Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 617
  • 829
  •   1
Отговори
# 15
И аз очаквам да ми дойде, защото при прегледа се видя отминала овулация. Да видим как ще го разделя лечнието
Още нямам рецепта, вероятно днес.
Интересното е, че нямам нито един симптом, не можеше да не ми мине през ума и мисълта, че е сгрешено Simple Smile.
Азара. , благодаря за отговора, даваш ми надежда, че ще ги сбия. Няма ли да се натовари черния дроб при тази схема 6 месеца Флукорик?
Ще го мисля ако стане нещо с ЧД. Аз и без това съм твърде предразположена към гъбички, така че се радвам на схемата 😀 само дано не забравим някой път да ги пием😀
Абее, това нещо, за което споменах, че ми е отдолу дето се усеща като порязано, протрито. Не съм се бръснала от няколко дни умишлено, за да видя какво се случва. Вчера пак ме боля и щипе и днес. Сега реших да се гледам с огледало и фенерче, абсолютно нищо не се вижда. Нито е червено, нито има нещо повърхностно.
Не знам и дали споменах, че миналата седмица ме прегледа една АГ и й обърнах внимание да погледне там, каза абсолютно нищо не виждам. Има ли вариант наистина да е от фотоепилатора? Да съм направила някаква беля с него? Иначе се щракам отдолу на 3та степен, на другите места на 4 или 5.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 01:40 от Азара.

# 16
Азара,

Честно казано идеята, ако нещо му стане на ЧД, тогава ще го мисля не е най-удачната. Пусни някакви ЧЕ да видиш все пак. И надявам се, знаете с мъжа ти, че когато пиете Флуконазол не се приема алкохол, по време на лечението и 3 дни след това. И бирата е алкохол, само да напомня 😉.
Иначе по темата с другия ти проблем, досега не съм коментирала, ама да не се протриваш нещо при бърсане при ходене до WC? Като виждаш нещото, виждаш ли цепнатинки, рагадки, нещо изобщо? На мен редовно ми се получават такива неща + се подсичам (дълъг цикъл, хиперхидроза, ала-бала) и много ми пари, щипе и т.н. Мазотя се какви ли не кремчета за подсичане като стане така, а цяло лято бях с превантивен крем на Авен, че с тия жеги не се търпеше.
Аз лично не съм ползвала фотоепилатор, ходя на лазер и като ме поизгорят ми става същото. Последният път направо подскачах 2 седмици - едно от бръсненето, друго от самия лазер. Бях при нова девойка и нещо беше попрекалила с параметрите. Тъй че съвсем възможно там да се дразни и ти препоръчвам за известно време да спреш и да се бръснеш и да се фотоепилираш в тази област точно. Като пораснат някакви косми - тример, просто не ги режи до пълно дъно. Знам, гадно е с косми, една есен бях полудяла така, че от всичко се възпалявах, бръснене, кола маска, накрая почнах да ходя на лазерна епилация и адът свърши след няколко месеца, но дотогава просто само подстригвах с тример. Сега имам точно 15 косъма в целия интим, вкл. и във въпросната зона, та изобщо не пипам, даже след последния опит и на поддръжка не ми се ходи.

# 17
  • Враца
Азара., защо не потърсиш кожен лекар? Или вече си ходила?
От моя опит в последните три месеца - Бепантен унгвент. И последното ми супер облекчаващо откритие - Вулвоваги.

Аз по друг повод си тествах чернодробните и бяха добре, ако ще пия нещо.
Днес ще звъня за рецепта и ще споделя после курсът какъв ще бъде.

# 18
Азара,

Честно казано идеята, ако нещо му стане на ЧД, тогава ще го мисля не е най-удачната. Пусни някакви ЧЕ да видиш все пак. И надявам се, знаете с мъжа ти, че когато пиете Флуконазол не се приема алкохол, по време на лечението и 3 дни след това. И бирата е алкохол, само да напомня 😉.
Иначе по темата с другия ти проблем, досега не съм коментирала, ама да не се протриваш нещо при бърсане при ходене до WC? Като виждаш нещото, виждаш ли цепнатинки, рагадки, нещо изобщо? На мен редовно ми се получават такива неща + се подсичам (дълъг цикъл, хиперхидроза, ала-бала) и много ми пари, щипе и т.н. Мазотя се какви ли не кремчета за подсичане като стане така, а цяло лято бях с превантивен крем на Авен, че с тия жеги не се търпеше.
Аз лично не съм ползвала фотоепилатор, ходя на лазер и като ме поизгорят ми става същото. Последният път направо подскачах 2 седмици - едно от бръсненето, друго от самия лазер. Бях при нова девойка и нещо беше попрекалила с параметрите. Тъй че съвсем възможно там да се дразни и ти препоръчвам за известно време да спреш и да се бръснеш и да се фотоепилираш в тази област точно. Като пораснат някакви косми - тример, просто не ги режи до пълно дъно. Знам, гадно е с косми, една есен бях полудяла така, че от всичко се възпалявах, бръснене, кола маска, накрая почнах да ходя на лазерна епилация и адът свърши след няколко месеца, но дотогава просто само подстригвах с тример. Сега имам точно 15 косъма в целия интим, вкл. и във въпросната зона, та изобщо не пипам, даже след последния опит и на поддръжка не ми се ходи.
Може и при изтриване да е проблема. Само веднъж досега видях нещо като цепнатинка на самата кожа ама с триста зора я видях. Намалих бръсненето да. Иначе съм за Фото през две седмици, ще пропусна тази област следващия път. Ще пробвам бебешко кремче да сложа, че имам. За кожен не знам дали и кога да ида като това се получава когато си иска. Ето, миналата седмица АГ гледа, нямаше нищо.
А за Чернодробните за момента не съм имала проблеми. Не пия често алкохол, така че просто ще кажа на моя да внимава иначе, благодаря.

И аз какъв късмет имам, довечера сме на почивка за уикенда, пише по календар да ми дойде неделя и се моля да не ми подрани 😂 запасих се с превръзки и тампони, ще видим.
А последната овулация беше отвратителна ( ако е била овулация), имах болки два дни силни, после до края на седмицата от време на време, срязващи, когато си реши. Откачам вече.
Все нещо да ми има. Мигрени, влагалищни проблеми, кръвно ниско, миналата година едни подутини по ръцете и мишница, оказаха се сухожилия.. ей така като ме завърти и се почва едно обикаляне по лекари. Сега съм се закрепила и за това избягвам на своя глава да си пускам изследвания и да ходя по прегледи освен ако не е наложащо. Нашите ме мислят вече за хипохондрик ( не съм, да отбележа).

# 19
Milla,
На теб какво лечение ти изписаха за тези Албиканс?

# 20
Стандартното при мен - Дифлукан 1-4-7 ден и Ломексин, 2 глобули през 3 дни. Мазане с крем Ломексин също - сутрин и вечер.
След цикъл - Гинофилус 2 пъти седмично, че лактобацилите ми не са в оптимално количество, след месец контролно изследване.

# 21
  • Враца
Полижинакс, 12 дни и Фем Флора.
Взех глобулите и кандизол.
Имам 2 уж женски пробиотика, но се чудя, че този е синбиотик, по-добро ли е?
Ще питам вас после за гинофилус и вагизан.
Но да карам подред 😃

# 22
Wa_wa,
Стискам палци Полижинакс да е чувствителен към тези грам отрицателни бактерии. Че хич не са описани какви са точно.
Иначе - какъвто и пробиотик да пиеш, все тая. Те не влияят на вагиналната флора, а на чревната.
След лечението с Полижинакс, изчакай 1-2 дни да се изтече всичко и почвай Вагизан. Примерно, 3 вечери. След това - 14 вечери Гинофилус.

# 23
Азара, не ползвай фотоепилатор долу, писах ти преди, че дори в ръководството към уреда е написано, че там надолу е абсолютно противопоказно да се използва, само и единствено горе в областта на триъгълника.
Тъпото е, че дори да спреш сега да го ползваш, проблемът ще си остане още дълго, както е и при мен.

# 24
Азара, не ползвай фотоепилатор долу, писах ти преди, че дори в ръководството към уреда е написано, че там надолу е абсолютно противопоказно да се използва, само и единствено горе в областта на триъгълника.
Тъпото е, че дори да спреш сега да го ползваш, проблемът ще си остане още дълго, както е и при мен.
Ясно, ами то тогава ми е напълно излишен ФЕ, защото аз там искам да съм обезкосмена, реално. Краката ми са с руси, редки и тънки косми и да не се бръсна не е фатално, подмишниците са леко и рядко окосмени.  Според Вас колко импулса са изразходени, ползвам го от година, може би имам .. грубо 50 процедури. Чудя се дали да го продам.

# 25
Като нов си е още, ако искаш, продай го, ако няма да го ползваш, но наистина, там долу не е ок.
Не знам каква е разликата между лазерна и фото епилация, но...И аз моя ФЕ го купих с тази идея, но освен да си докарам проблем, там долу нищо не се промени, на други места поне имаше чудесен ефект.

# 26
Като нов си е още, ако искаш, продай го, ако няма да го ползваш, но наистина, там долу не е ок.
Не знам каква е разликата между лазерна и фото епилация, но...И аз моя ФЕ го купих с тази идея, но освен да си докарам проблем, там долу нищо не се промени, на други места поне имаше чудесен ефект.
На ЛЕ ходих, но ми излизаше по-скъпо от ФЕ и ме болеше доста, постоянно трябваше да въртя според нейния график, аз ако съм в цикъл не става, после е заета, после съм правила и алергии от превръзки или съм с мигрена (усилва се още повече болката тогава), та не знам. Стори ми се по-бързо и лесно у дома и когато аз имам възможност ама ето на.
Ами продавам си фотоепилатора, някой ако изявява желание 😄 Филипс Лумеа 1998 е модела с 250 000 импулса.

# 27
И аз да кажа какво забелязах при мен и Кандида Глабрата,дето си я влача,да видим докога.
Пих си чинно ,по лекарско предписание Нистатин и си слагах Макмирор комплекс 12 дни. И да има някакво подобрение,си имам все още усещане на външните полови органи,та .....реших до цикъл да слагам Борна киселина. Определено има ефект от нея:laughing:
Забавното е,че имам гъбички по ноктите от години и след толкова прием на антимикотици,OMG,почна да расте здрав нокът,хаха. Та явно и от вътрешен прием има някакъв ефект.
Та....какво ще ме посъветвате, след цикъл да ходя на лекар за микробиология или да си направя един курс с Борната киселина и пак при следващия цикъл да отида? За да не правя магистрала до кабинета. И без това лекувам киста на яйчника,поне още месец - два.  И то с Дуфастон,че от противозачатъчни веднага реагират тия гадове....

# 28
Давай с борната, според мен, и след месец на контрола.

# 29
Аз също имам една гъбичка на нокътя на единия крак. Влача я от години, вече се бях отчаяла, че така ще да е.
Тази година направо превъртях играта с антимикотиците, изпила съм сигурно над 20 Дифлукана и не знам дали от тях или защото през пролетта се активизирах и 2 месеца мазах с Екзодерил, но о, чудо, нокътят ми вече не е дебел и жълт. Той е травматичен нокът, постоянно го удрям и какво ли не, тъй че и оттам страда, но сега си изглежда съвсем нормално. Тъй че определено смятам, че вътрешния прием на антимикотици, заедно с мазане си оказва положително влияние.
За фотоепилацията, аз лично не видях полза едно време като навлезе, правих 8 процедури на интим и подмишници, като спрях - все едно не бях правила нищо. Отделно, специално отзад на д-то адски много ме болеше.
С лазера обаче съм топ, вече почти нямам косми. Ходех на 2 месеца, тъй че не съм имала драма с графици и цикъл, все се намествах някакси. Сега последно съм ходила май, излизат ми някакви упорити единични косми, да кажем 15 в цялата област, но са тънки като мъх и дори не ги бръсна. През зимата ще ходя на 1 поддръжка и това е. Лазерни центрове колкото искаш, аз лично ходя в Дерма акт, лазерът е много добър и винаги си намирам подходящ за мен час.
Snake, и според мен направи един курс с борна киселина, говорих миналата седмица с моята лекарка и каза, че ги изписва при такива по-резистентни и необичайни щамове. Но след това сложи малко Гиногилус до цикъл да ти се пооправи нормалната флора.
За съжаление хормоните много бутат средата. Аз с противозачатъчни бях нон-стоп с гъбички, просто се бях побъркала. Понеже бях с поликистоза, нямах особено голям избор, докато не ми писна тотално и ги спрях. Поддържах се с хранителни добавки, докато родих, оттогава нямам такива проблеми. Ноо, ето че сега миналия месец ми се поразбута нещо цикъла, отделно много стрес, нездравословно хранене и хоп, цъфнах с Кандида албиканс. Между другото, питах докторката за идеята дали да слагам превантивно борна киселина, за да не гъбясвам, но тя каза - за превенция не, по-добре да пия хапче веднъж месечно, защото всяка намеса с глобули долу малко или много променя и нивото на лактобацилите. А аз си имам проблеми с тях, ето, че пак съм с недостатъчно количество. Не знам черния ми дроб как издържа…

Общи условия

Активация на акаунт