СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 3 - Седмокласник входните изкара, мама кашон с вино си докара...

• 27 894
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Всъщност, не знам по каква скала ги оценяват в училище Thinking Но каквато и да е, положението е зле.

# 631
  • София
Официална скала вече няма, но последната валидна беше тази https://www.otlichnik.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0 … 0%B0%D0%BB%D0%B0/ Можете спокойно да я ползвате за ориентир.

# 632
При нас е другата седмица пробно НВО по бел в училище. Ще я видя моята какви ще ги сътвори

# 633
При вас даже има пробни в училище, при нас  контролни няма. Сигурно ще има само класно по математика

# 634
При вас даже има пробни в училище, при нас  контролни няма. Сигурно ще има само класно по математика

И при нас, в училище не виждам нещо по-различно от традиционна учебна година. Нито нещо пробно, нито някак да се акцентира върху формат матура.
Но иначе и двамата преподаватели (БЕЛ, МАТ) са на мнение, че училищната програма и преподаване е напълно достатъчна за НВО. Нямало нужда от допълнително натоварване и частни уроци/школи!
Аз това не виждам как ще стане, но.......дано са прави!

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 16:52 от loliy

# 635
Е, то нашият пробен се казва контролно, но по този формат.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 18:36 от Априлски душ

# 636
  • София
Ами да, школите да излишни в повечето случаи. Повечето деца си се държат така, както и в училище.Т.е. каквото научат в училище, това и на школата.
Отворете последната матура по математика и сравнете задачите с тези в учебника, еднаква трудност са.
С децата, на които им е трудно, трябва да се работи индивидуално, а останалите просто трябва да решават повече задачи у дома.

Пробните са заложени от МОН в програмата, за да се запознаят децата с формата. Попитайте учителите кога ще са. Може просто да не са ви казали още.

# 637
Здравейте,
Не съм писала до сега тук, но от известно време следя темата.
Имам седмокласник и се вълнувам като всички в темата за предстоящите НВО-та. Синът ми е силен по математика, но сравнително по-лесното НВО от миналата година се оказва проблем.
Хич не съм доволна от школата и учителя му по БЕЛ - училищна е, не е от популярните в София. Но не им дават никакви домашни. Оставих го там, за да спестим логистиката, защото ходи на състезателна математика, волейбол.
Записах го на пробно НВО в Междучасие и също чакаме резултат. Обмислям вариант с частен учител по БЕЛ. Може ли да ми препоръчате такъв?  Чета в стари теми за тезите на Йонова от Литера - много ги хвалят. Някой може ли да сподели примерна? Не се ли пишат по шаблон?

# 638
В смисъл как лесното НВО по мат от миналата година ви е проблем? През ноември? Още не са учили тоя материал все пак.

# 639
Обяснявам - през 2023 около 1000 деца в София са имали резултат на НВО по математика между 90 и 100 точки. По новия формат от 2024, който, ако не греша, остава и за 2025, децата с такъв резултат са 1800. Много деца математици не успяха да влязат/продължат в СМГ и НПМГ математическите паралелки, включително и състезатели с медали, защото на повечето математици не им върви БЕЛ.

# 640
  • София
Форматът от 2024 не е нов, същият е като този от 2023. Единствената разлика е премахването на двете задачи с отворен отговор в първи модул, но това не е толкова съществено. Иначе НВО по мат е лесно от 2019 насам, опростява се всяка година.

# 641
НВОто е сравнително лесно за деца от МГ, но пък те правят грешки от невнимание. Така че лесно или не, все си е изпит, който трябва да бъде взет с 99-100 т., ако целта е СМГ, НПМГ.
Има деца, много добри по математика, но на самия изпит се провалят, къде от прегряване, къде от напрежение, други от неглижиране...
Ние като родители се надяваме да се стегнат накрая и да дадат максимума от себе си.

# 642
Моята също е много силна по Мат, но наредиш ли и двайсет елементарни задачи и почва да блее, или да търси под вола теле. Сега, миналата година ходи на три пробни и на трите изкара по сто точки, явно тогава звездите са проговорили, но от доста контролни се връща с невероятни изчислителни грешки, добре че господинът им е милостив и им дава възможност да се поправят.
Според мен малко се митологизира трудността на НВО по бел за математиците. Ами ще работят повече и ще се справят. Въпросът е как да ги накараш да работят повече, основно да пишат повече. Те все си мислят за друго. Като накарам моята да пише теза и тя ми почва, не можело ли вместо теза да реши задачи. Да де, ама само с едно НВО за къде е тръгнала

# 643
Към кого трябва да се обърна за достъп до пощата?

# 644
  • Варна
dete2
  На стр. 1 има указания.

Общи условия

Активация на акаунт