степен - от личен опит, завърших бакалавърска степен платено, после още една държавна поръчка в друг университет и друга специалност.

# 3
Благодаря Ви много за изразеното мнение и личен опит ! Flowers Four Leaf Clover

# 4
  • Варна
Благодаря Ви много за изразеното мнение и личен опит ! Flowers Four Leaf Clover

Успех!

# 5
Магистратури дистанционно държавна поръчка има ли някъде?

# 6
  • Варна

Ако не се лъжа - Свободния университет в гр. Варна. (с уточнение, че е частен и вероятно няма държавна поръчка, ако има - ограничен брой специалности).

# 7
  • София

По скоро няма. Когато търсих не намерих такава. Всички дистанционни бяха платени. Държавна поръчка намерих само в УНСС и то редовно обучение.

Общи условия

Активация на акаунт