Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 265
  • 764
  •   1
Отговори
# 750
Влизам само да се похваля.
Вече 5 дни не пускаме тв . Започна като една сутрин реших да го излъжа ,че телевизора не работи и тате ,когато се прибере ще го оправи и така вече 5 дни . Когато се прибере мм и пусне тв няма как ,сети се за детските ,но това е някъде към 8-9 вечерта и забелязах,че дори вече не се заглежда в тях. Връзва му се има няма 1 час за 24 часа ,което за мен е голяма радост.Преди беше със ставането веднаг си търсеше децките и плачеше ако не пусна ,сега се събуждаа и започва да си играе ,дори спря да пита за детски . 🤗 много съм щастлива

Лизи, какво става с малките ?

# 751
Вчера бяхме на преглед при частния лекар.
За повръщането каза , че щом не е постоянно , а само по два пъти на ден , няма да му обърне внимание , да си правя диета и че за такива боледувания лекарства не предписва.
Прегледа ги , още имат задна хрема , вече кашлят от нея, но иска до края на май да правя пулмикорта и да давам Сингулар ( който е със същата съставка , като Ефира,може някой да го знае) . Каза , че за астматичните деца лятото е благоприятно и иска да спре всичко тогава , да видим как ще им се отрази и според това есента как ще боледуват , ще решим дали да вкарва по сериозни лекарства, за по дълго, както и тоя Сингулар , целогодишно. Каза ,че това често и по продължително боледуване , въпреки че не са на ясла е показно ,че нещо не е наред , смисъл че астматичните деца са така.

# 752
О ,Ради , аз както си мислех , че Ади няма никакъв проблем с детските , че може и да не ги гледа ако са пуснати ,че не прекяваме , така изведнъж започна и тя от сутринта да иска да гледа детско или снимки на телефона.Съответно да драматизира ако не и позволя. Така че и ние сега пак ги свеждаме до минимум , с тази разлика, че директно и казвам , че не позволявам.Тя не се лъже иначе.
До скоро и пусках по 6мин маша и мечока вечер преди лягане (колкото и да е превъзбуждащо и грешно ) , но при нея вършеше чудесна работа да си седне в леглото да гледа и после да заспи.Напоследък обаче след това продължава да иска разни неща и да ме разиграва и ще трябва да преустановя и този навик/асоциация .
Честно да си призная съм в много труден период с нея , няма да си изкривя езика ако кажа , че ме тормози и според мен е съвсем умишлено и насочено най - вече към мен.Много ми е трудно да съм спокойна , буквално ме изкарва извън нерви.

# 753
Добре ,че написа Ади,че да схвана коя си 😅 Не си сама ,и аз се присъединявам към теб отностно терора. Иска само мен,без значение таткото,бабата или някой друг да са вкъщи. Каквото и да се случи ,,мама" . Прави бяха хората като казваха,че сега чакаме с нетърпение първото ,,мама" , а после ще ни се реве като го чуем за 100 твн път за деня.  Стискам палци да свикне бързо септември с детската и да не боледува-много ,че да си отдъхна малко 🥲
Много мечти,обаче като го няма 1 час и вече ми липсва 🤣🤣 Иска да е постоянно на вън ,не мога да го прибера с часове. Вчера след обяд от 17 ч до 20:30 седяхме на площадката и на края си тръгна обаче с рев ,защото искаше още да стоим.

# 754
Момичета хвана ни всички чревния вирус с повръщане и температура, два дни съм в несвяст, имам мускулна треска на корема от повръщане, днес след обед и мъжа ми го хвана и се предаде, не е ставал въобще. Сега Сами ми казва че го боли корема и се свива постоянно , какво мога да му дам за корем , направо като знам мен как ме прерязва и ми е жал . Давам пробиотик само.

# 755
Ако е с диария препоръчвам Re-comfort , на Вики това помогна

# 756
За сега е само повръщане.Сами  направо се сцепи тая нощ , през 10, 15 мин се напъваше да повръща цялата нощ, то няма какво , той напъва с всички сили, издра си гърлото. Не помогнаха нито свещички , нито капки за повръщане. Ужасен вирус , измъчи се!

Редактирам: Сами си пъхна топче в носа , в бърза помощ не успяха да го извадят , глътна го на вътре при реването. ...имало два варианта да е в хранопровода , което е по добрия или в трахеята, да следим за температурата , кашлица и задух, които той си ги има, попринцип и няколко дни педиатър да го преслушва. Dizzy Face

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 14:20 от Lizi:) :)

# 757
За сега е само повръщане.Сами  направо се сцепи тая нощ , през 10, 15 мин се напъваше да повръща цялата нощ, то няма какво , той напъва с всички сили, издра си гърлото. Не помогнаха нито свещички , нито капки за повръщане. Ужасен вирус , измъчи се!

Редактирам: Сами си пъхна топче в носа , в бърза помощ не успяха да го извадят , глътна го на вътре при реването. ...имало два варианта да е в хранопровода , което е по добрия или в трахеята, да следим за температурата , кашлица и задух, които той си ги има, попринцип и няколко дни педиатър да го преслушва. Dizzy Face

Какво значи да следите? Тези хора за ехограф и ренген не са ли чували, че ще гадаете къде е? Племенника ми беше глътнал монета и беше заседнала в хранопровода, гледаха го на ехограф и я извадиха, под пълна упойка разбира се. А той диването беше на 5г и нещо като решил да провери дали може да я глътне.

# 758
Лизи , какво топче , знаеш ли ?
Разбирам през какъв стрес минаваш , защото Ади скоро си набута топче , за щастие ние се разминахме леко.
И аз мисля , че е редно да се види на ехограф , може би..

# 759
  • Варна
Ужас... но определено да направят снимка ренгенова, ако ехографа не вижда.. как така че чакате.. и ако е в трахеята и почне да се задушава.. какво?

# 760
Според мен е хартиено топче , поне така мисля, че е парче от на антибиотика кутията.  То се виждаше като го заведох, първо помислих че е малко хапче , но няма от къде да го е взел, после ми се видя точно като хартиено. Нищо не са казали за ехографи и снимки, мен дори не ме пуснаха в отделение УНГ , мъжа ми го викнаха да влезе със Сами. Не знам, като е толкова малко ще се види ли на ехограф или снимка, то колкото на децата 1/2 от нокътя на малкия им пръст и е плоско или колкото нокътя на малкия пръст на крачето. Звънях преди малко на една позната джи пи лекарка , каза че ако е хартия ще се разложи най вероятно, да не съм се притеснявала, утре да следя в акото, ако не е хартия , сигурно ще е там. Писах и звънях на педиатърката, но още нямам отговор. Не знам и аз какво да мисля и очаквам .

Редактирам: сега говорихме и с педиатрката, каза че вероятно го е преглътнал , за сега няма нужда от преслушване , да го следим за кашляне и ако има да и звъннем, да гледаме акото , но ако е хартия ще се разгради.

Излезе ми спомен в галерия ,че миналата година на същия ден сме били пак в бърза помощ, беше си сцепил носа и му правихме снимка , защото мислеха че е счупен, егати съвпадението.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 17:15 от Lizi:) :)

# 761
Нямаше ли как с пинсета да се измъкне?
Вики преди 3 дни си напъха перличка в носа ,направо щеше да ми се пръсне сърцето . Притиснах нослето като за вадене на супол и взе ,че излезе .
Стискам палци да го е глътнал и да го изака .
Пиши ако има развитие

# 762
Е как няма нужда от преслушване ? Толкова ли им е трудно една слушалка да ударят ?! Само догатки ама не може да са сигурни какво е и къде е...иначе да , ако е хартия ще се разкашка, дано е това !
Ради , аз също пробвах на Ади да махна с пинсета ,но децата се паникьосват, мърдат и става по - зле ако не е съвсем повърхностно.Дори унг-то тогава ни каза , че никога не се бърка с пинсета.
Момичета наблюдавайте децата , явно им е период .

# 763
  • Велико Търново
Ох, Лизи, дано всичко да е наред! Ще чакаме да пишеш с добро новини! Бързо оздравяване на децата и на всички болни!

# 764

Общи условия

Активация на акаунт