Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 812
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 960
shushi7777 ...въпросите ти са интересни.На въпроса за гре6ките в сега6ния живот и дали 6те ги допускаме в следва6тия,мисля 4е Bloodwhite ти е дала много хубав отговор. Относно съни6ата...както казаха и Исайкова и Bloodwhite ду6ата излиза извън тялото по време на сън и пътува. Много хора го правят с специлна техника която се нари4а ОИТ/опитност извън тялото/ за да могат да "помнят"пътуването на ду6ата си с цела да анализират "минали" или" бъде6ти" събития...които са се слу4вали...в други измерения  ,и дау6ата "ги помни". Като един голям харддиска,цялата информация е там събрана ..от векове.
Но  всъ6тност вси4ко се развива СЕГА.....само 4е в други измерения...в които ду6ата може да преминава  само насън или по време на дълбока медитация...Доста е сложно за да се вкарам  няколко изре4ения.  От книгата на ПЪТУВАНЕ ИЗВЪН ТЯЛОТО/Робърт Монро/ си спомням 4е това бе6е обясненео по много разбираем на4ин.6те се опитам да го възпроизведа... Ако съзнателният интелект не изглежда да е усъвър6енстван, складът на паметта е друго нещо....той е. Една от ранните промени е постепенното заливане на паметта със слу4аи, места, хора и не6та, които нямат никакво отно6ение с настоя6тите дейности на 4овек във физи4еския живот.
В какви светове отиваме, когато спим, кой ни съоб6тава разни не6та и откъде ги знае,...има ли цел неговата грижа към нас, или е 4иста слу4айност,....за6то по-4есто в съни6тата ни е толкова хубаво, че предпочитаме да не се будим, и за6то са тъй реални, колкото и светът до нас? Ако се интересува6 подробно...това са много въпрси на които има отговори в много книги написани от хора които се занимават с тези въпроси.
За съжаление и аз не съм много ве6та по тази тема,4ела съм малко... Embarassed
Нпример книги на Едгар Кейси,Роберт Монро....

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 17:11 от roza66

# 961
  • В Сънландия
Исайкова ами не знам и аз какво да кажа.Не приемам думите за на shushi7777, че съм по - веща.Много не знам за сънищата, но по принцип, това, което ми е известно е : Между душата и материалното тяло има тънка, тънка нишка,която всъщност ги свързва.Тази нишка може да се разтегля(грубо казано) страхотно много и докато не бъде прекъсната душата може да се върне в тялото.Във ВЕДИте е описан начинът по който душата напуска тялото при смъртта и на кратко има същества(наричат се ямадути),който се грижат за смъртта(нещо като Архангел Михаил в християнството).Много от умиращите хора всъщност ги описват, но много често близките на умиращият не могат или не искат да разберат какво им казва умиращият.Ямадутите нямат лица, облечени са в тъмни роби(май черни бяха) и държат сърпове, мечове и най - различни оръжия.
Всъщност ако не сте видяла тях, значи опасност от смърт не е имало.Бих искала да попитам майка Ви и най - добрият Ви приятел живи ли са?Ако са починали, може би искат да Ви покажат нещо - обикновенно душите на починалите, се появяват с точно определена цел и най - вече целта им е да предпазят близките си.АКо пък не са починали(говоря за майка Ви и за най - добрият Ви приятел),значи просто е имало някъква среща в бъдещето или миналото, която душата Ви изживява.Със сигурност става дума за нещо важно, щом го изживявате неведнъж.
Има хора с много силни способности на фино ниво(може би и двете - Исайкова,shushi7777 сте сред тези хора),не зная.Знам че приятеля ми рядко сънува, но сънува ли нещо то обезателно става.Ще дам малък пример от 13.05.2004.Седяхме си с него в кухнята вкъщи и си пиехме кафето и си говорехме.Той каза, като все едно не го мисли, а по инерция"Сънувах, че си пием кафето,точно тук и ти се обаждат по телефона и ти казват, че баща ти е починал".Каза го като скоропоговорка, а аз само отвърнах "Да бе, той баща ми ще ме надживее.Как ще умира?".След по - малко от половин час, докато все още си пиехме кафето ми се обадиха по телефона и ми казаха, че баща ми е починал...От тогава насам много се вслушвам в сънищата, които ми разказва,защото всичките се сбъдват.Съдейки по приятеля си, бих предположила и повярвала, без да се замисля, че душата може да пътува и в миналото и в бъдещето(всъщност не само заради него вярвам,че е така) и го прави посредством съня - когато тялото, грубо казано не и пречи на свободата(не знам дали правилно се изразявам).
Не знам какво повече да добавя

# 962
Bloodwhite и Исайкова...моми4ета благодаря ви 4е ме разбирате newsm51

На вси4ки други 6те кажа само едно.Винаги съм и се съмнявала 4е 6те можете да  ме разберете  Grinning тъй като както писах в един постинг  и/ Bloodwhiteмного добре го разбра/.... 4е само търсите злото у вски и около ссебе си.Гледате само как да обвините или да съдите другите,без да се постараете да запо4нете да търсите първо у себе си.Толкова ли сте праведни и 4исти...

Silli и Мама Нана...6те ви кажа само едно. Сайта от който поствам ми е даден от една много све6тенна и извъредно  религиозна жена,която е извъредно скромна и води на4ин на живот който предполагам никоя от вас не би могла води.И ако я видите какво излъ4ане и хармония и доброта излъ4ва в тази жене...6те се засрамите от себе си...Тя е толкова близо до истината ...колкото  вие сте дале4е.

Това което постнах е един вид  "тълкования" на библията в съвременен вид...и ако сте про4ели вси4ко там ...6те разберете 4е пове4ето от хората са доста заблудени,и си мислят 4е на4ина им на живот ГИ ДОБЛИЖАВА ДО ХРИСТОС....Горките хора.Коко са дале4е.

И да ви дам името на сайта ...вие пак 6те кажете 4е е сатанински...не виждам смисъл да ви го давам.Просто нямам да го разберете ....с ва6ето ниво на съзнание.

Явно когато 4овек е информоран ви дразни стр6но много....но мен това не ме дразни. Аз исках само да покажа,4е това 4е не съм върла християнка,незна4и 4е съм против християнството.....

Уважавам и другите НАРДОДИ..не само християните....Затова имам приятели от цял свят и народности И РЕЛИГИИ  ,за6тото намирам об6т език с тях..и никога не сме се карали и спорили ...както с вас християнките тука....А за6то ли? Thinking

dross благодаря ти 4е се моли6 за мен...  bouquet и аз се молая за теб Praynig

И последното което 6те допълня...много се радвам 4е ВИЕ  се възхи6тавате на Bloodwhite ...с правоHeart Eyes 
Аз  много от отдавна се възхи6атвам на това "дете"... Heart Eyes Винаги когато 4ета постовете и ...сърцето ми "трепти"...понеже усе6там нейните вибрации,които са  на много по-високо ниво от ва6ите...за съжаление.

Възхи6тавам се  4е моми4ета толкова млади на 23 години като Bloodwhite  и Исайкова са толкова напред с"материла" и не са  с задръстени и закостенели мозъци.  bouquet

Направо съм изумена  : как е възможно толкова млади  да са  толкова интелигентни...а хора  доста по-възрастни от тях двете са толкова назад и разсъждават толкова по дтески?

Останалите си правете извод за6то само Bloodwhite и Исайкова така добре ме разбират...а вие не можете Wink

Радвам се 4е те ме разбират...и това ме прави 6тастлива,за6тото ТЕ са много близко до истината и така аз  за себе си разбирам  о6те пове4е ....4е не  съм на "гре6ен път" а на правилния  Heart Eyes

Bloodwhite направо съм възхитена как ме разбирате...това ме радва, зна4и 4е сме на едно вибрационно  ниво на съзнание.   smile3525

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 17:48 от roza66

# 963
  • СОФИЯ
Хайде сега пак скандали  - така хубаво обменяхме информация !!
Аз към кои се причислявам  newsm78 Нека да не се делиме   bouquet

# 964
Хайде сега пак скандали  - така хубаво обменяхме информация !!
Аз към кои се причислявам  newsm78 Нека да не се делиме   bouquet
Ти къде видя сканадал мила newsm78 newsm78 newsm78..
Казах си мнението...нито кре6тя,нито викам...пи6а си.Всеки има првао да го приема както си иска...

# 965
  • СОФИЯ
още преди две страници май започна - забравих да сложа на думата "скандали" - кавички  Embarassed

# 966
още преди две страници май започна - забравих да сложа на думата "скандали" - кавички  Embarassed
Това е минлао shushi Grinning

Аз към кои се причислявам  newsm78 Нека да не се делиме   bouquet
Предполага към групата на търсе6тите Wink  Peace

# 967
  • СОФИЯ
Да така е - към  групата на търсещите ИСТИНАТА  - независимо каква е тя  Peace Е стига да не е много страшна  ooooh! Това последното май беше шега  newsm78

# 968
  • В Сънландия
Бих искала във връзка с поста на roza66« #962 13-04-2007, 17:04:48 »
да добавя и нещо, което научих в Индия.
Индия - "страна от третия свят,липса на цивилизацията", както я разбираме ние, но там човек може да се научи да живее и да цени наистина стойностните неща.В никакъв случай не бих се съгласила, че е страна от "третия свят", защото ние, които живеем в как да го нарека - първият свят?, не знаем значението на една малка дума но толкова смислена - толерантност ...
Без да се впускам в подробности ще кажа, че в Индия(повече от 1 000 000 000 човека) има много религии, религиозни течения,много вярвания и тълкувания, но там има толерантност - няма никога и никъде някой да се кара с друг,по причина религия(а и по принцип за времето, в което съм била там не чух да си повишават тон дори).Там няма хора без религия, а освен всичко друго, като се съди и по броя население, можете ли да си представите, колко религии има...но те са толерантни и за всеки от тях е важно, че вярва и се покланя на Бога, по един или друг начин, а не че другият го прави различно.В много мънички селца, можете да видите на много места олтари на един или друг Бог и на олтарите има благовония, цветя, вода...Аз лично разбрах, че за тях е по - важна вярата в Бога, а не различията между хората и вярванията им...Затова и за мен лично там все още има остатък от цивилизация,а другаде по света почти няма...Защото те са толерантни едни към други ...

# 969
Бих искала във връзка с поста на roza66« #962 13-04-2007, 17:04:48 »
да добавя и нещо, което научих в Индия.
Индия - "страна от третия свят,липса на цивилизацията", както я разбираме ние, но там човек може да се научи да живее и да цени наистина стойностните неща.В никакъв случай не бих се съгласила, че е страна от "третия свят", защото ние, които живеем в как да го нарека - първият свят?, не знаем значението на една малка дума но толкова смислена - толерантност ...
Без да се впускам в подробности ще кажа, че в Индия(повече от 1 000 000 000 човека) има много религии, религиозни течения,много вярвания и тълкувания, но там има толерантност - няма никога и никъде някой да се кара с друг,по причина религия(а и по принцип за времето, в което съм била там не чух да си повишават тон дори).Там няма хора без религия, а освен всичко друго, като се съди и по броя население, можете ли да си представите, колко религии има...но те са толерантни и за всеки от тях е важно, че вярва и се покланя на Бога, по един или друг начин, а не че другият го прави различно.В много мънички селца, можете да видите на много места олтари на един или друг Бог и на олтарите има благовония, цветя, вода...Аз лично разбрах, че за тях е по - важна вярата в Бога, а не различията между хората и вярванията им...Затова и за мен лично там все още има остатък от цивилизация,а другаде по света почти няма...Защото те са толерантни едни към други ...
Мила bloodywhite  ...за пореден път Ви се възхи6тавам.Вие  знаете от ли4ни които сме си писали 4е много се вълнувам от страни като Индия и Тибет  Blush

А за толерантност в България newsm78...мисля 4е доста време 6те отмине преди да настъпи таква драсти4на промяна в СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА.Мисля 4е оттам идава вси4ко...съзнанието на индийците и тибетците е  на много по-високо духовно ниво/вие го знаете това...по добре от мен   Embarassed/...тяхните вибрации са по-високи.

Сигурна съм 4е другите не разбират сега какво пи6а  аз ...но вие ме разбирате  Wink За тези хора  на Изтока да имат телевизори и сателити и луксозни къ6ти  предполагам е последното не6то което   е в съзнанието им.Те са толкова религиозни,независимо  коя религя следват...4е напълно разбират 4е материалните продобивки са "само временни" и 4е когато умрът...не могат да вземет ни6то със себе си...Предполагам там стремежът е израстване  и придобиване на "духовни ценности" а не на "материални". Правилно ли разсъждавам? Ако гре6а...моля ви да ме поправите...все пак никога не съм ходила в Индия а вие сте била там.Аз само съм 4ела... Embarassed

Знам 4е един ден 6те отида там.

РЕНИ   и о6т някой бяха писали 4е дори мюсулманите са по-толерантни от християнките тук.

Много малко хора в България имат подобно извисено съзнание наистина.Да не отдават зна4ение на материалните не6та а на духовните не6та.

Тази жена която сре6тнах в България и постнах тези постове/които избодоха о4ите на християнките тук...пнеже им се показа цялата истина/...тя е с такова извисено съзнание.Тя е извъредно много навътре с  религиите по света...като вас ,с разликата 4е тя не е толкова млада като вас  Blush а е на окло 50 години.
Когато бях  около нея имах усе6тането 4е "тя не е 4овек" а някъкъв миролюбив Ангел пратен да помага на хората....
.

Много рядко съм сре6тала хора в България толкова извисени. Пове4ето  хора в България  са сърдити, враждебни,умислени,злобни,завистливи и само се оплакват от живота....и плюят един сре6ту друг ..ужасно е... а не рзбират 4е те сами си го првят такъв живота,мизерен и не6тастен .... а жалко Sad

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 19:05 от roza66

# 970
  • В Сънландия
Бих искала да напиша, нещо, което написах преди време(ако не се лъжа вторият път, когато влезнах във форумите bg-mamma).Със съкрашения
"
daniart1 ако въобще сте помирисвала Индия,никога няма да напишете такова нещо във форума.Да сравнявате хората там с по - низши от животни,говори за собственната Ви ниска култура.Бих искала на кратко да спомена, че ако някъде в света е останала поне малко култура това е Индия.Хората там нямат висок стандарт на живот,това не е "развита" държава,но там,колкото и мръсно да е,най-елементарното - няма къде да Ви замирише на пот,което е доста по различно от претъпканите с "цивилизовани" хора от нашият свят,в маршрутките да кажем(откакто заминах за Индия,първият път когато усетих миризма на пот,беше на летище София когато се прибирах).Културата не е хубавата пералня,цветният телевизор,високите технологии и мекото легло.Култура и стандарт на живот са неща съвсем различни едно от друго.Това,което тук наричаме култура,всъщност е просто мода,която отминава и идва следващата вълна.Културата е нещо,което не се променя и остава непокътнато от времето,това е да знаеш на коя страна да спиш,за да си отпочине тялото и ума ти,да знаеш как да се храниш,за да избегнеш болестите и депресията,а не как да хвърляш парите си,за да излекуваш болното си тяло и ум.Това че сте се хранила само с банани си е лично Ваш избор.Аз лично пристигайки в нов град си търсех винаги хотел, в които има кухня,която мога да използвам и всеки ден приготвях саморъчно храната,с която живеехме аз и детето ми.Резултатът - и двамата сме здрави и без проблеми си дойдохме живи.Дали начинът, по които гледам детето си е здравословен или псевдоздравословен ще покаже времето,а не Вашият коментар по темата,така че моля, както аз изразявам мнението си без желание и опити да обидя или нараня някого,опитайте да го направите и Вие.
С  м_е_р_и  Бих искала да Ви обърна внимание,че за по развито общество,би било добре да се смята,това общество,което се радва на живота,а не това което страда през живота си,тъй че не разбирам, с какво сме по развити от тях,след като страдаме повече от тях,въпреки цялата ни "цивилизация".
На илияна сърталанска, която дори името си е написала с малка буква,бих искала да кажа само - коя сте Вие да ме съдите и какво знаете за мен?Нима не се срамувате да напишете това "Я, да идем до Индия без ваксини пък ако ще го бъде ще оцелее детето ако пък не ..................." на друга майка,която при това не познавате?На майките желая хубав ден, а на децата много усмивки:о)"

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 18:56 от bloodywhite

# 971
  • В Сънландия
Това във връзка с "цивилизацията", в която живеем ние и която в Индия още не е изчезнала Heart Eyes
И във връзка с толерантноста, която у нас не е често срещано явление...

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 18:58 от bloodywhite

# 972
Пове4ето от  хората с тяхната мислене и  вътре6на нагласа  виждат само ло6ото окло себе си  А има една велика истина....незнам кой я е казал.."6тастието не е извън нас... а ВЪВ нас самите"
 Аз го разбирам така... когато 4овек е вътре6но 6тастлив то той е вън6но 6тастлив ...то и живота му е хубав и се радва на вси4ко окло него....понеже не фокусира мисълта си към ло6отията...а към доброто.
Такива хора са малко... и са наистина 6тастливци...и ние ги нари4аме "галеници на съдбата"...Вси4кото 6тастие идва от тяхното вътре6но съзнание...

Много съм пътвуала и никъде не съм виждала по голямо лицемерие и по сърдити и неусмихнати хора по улиците...както в България....за съжаление  Sad
А  да се "плюе зад гърба на другия" и да "му се завижда" за успехите е типи4на национална 4ерта....Това съзнание   на хората в страната според мен  погубва и самата страна.....

Затова и България е една не6тастна страна пълна с  не6тастни, озлобени  и уморени от жиовта си хора... Sad.

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 20:01 от roza66

# 973
Освен това за разбирането  тук  само между някои от нас е нормално явление.За6то някои  тук разбират и другите религиии...за6тото само  накои тук сме толерантни  към индуизма...и към будистките у4ения....за6тото  само някои от нас разбират 4е Христос освен Господ е бил и ДУХОВЕН у4ител / и е  дота глупаво от страна на някои   отри4ат или да не  отбелязват този факт Thinking / и е у4ил на много мъдрост която е "закодирана" на много места в библията....и много зависи от духовното извисяване на съзнанието на даден 4овек "да разкодира"правилно тази мъдрост и послание.

Аз сре6тнах такава жена в България...явно съм била готова да я сре6тна...явно моето съзнание е било готово да се сре6тнем...и аз благодаря на своя духовен у4ител,който ме насо4и към тази сре6та...

Бях писала ве4е 4е съзнанието ни допуска толкова информация колкото сем"готови и отворени да приемем"...
Мисля 4е наистина е много трудно на пове4ето хора да излезнат" извън рамките  на ограни4ението си" или на ограни4еното си съзнание биха казала....с това  аз самата се преборих преди окло 5 години.Бе6е ми доста трудно...По добре късно отколкото никога...както казват хората...

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 20:08 от roza66

# 974
Това във връзка с "цивилизацията", в която живеем ние и която в Индия още не е изчезнала Heart Eyes
И във връзка с толерантноста, която у нас не е често срещано явление..
.
Да ...никак не е 4есто Peace

Общи условия

Активация на акаунт