Обиколка на главата

• 363
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша малко притеснена..
Детето ми е на 1,4г. Главата й е 45см.. това гледах е под нормата.. личната лекарка е на мнение ,че няма проблем, аз обаче искам да се консултирам със специалист в областта именно невролог.. но преди това искам да чуя и ваши мнения и да ви попитам вашите деца на тази възраст каква обиколка имали на главата?

Благодаря!

# 1
На кое бебе колко му е главата няма да ти даде никаква информация.
На синът и на дъщеря ми главите им са доста различни на коя да е възраст, без разлика в развитието.
Има ли нарастване на обиколката предните месеци? Колко е била при раждането? Фонтанелата затворена ли е (на дъщеря ми се затвори на 2+г, на синът на година и малко)?
Имаш ли други поводи за притеснение, освен тия 45 см?
Консултирай се с друг педиатър (невролог?), ако толкова се притесняваш. Но едни цифри и да ти се напишат тук, нямат никакво отношение към твоето дете.

# 2
Здравейте, пиша малко притеснена..
Детето ми е на 1,4г. Главата й е 45см.. това гледах е под нормата.. личната лекарка е на мнение ,че няма проблем, аз обаче искам да се консултирам със специалист в областта именно невролог.. но преди това искам да чуя и ваши мнения и да ви попитам вашите деца на тази възраст каква обиколка имали на главата?

Благодаря!

Само този показател ли не е в нормата - като ръст и тегло как е? Ако е по-слабичко детето е възможно да си навакса с размерите. На 1,4г ходи ли, говори ли, търси ли контакт, хваща ли предмети?
Правилно са ви написали, че всяко дете е различно.

Общи условия

Активация на акаунт