Има ли прераждане и кое ни кара да вярваме/не вярваме в него?!!

• 49 750
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 275
SilIli, може би аз, roza66 и Bloodywhite сме попаднали в тази тема, за да се срещмен с теб и да научим нещо от теб... все пак нищо случайно няма на този свят...
Напълно съм съгласна! Peace
Така е...ни6то слу4айно няма...4е сме вси4ки тук заедно,макар и виртуално.Всеки може да нау4и не6то от другия.Съгласна съм с Ланфеар   Peace

# 1 276
Ти да не би да о4аква6 Блватска и   нейните трудове да променят  света..???Пак ме у4удва6... newsm78  Ти знае6 ли какво пи6е за промените...НЕ.

Аз нищо не очаквам. Ти очакваш.

Планететата "умира" ...времената са близки...Преди са били посветени само определена група хора, духовни у4ители ,за които се е мислело 4е 6те бъде  достатъ4но да помогнат...но се е оказало 4е те не са достаттъ4ни.За това Тайната ве4е трябва да бъде разбулена...за да могат да съдействат и помага  за спасяане на планетата ве4е вси4ки живи съ6тества които биха искали и са готови за това.Затова  вярвам 4е   на тайната и е  "до6ло времето"време да се пусне в масов тираж...това е ве4е крайната мярка. Затова и трудовете на Блаватска са в милионен тираж.....само да искат хората да се просве6тават и  де 4етат. Вси4ко е до съзнанеи и желание.Насила хубост на става...дет  има една приказка Grinning

В трудовете си   Блаватска  саъ6то пи6е 4е тайната която е била забулена  с векове е крайно време да бъде разкрита на хората....но го е написисала по много доказуем на4ин с факти и аргументи  което един интелигентен разум не може да отре4е. ....Книгите  ис стойностни и  разкриват на света много интересни   не6та,за които малко се знае.За което цял свят и благодари  Wink

# 1 277
Ти да не би да о4аква6 Блватска и   нейните трудове да променят  света..???Пак ме у4удва6... newsm78  Ти знае6 ли какво пи6е за промените...НЕ.

Аз нищо не очаквам. Ти очакваш.

В гре6ка си. Ни6то не о4аквам. И не си мисля 4е през последните 100 години ни6то не с е променило....за разлика от теб.

# 1 278

Разбира се , Розе! И аз чета много други книги, но мисля, отсявам, разсъждавам, иначе ще се побъркам от толкова "гениални идеи".  bouquet

Няма да се побърка6  Grinning  а напротив 6те зане6 пове4е... WinkВси4ки на тази земя се у4им...и това е 4удесно Hug

А ето  малко инфо за Божествената магия дето ми пи6е6е ти 4е "НЯМА " Mr. Green

"Магията е била смятана за божественна наука от древните мъдреци."Тя разкрива действията на природата-посо4ва Филон Йодейски(De spicialibus legibus)/За специалните закони/ и подтиква за разми6ление към небесните сили"

През по-късните периоди злоупотребата и дегенерацията и до магьосни4ество,а станали при4ина за всеоб6та ненавист към магията.Ето за6то трябва да я разглеждаме само като таква каквато е била в дълбока древност,когато всяка истинска религия  се е основавала на познаване на окултните сили ба природата.В някои науки древните били по-напред от постиженията на съвременните мислители.Нито един по-късен народ не е бил толкова ве6т в геометрията колкото са били стрителите на пирамидите и на другите титани4ни паметници от преди и след потопа..."

Елена Блаватска"Разбулената Изида"

bouquet

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 16:29 от roza66

# 1 279
Mama_Nana, не можеш да отречеш, че през последните 100 години хората не са станали по "отворени" към тези неща. Самият факт, че за това вече се говори открито е достатъчен...

# 1 280
Mama_Nana, не можеш да отречеш, че през последните 100 години хората не са станали по "отворени" към тези неща. Самият факт, че за това вече се говори открито е достатъчен...
newsm10 smile3501

# 1 281
Мама Нана...ни6то ли4но,но понякога казава6 не6та самата..после се опита6 да ги опровергава6,след това прехвърля6 вината на други   Mr. Green  Стреля6 и се ядосва6 на накои изказвания тук. Интересна си ми.... Thinking

По принцип когато си търсе6та..и задава6 въпрос4ета,и хората  ти отговарят опитай се да вникне6  в писаното  Wink  Нали за това сме тук ..да си даваме отговори на въпросите които вси4ки си задаваме...без да се нападаме и обвиняваме един друг.Никой тук не е глупак.Всеки помага с някаква информация...

# 1 282

Хората са станали по-отворени за тези неща, защото вече е "последно време" и Исус идва скоро. Писано е, че тъмнината ще става все по-тъмна и светлината все по-светла... Говоря за духовните неща...

# 1 283
Това направо ме  #2gunfire    doh моля ви вземете  речник и потърсете значението на думите. ooooh!

По кого стрелям бе Розе?

А със или без Блаватска света се развива. И ако малко повече се потрудиш да прочетеш, ще намериш описание, точно за развитието на света в Библията, която е написана преди векове, но много точно /дори аз се изненадах/ е описано нашето време.
И в Корана го пише.

Мама Нана...ни6то ли4но,но понякога казава6 не6та самата..после се опита6 да ги опровергава6,след това прехвърля6 вината на други   Mr. Green

Покажи. Кого съм обвинила и в какво?

Последна редакция: нд, 22 апр 2007, 16:51 от Mama_Nana

# 1 284

Хората са станали по-отворени за тези неща, защото вече е "последно време" и Исус идва скоро. Писано е, че тъмнината ще става все по-тъмна и светлината все по-светла... Говоря за духовните неща...

И аз съм чувала, че Исус ще се прероди отново...

# 1 285
  • В Сънландия
Ланфеар  извинете ме, но нали Християнството отрича прераждането?как тогава ще се прероди Исус Христос?Как идва, след като вече си е отишъл?

# 1 286
Ми мисля аз вече споменах, че за мен той е бил много велик екстрасенс и неговата душа ще се прероди отново...

# 1 287
Ланфеар, аз не принуждавам никой да се ограничава в рамки, просто, нека черпим истината от извора! Пак ви казвам, за Исус, тя е написана в Библията. Не може да се отричат очевидните истини от Библията и да се вярва на съмнителни особи, които я били "тълкували". Разбираш ли ме?

Най-великият тълковател на Библията е Ориген - той систематизира Светото Писание и Символа на Вярата. При все това човекът е вярвал в прераждането. Какви ги дрънкате и вие, не знам. Като четете Библията, четете и нещо извън нея. Поне Ориген го има във всяка История на Християнството. Аман от такива като вас - само отвращение към религията насаждате!

# 1 288
Ланфеар, аз не принуждавам никой да се ограничава в рамки, просто, нека черпим истината от извора! Пак ви казвам, за Исус, тя е написана в Библията. Не може да се отричат очевидните истини от Библията и да се вярва на съмнителни особи, които я били "тълкували". Разбираш ли ме?

Най-великият тълковател на Библията е Ориген - той систематизира Светото Писание и Символа на Вярата. При все това човекът е вярвал в прераждането. Какви ги дрънкате и вие, не знам. Като четете Библията, четете и нещо извън нея. Поне Ориген го има във всяка История на Християнството. Аман от такива като вас - само отвращение към религията насаждате!

Може ли да представите с няколко думи в какво се състои теорията за прераждането на Ориген?

# 1 289
И аз не бях чувала до сега за него...или поне не помня и много бих искала да разбера нещо повече  Peace

Общи условия

Активация на акаунт