Комарник плисе

• 1 473
  • 13
  •   1
Отговори
Комарник Плисе моля за мнения и препоръки

# 1
  • София
Имам такъв на балкона, сложих го заради котьо. Удобно е, при вятър го прибираме, за да не се скъса. Също, въжетата, които крепят комарника, могат да се скъсат. Нашите дадоха фира след около 3 години ползване, като лятото са изложени на директна, 40°С жега и слънцегреене <--  по-бързо се износват. Викам фирмата, и ги подменя с нови (плащам си новите, разбира се).

Към двешната дата:
(+) все едво балкона не е остъклен, влиза въздух, но без гадинки и риск за котьо
(-) трябва да се следи за вятър, и ако се скъсат, трябва да се поръчат нови.

# 2
Имаме такъв на балконската врата. Сложихме го заради котката, защото предишният беше като врата и тя го отваряше със засилен скок и се понасяше навън. От този не съм доволна. Отдолу мрежата лесно се вдига и котката без проблем се промушва под него. Вечно трябва да оправям мрежата долу, защото се измъква. Ще търся други варианти за мрежа.

# 3
Мрежите за котки имат метална нишка, да не ги прегризе котката, как разчитате. че комарник ви пази котката. И аз имам котка, та ми стана интресно. Къде ги слагате плисираните комарници, на балконската врата или наместо остъкление на балкона?

# 4
  • София
Голямо НЕ от мен.
Котка може да се мушне под плисето без проблем. Случвало ми се е, и на съседи също.
Шумни са при разтягане и прибиране.
В долния профил се събира мръсотия.
Лесно се късат водачите.
Сложихме ги заради евентуални външни щори, но не бих повторила никога.

# 5
  • София
Имаме, доволни сме, до сега нищо не се е скъсало, котката нито го гризе, нито дере, нито се бута да се мушка под него... Вижда, че е затворен и толкова, приема го.
На балконската врата се слага разбира се (ние имаме и на вратата към дворната тераса). Нещо не си представям как ще се слага вместо остъкление на тераса?

# 6
  • София
И аз съм доволна, имам 2. Практичен е когато балконът е тесен и няма достатъчно място да се отвори комарник тип врата.  Моите балкони не са тесни, но предишните комарници понякога се отваряха като духа силно и рамката им се счупи. Сега с плисето, няма никакви проблеми. Котките се събразяват и не напъват да минават оттам, но зависи от котката.

# 7
И най-умната котка, ако чуе птичка, така ще скочи, че няма да и пука има ли комарник или не... и дали е плисиран...

# 8
  • София
И най-умната котка, ако чуе птичка, така ще скочи, че няма да и пука има ли комарник или не... и дали е плисиран...
Моите просто са мързеливи 🤣 През живота си не са хващали нещо по-голямо от скакалец, така че пак казвам..зависи от котката.

# 9
  • София
Чува птички, селски двор е.... Ама моят комарник е срещу насекоми, не срещу котки, но върши работа и за котката

# 10
Ако е за врата с интензивно ползване, категорично не.
Имаме такъв на врата, която се ползва в ежедневието доста, всяка година сменяме въженцата, защото се протриват от отваряне/затваряне, където са плисетата в двата края в релсата се получава разстояние и преминават насекоми. Котките директно влизат, като се промушат точно отдолу през това отстояние и става една дупка, която да се оправя.
Да, красиво е, но не е практично, ако е на врата с интензивно ползване. Може би за прозорец ще е Ок.

# 11
Затова питам , защото и на мен иначе ми харесва , но ми се струва много непрактично

# 12
  • София
Не знам нищо не ми се е скъсало за 2години и нещо и се ползва нон стоп, по сто пъти на ден влизаме и излизаме 🤷‍♀️

# 13
И аз съм доволна, имам 2. Практичен е когато балконът е тесен и няма достатъчно място да се отвори комарник тип врата.  Моите балкони не са тесни, но предишните комарници понякога се отваряха като духа силно и рамката им се счупи. Сега с плисето, няма никакви проблеми. Котките се събразяват и не напъват да минават оттам, но зависи от котката.

+1 без котката, че нямам Simple Smile

но комарник-плисе-врата е едно от най-прекрасните решения за малка тераса, а и не малка, защото е много деликатно (и красиво), а супер полезно за всякакви летящи буболечки през лятото.

препоръчвам фирма ролтекс, за софия поне.

Общи условия

Активация на акаунт